Tải bản đầy đủ

BỘ đề THI HK môn TIẾNG ANH

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP
Đề ôn tập
(Đề gồm có 03 trang)

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I
Năm học 2014-2015
Môn thi: TIẾNG ANH- Lớp 11
Thời gian: 45 phút (không kể thời gian phát đề)
Đề số 2

Đơn vị: THPT Cao Lãnh 2
PART A: MULTIPLE CHOICE (5 MARKS)
Choose the underlined word or phrase that needs correcting.

Question 1: I’m delighted hearing that you have made much progress in your study.
A
B
C
D
Question 2: John’s friends had celebrated a farewell party for him last Sunday

A
B
C
D
Choose the word whose primary stress is PRONOUNCED differently from that of the
others.

Question 3: A. change
Question 4: A. looked

B. children
B. noticed

C. machine
C. turned

D. church
D. helped

Choose the word that has a different STRESS PATTERN from that of the others.

Question 5: A. sponsor
Question 6: A. constancy

B. believe
B. handicapped

C. announce
C. government

D. exist
D. imagine

Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or
phrases.

Question 7: At this time yesterday I _______ to music.
A. listened
B. had listened
C. was listening

D. am listening
th
Question 8: Mary: “What do people call the 25 wedding anniversary?”. Tom: “_____”.
A. I’m so sorry
C. Golden anniversary is its name

B. No, I don’t like it
D. It’s silver anniversary

Question 9: We decided not to travel,_______the terrible weather broadcast.
A. having heard B. to have heard C. having been heard D. to have been heard
Question 10: Everyone was attracted by her graceful ..............................
A. performer
B. performing
C. perform
D. performance
Question 11: People believed that what they do on the first day of the year will____
their luck during the whole year.
A. control
B. influence
C. exchange
D. result
Question 12: It’s important for the figures ......................... regularly.
A. to update
B. updating
C. to be updated D. being updated
Read the passage and choose the best word for each blank.
I’m in favor of English- speaking contests in schools. Such contests
(13)_______students to practice speaking English in their classes and help them
improve their speaking skills. Besides, while (14)_______ themselves for the contests,
students have a chance to review their lessons thoroughly. Contests among classes
provide students with opportunities to work with team spirit, thus enabling them to
learn how (15)_______ with other people. Some students may think that their
preparations for the speaking contests are time-consuming. However, in my opinion,
such preparations are worth spending time on. My classmates and I have found that we

-1-


speak English better after each contest. In sum, English-speaking contests (16)_______
school are useful to students.
Question 13: A. advise
B. suggest
C. invite
D. encourage
Question 14: A. to prepare
B. preparing
C. prepare
D. was preparing
Question 15: A. to exchange B. to speak
C. to cooperate
D. to compete
Question 16: A. at
B. on
C. about
D. to
Read the passage and choose the best answer for each question.
Preparations for Tet, Vietnamese New Year, start two or three months before the
actual celebrations. People try to pay off their debts in advance so that they can be debtfree on Tet. Parents buy new clothes for their children so that the children can wear
them when Tet arrives. Because a lot of commercial activities will cease during the
celebrations, people try to stock up on supplies as much as possible.
In the days leading up to Tet, the streets and markets are full of people. Everyone
is busy buying food, clothes, and decorating for their house. Each family prepares some
special foods for the holiday. Those who live far away from home will try to come
home to celebrate Tet with their family. Vietnamese families usually have a family altar
to pay respect to their ancestors. During Tet the altar is thoroughly cleaned and new
offerings are placed there.
On New Year’s Eve, each home is thoroughly cleaned and decorated with flowers
and offerings for ancestors by the night before Tet. Many people stay up until midnight
to welcome the New Year or go to the pagoda to pray for luck, prosperity, and
happiness.
In the morning, actual Tet celebrations begin. The first day of Tet is reserved for
the nuclear family. In big cities, the streets are usually empty as most people stay at
home or leave the city to visit their close relatives in the countryside. Usually, children
dress their new clothes and give their elders the traditional Tet greetings before
receiving the lucky money.
Question 17. This passage is about_______________
A. New Year’s Eve
B. the first day of the New Year
C. preparation for Tet and Tet holiday D. paying debt before Tet
Question 18.: Which is NOT mentioned as a preparation for Tet?
A. Visiting friends and relatives
B. Cooking special foods
C. Decorating houses
D. Paying off debts
Question 19: Which is NOT referred during Tet celebration?
A. Going to the pagoda
B. The increasing of commercial activities
C. Visiting relatives
D. Wearing new clothes
Question 20: Vietnamese families _________________
A. do not celebrate Tet if they are poor
B. only celebrate Tet when they are wealthy
C. have an altar to worship their ancestors
D. gather in the streets on the first day of Tet
PART B: WRITING (2 MARKS)
Write the correct form of the word in brackets.

-2-


Question 21: Some young (voluntary) _______________ work in the home of sick or
old people.
Write the correct form of the verbs in brackets.
Question 22: The boy is looking forward to (give) _______________ toys on his
birthday.
Question 23: My friend thanked me for what I (do)_________________for him.
Question 24: If he had told them the truth, they (not punish)_____________________
him.
Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the
rewritten one is closest in meaning with the original one.
Question 25: She didn’t study hard, so she couldn’t do the test well. (If)
 …………………………………………………………………………………...……
Question 26: “I didn’t tell the teacher your mistake,” John said to Mary. (deny)
 ……….…………………………………………………………………………….
PART C: LISTENING (1 MARKS)
Listen and choose the correct answer
Question 1: The writer and James become friends because they___________
A. lived in the same city.
B. lived next door to each other.
C. went to a different school
D. went to the same school.
Question 2: In 1970s the writter moved to Scotland for his__________
A. job
B. bussiness
C. travel
D. study
Listen and decide whether the statements are true (F) or false (F)
Question 3: _______ They lost contact with each other when one of them moved to
England.
Question 4: _______ The writer and his friend often meet each other in the park.

.…….THE END……...

-3-


ANSWER KEYS:
PART A
1
2
B
B
15
C

16
A

3
C

4
C

5
A

6
D

17
C

18
A

19
B

20
C

7
C

8
D

9
A

10
D

11
B

12
C

13
D

14
B

PART B

Question 21: volunteers
Question 22: being given
Question 23: had done
Question 24: wouldn’t have punished
Question 25: If she had studied hard, she could have done the test well.
Question 26: John denied telling the teacher Mary’s mistake.
PART C

Question 1: B

Question 2: A

Question 3: T

Question 4: F

Tapescript
I’ve known James for 25 years. We first met when he moved to my town. He went
to a different school but we became friends because he lived next door to me. We’ve
known each other since then, but we haven’t kept in touch all that time – we lost
contact with each other when I moved to Scotland in the 1970s for my job. I didn’t go
to James’ wedding but he came to mine. And now? Well, I’ve been living here in
Brighton since 1999, and these days I see James about once a week, usually in the park
where I walk my dog, or in the pub for lunch with another friend that we’ve known for
about the same length of time. We haven’t been doing that for very long but it’s good to
get all of us together.

-4-


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP
___________________

Họ và tên thí sinh: _______________
Số báo danh: ___________________

ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I
Năm học: 2014-2015
Môn thi: Tiếng Anh 11 – chương trình chuẩn
Thời gian làm bài: 45 phút (không kể thời gian phát đề)

( Đề số 1 )

PART A: LISTENING (1 MARK)
*Listen and choose the best answer
Question 1: Her family moved to Haiphong in _______________
A. 1980
B. 1985
C. 1958
D. 1990
Question 2: She rode on her motorbike to Do Son and _______________ later she was there.
A. twenty minutes B. two minutes
C. ten minutes
D. twelve minutes
*Gap- filling
My best friend is Ha. We’ve been friends for a long time. We used to live in Nguyen Cong
Tru Residential in Hanoi. Her family moved to Haiphong in 1985. It is said that Haiphong
people are (3) ______________, but Ha is really, really friendly. I started to get to know her
when I was going on a (4) ______________ trip to Do Son last year and I didn’t know
anybody there.
PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)
Read the passage and choose the best answer for each question.
Preparations for Tet, Vietnamese New Year, start two or three months before the actual
celebrations. People try to pay off their debts in advance so that they can be debt-free on Tet.
Parents buy new clothes for their children so that the children can wear them when Tet arrives.
Because a lot of commercial activities will cease during the celebrations people try to stock up
on supplies as much as possible.
In the days leading up to Tet, the streets and markets are full of people. Everyone is busy
buying food, clothes, and decorating for their house. Each family prepares some special foods
for the holiday. Those who live far away from home will try to come home to celebrate Tet with
their family. Vietnamese families usually have a family altar to pay respect to their ancestors.
During Tet the altar is thoroughly cleaned and new offerings are placed there.
On New Year’s Eve each home is thoroughly cleaned and decorated with flowers and
offerings for ancestors by the night before Tet. Many people stay up until midnight to welcome
the New Year or go to the pagoda to pray for luck, prosperity, and happiness.
In the morning, actual Tet celebrations begin. The first day of Tet is reserved for the
nuclear family. In big cities, the streets are usually empty as most people stay at home or leave
the city to visit their close relatives in the countryside. Usually, children dress their new clothes
and give their elders the traditional Tet greetings before receiving the lucky money.
Question 5. This passage is about_______________
A. New Year’s Eve
B. the first day of the New Year
C. preparation for Tet and Tet holiday
D. paying debt before Tet
1


Question 6. Vietnamese children _______________
A. have to pay off debt before Tet
B. should not receive any money during Tet
C. are not allowed to wear new clothesD. receive lucky money from adults during Tet
Question 7.: Which is NOT mentioned as a preparation for Tet?
A. Visiting friends and relatives
B. Cooking special foods
C. Decorating houses
D. Paying off debts
Question 8 : Vietnamese families _________________
A. do not celebrate Tet if they are poor
B. only celebrate Tet when they are wealthy
C. have an altar to worship their ancestors D. gather in the streets on the first day of Tet
Choose the word or phrase that best fits the blank in the following passage.
SPRING FESTIVALS
Since the earliest time people have celebrated the end of winter and the new life that spring
brings. One of the most important Christian festivals is Easter, (1) __________ Christians
remember the death of Jesus Christ.
Easter, however, is not the (2) __________ spring festival. In Sweden, people celebrate the
end of the winter by making huge bonfires. Fire also plays an important part in the Hindu
festival of Holi. In some villages children are (3) __________ round bonfires by their mothers to
protect them from danger in the coming year. Buddhists in Thailand soak one other in water
when (4) __________ their New Year, which falls in the middle of April. In Antigua in
Guatemala they carpet the streets with flowers. Chinese Spring parades are equally colorful, but
(5) __________ flowers they have large dragon puppets which dance in the streets.
Question 9. A. which
B. when
C. because
D. by then
Question 10. A. single
B. one
C. only
D. lonely
Question 11. A. gone
B. carried
C. run
D. brought
Question 12. A. driving
B. celebrating
C. arranging
D. founding
Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or phrases.
Question 13: We had dinner already, and then we decided to go for a walk.
A. Having dinner already, we decided to go for a walk.
B. To have dinner already, we decided to go for a walk.
C. Having had dinner already, we decided to go for a walk.
D. Not having dinner already, we decided to go for a walk.
Question 14: Mary: “What do people call the 25th wedding anniversary?”. Tom: “_____”.
A. I’m so sorry
B. No, I don’t like it
C. Golden anniversary is its name
D. It’s silver anniversary
Question 15: Daisy is so ______. She only cares about herself, not about other people.
A. helpful
B. selfish
D. loyal
D. talkative
Question 16 : My parents didn’t allow her daughter ……………out last night.
A . go
B . went
C. to go
D. going
Question 17. In tonight’s quiz, our contestants have come from all over the country.
A. losers
B. judges
C. competitors
D. winners
Question 18: _“ What do you think of The General Knowledge Quiz?”
_ “ Oh, It’s great. It’s an opportunity …………………………..
A. to test my general knowledge.
B. to practice my English.
2


C. for my physical training
D. for my creative activities.
Question 19: Listen! I hear ………………….. knocking at the door.
A. anyone
B. no one
C. someone
D. anybody
Question 20: He _________me of not paying attention to what he had said.
A. insisted
B. warned
C. thanked
D. accused
Question 21 : . I’ve never fallen in such a(n) ............................ situation before.
A. embarrassed
B. embarrassing
C. confused
D. confusing
Question 22 : When we ………….to see him last night he …………… to music .
A. come / is listening
C. had come / listened
B. came / was listening
D. were coming / came
Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
Question 23: She said that if it did not rain yesterday, she would have gone out with you .
A
B
C
D
Question 24: I’m sure he is incapable in running a mile in four minutes.
A
B
C
D
Choose the word whose primary stress is pronounced differently from that of the others.
Question 25: A. problem
B. enough
C. listen
D. summer
Question 26: A. happiness
B. example
C. advantage
D. disaster
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others
Question 27 :A. change
B. choice
C.character
D.teacher
Question 28: A. honest
B.hour
C.honour
D.husband
PART B: WRITING (3 MARKS)
Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is
closest in meaning with the original one.
Question 1: “How about going to the movies on Saturday evening?” Lan said.
 Lan suggested…………………………………………………………………………………..
Question 2: They got out of the car.
The police watched ……………………………………………………………………………...
Write the correct form of the words in brackets.
Question 3 : After she ( buy) ……herself a new motorbike ,she sold her bicycle .
Question 4 : They had a really good chance of winning the national………( compete )
Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the rewritten
one is closest in meaning with the original one.
Question 5: “ It was nice of you to help me. Thank you ,” Lan said to Nam

( thanked )

……………………………………………………………………………………
Question 6: I didn’t have an umbrella with me, so I got wet.

(If )

…………………………………………………………………………..

3


Answer Keys
PART A: LISTENING (1 MARK)
Question 1: C
Question 2: A
Question 3: cold
Question 4: two-day
*Listen and choose the best answer

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)
5
C
19
C

6
D
20
D

7
A
21
B

8
C
22
B

9
A
23
B

10
C
24
B

11
D
25
A

12
B
26
B

13
C
27
C

14
D
28
B

15
B

16
C

17
C

18
A

PART B: WRITING (3 MARKS)
Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is
closest in meaning with the original one.
Question 1:. Lan suggested going to the movies on Saturday evening (0.25đ)
Question 2 :The police watched them get out of the car. (0.25đ)
Write the correct form of the words in brackets.
Question 3 : had bought (0.25đ)
Question 4 : competition (0.25đ)
Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the rewritten
one is closest in meaning with the original one.
Question 5 : Lan thanked Nam for helping her . (0.5đ)
Question6 : If I had had an umbrella with me, I wouldn’t have got wet. (0.5đ)

……….THE END……...

4


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I
Năm học 2014-2015
Môn thi: TIẾNG ANH- Lớp 11
Thời gian: 45 phút (không kể thời gian phát đề)

(Đề gồm có 03 trang)
Đề số 4
PART A: MULTIPLE CHOICE (6 MARKS)
Listen and choose the best answer to complete each sentence.
Question 1: Mai birthday party was held at _________ in the evening.
A. restaurant
B. home
C. hotel
Question 2: Mai’s mother served us_________ and biscuits.
A. tea
B. orange juice
C. soft drinks
Question 3: How old was Mai?
A. sixteen
B. fifteen
C. sixty
Question 4: How long did the party last?
A. two hours
B. three hours
C. four hours

D. school
D. beer
D. fifty
D. an hour

Choose the word whose primary stress is PRONOUNCED differently from that of the
others.
Question 5: A. change
B. chicken
C. chemistry
D. children
Question 6: A. whether
B. whose
C. where
D. wheel
Choose the word that has a different STRESS PATTERN from that of the others.
Question 7: A. volunteer
B. charity
C. stimulate
D. marathon
Question 8: A. loyal
B. present
C. mutual
D. guitar
Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or
phrases.
Question 9: The 50th wedding anniversary is also called the _________ wedding.
A. bronze
B. golden
C. silver
D. diamond
Question 10: The annual English competition stimulates the spirit of learning English among
students.
A. takes
B. helps
C. encourages
D. happens
Question 11: A: “ What do you think of the English song contest ?”
B : “ Oh, it’s great._________ ”.
A. It is a good chance for my physical training
B. I find it quite hard to paint or draw
C. It is a good chance to practise my English
D. It’s an opportunity to test my general knowledge
Question 12: They spent much time
their homework.
A. do
B. doing
C. to do
D. having done
Question 13: Sally hoped _________ to the party, but she wasn’t..
A. to invite
B. to be invited
C. inviting
D. being invited
Question 14: When we _________ home, our parents _________ out for lunch..
A. arrived / had gone
B. arrived / went
C. had arrived / went
D. arrived / have gone
Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
Question 15: The children seem to be totally capable in working by themselves.
A. to be
B. seem
C. by
D. in

-1-


Question 16: Finished her work, she came back home.
A. her
B. back
C. Finished

D. came

Read the passage and choose the best answer.
There are many proverbs about friends and friendship, such as “True friendship is like
sound health; the value of its seldom know until it is lost”, and “A real friend is someone who
walks in when the rest of the world walks out”. When you read these quotes, stop and think
about your friendship. Do you and your friends act in a caring way towards one another, do
you respect them and do they respect you, but most of all do you value the relationship and
love spending time together? Friendship is more than just hanging out together and gossiping
about other people. True friendship is when two people have mutual respect for one another,
and really care about the each other’s feelings and dreams. You need to be able to be honest
with your friends. If there is ever a time when you feel that you cannot tell them the truth, for
fear that they will be mad or will not understand, then they are not true friends. Friends share
with each other important things that they would not share with others. Friends also care about
each other, stick up for one another and enjoy spending time together.
Question 17: The passage is about
.
A. a friend
B. friendship
C. proverbs about friends and friendship
D. caring for friends
Question 18: The author advised us
.
A. not to tell a secret to a friend
B. to respect our friends
C. not to tell a friend about important things
D. to make friends to gossip
Question 19: Friends
.
A. should not spend time together
B. should be honest
C. should gossip about others
D. should not care much
Question 20: Which sentence is NOT true?.
A. Friends should respect each other.
B. We should be honest with our friends.
C. We can share important things with a friend.
D. Dishonesty is needed for true friendship.
Read the passage and choose the best word for each blank.

Does the earth have (21) ______ resources to support many people? Different scientists
give different answers to this question. Some say (22) ______ there are enough resources to
support 8 (23) ______ people. Others say that we must limit population growth because our
resources are limited. Only 10 percent of the earth's land can be used for farming and other 20
percent for (24) ______ animals. There is a limit to the water we can use. There are also limits
to the amounts of petroleum, iron, silver, gold, and other metals.
Question 21: A. enough
B. through
C. no
D. not
Question 22: A. those
B. what
C. that
D. this
Question 23: A. million
B. hundred
C. billion
D. thousand
Question 24: A. raising
B. raises
C. raised
D. raise
PART B: WRITING (2 MARKS)
Write the correct form of the words in brackets.
Question 25: One of the qualities for true (friend )_________________ is constancy.
Question 26: When she retired, she did a lot of (voluteer) ____________ service for the Red
Cross.

-2-


Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is
closest in meaning with the original one.
Question 27: “I haven’t finished the assignment yet. I’m really sorry”. The boy said.
 The boy apologized for …………………………………………………………………….
Question 28: John finished his homework. Then, he went to bed.
 Having…………………………………………………………………………………...…
Question 29: “If I were you, I’d go to the police,” she said to me
 She told me ……………………………………………………………………………...…
Question 30: Because they didn’t arrive in time, they didn’t see the ceremony.
 If .……………………………………………………………………………..………………
Ghi chú:

- Thí sinh không được sử dụng tài liệu
- Giám thị không giải thích gì thêm
.…….THE END……...

Họ và tên giáo viên soạn: Dương Mỹ Phương
Đơn vị: Trường THPT Long Khánh A

-3-


ANSWER
PART A: MULTIPLE CHOICE (6 MARKS)
Listen and choose the best answer to complete each sentence.
Question 1: Mai birthday party was held at _________ in the evening.
A. restaurant
B. home
C. hotel
D. school
Question 2: Mai’s mother served us_________ and biscuits.
A. tea
B. orange juice
C. soft drinks
D. beer
Question 3: How old was Mai?
A. sixteen
B. fifteen
C. sixty
D. fifty
Question 4: How long did the party last?
A. two hours
B. three hours
C. four hours
D. an hour
Choose the word whose primary stress is PRONOUNCED differently from that of the
others.
Question 5: A. change
B. chicken
C. chemistry
D. children
Question 6: A. whether
B. whose
C. where
D. wheel
Choose the word that has a different STRESS PATTERN from that of the others.
Question 7: A. volunteer
B. charity
C. stimulate
D. marathon
Question 8: A. loyal
B. present
C. mutual
D. guitar
Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or
phrases.
Question 9: The 50th wedding anniversary is also called the _________ wedding.
A. bronze
B. golden
C. silver
D. diamond
Question 10: The annual English competition stimulates the spirit of learning English among
students.
A. takes
B. helps
C. encourages
D. happens
Question 11: A: “ What do you think of the English song contest ?”
B : “ Oh, it’s great._________ ”.
A. It is a good chance for my physical training
B. I find it quite hard to paint or draw
C. It is a good chance to practise my English
D. It’s an opportunity to test my general knowledge
Question 12: They spent much time
their homework.
A. do
B. doing
C. to do
D. having done
Question 13: Sally hoped _________ to the party, but she wasn’t..
A. to invite
B. to be invited
C. inviting
D. being invited
Question 14: When we _________ home, our parents _________ out for lunch.
A. arrived / had gone
B. arrived / went
C. had arrived / went
D. arrived / have gone
Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
Question 15: The children seem to be totally capable in working by themselves.
A. to be
B. seem
C. by
D. in
Question 16: Finished her work, she came back home.
A. her
B. back
C. Finished
D. came
Read the passage and choose the best answer.
There are many proverbs about friends and friendship, such as “True friendship is like
sound health; the value of its seldom know until it is lost”, and “A real friend is someone who
walks in when the rest of the world walks out”. When you read these quotes, stop and think
about your friendship. Do you and your friends act in a caring way towards one another, do
you respect them and do they respect you, but most of all do you value the relationship and
-4-


love spending time together? Friendship is more than just hanging out together and gossiping
about other people. True friendship is when two people have mutual respect for one another,
and really care about the each other’s feelings and dreams. You need to be able to be honest
with your friends. If there is ever a time when you feel that you cannot tell them the truth, for
fear that they will be mad or will not understand, then they are not true friends. Friends share
with each other important things that they would not share with others. Friends also care about
each other, stick up for one another and enjoy spending time together.
Question 17: The passage is about
.
A. a friend
B. friendship
C. proverbs about friends and friendship
D. caring for friends
Question 18: The author advised us
.
A. not to tell a secret to a friend
B. to respect our friends
C. not to tell a friend about important things
D. to make friends to gossip
Question 19: Friends
.
A. should not spend time together
B. should be honest
C. should gossip about others
D. should not care much
Question 20: Which sentence is NOT true?.
A. Friends should respect each other.
B. We should be honest with our friends.
C. We can share important things with a friend.
D. Dishonesty is needed for true friendship.
Read the passage and choose the best word for each blank.

Does the earth have (21) ______ resources to support many people? Different scientists
give different answers to this question. Some say (22) ______ there are enough resources to
support 8 (23) ______ people. Others say that we must limit population growth because our
resources are limited. Only 10 percent of the earth's land can be used for farming and other 20
percent for (24) ______ animals. There is a limit to the water we can use. There are also limits
to the amounts of petroleum, iron, silver, gold, and other metals.
Question 21: A. enough
B. through
C. no
D. not
Question 22: A. those
B. what
C. that
D. this
Question 23: A. million
B. hundred
C. billion
D. thousand
Question 24: A. raising
B. raises
C. raised
D. raise
PART B: WRITING (2 MARKS)
Write the correct form of the words in brackets.
Question 25: One of the qualities for true (friend )______frienship (0.25)_____ is constancy.
Question 26: When she retired, she did a lot of (voluteer) _____voluntary (0.25) ____ service
for the Red Cross.
Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is
closest in meaning with the original one.
Question 27: “I haven’t finished the assignment yet. I’m really sorry”. The boy said.
 The boy apologized for not having finished/finishing assignment yet.(0.25)
Question 28: John finished his homework. Then, he went to bed.
 Having finished his homework, he went to bed. (0.25)
Question 29: “If I were you, I’d go to the police,” she said to me
 She told me if she were me (0.25), she’d go to the police. (0.25)
Question 30: Because they didn’t arrive in time, they didn’t see the ceremony.
 If they had arrived in time (0.25), they would have seen the ceremony. (0.25)

-5-


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I
Năm học 2014-2015
Môn thi: TIẾNG ANH- Lớp 11

Đề ôn tập

Thời gian: 45 phút (không kể thời gian phát đề)

(Đề gồm có 03 trang)
Đề số 3
Đơn vị: THCS và THPT Hòa Bình

PART A: MULTIPLE CHOICE (6 MARKS)
I. Listening
A. Listen and choose the best option.
Question 1: Ms. William is in ____________
A. the lab
B. the classroom C. the library
Question 2: She is a ____________ woman.
A. tall
B. short
C. medium
Question 3: Her hair is _____________
A. yellow
B. dark brown
C. black
Question 4: She is wearing _______________
A. a black dress shirt B. a white skirt C. a white hat

D. the guest house
D. small
D. light brown
D. a white dress shirt

II. Phonetics
Choose the word whose primary stress is PRONOUNCED differently from that of the
others.

Question 5: A. population

B. annual

C. influence

D. mutual

Question 6: A. hopeful

B. honest

C. happen

D. happy

Choose the word that has a different STRESS PATTERN from that of the others.

Question 7: A. relation

B. together

C. successful

D. celebrate

Question 8: A. sometime

B. between

C. apple

D. color

III. Grammar and vocabulary
Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or
phrases.

Question 9: - “Would you like some more chicken?”

- “_________. I’m full.”

A. Yes, please B. No, I wouldn’t C. Yes, I would
D. No, thanks
Question 10: Agrarian people depend on the lunar calendar to prepare for their crops
A. Farmers
B. Gardeners
C. Planters
Question 11: I’m pleased to _______ the winner of the final competition. It’s group B.
A. recite
B. announce
C. explain
Question 12: The children agreed ________ the candy equally.
A. to divide
B. to be divided
C. dividing

Choose the underlined word or phrase that needs correcting.

D. Highlanders
D. appoint
D. being divided


Question 13: Tung said he is going to work in Ho Chi Minh city the following month.
A. said
B. is going
C. in
D. the following month
Question 14: Each nation have many people who voluntarily take care of others
A. have
B. Each
C. voluntarily take
D. others
Choose ONE sentence that is closest in meaning with the original one.
Question 15: It’s a long time since I saw a movie.
A. I spent a long time looking for a movie to see.
B. I have seen some movies so far.
C. I haven’t seen movies for a long time.
D. I saw a movie that took very long time.
Question 16: He knew London very well because he had spent his childhood there.
A. Having spent his childhood in London, he knew it very well.
B. Knowing London very well because he had spent his childhood there.
C. Spending his childhood in London, so he knew it very well.
D. His child knew London very well where he spent his childhood.
IV. Reading comprehension
Read the passage and choose the best word for each question.
If you are invited to someone’s house in America for dinner, you should bring a gift,
such as a bunch of flowers or a box of chocolates. If you give your host a wrapped gift,
he or she may open it in front of you. Opening a present in front of the gift-giver is
considered polite. It shows that the host is excited about receiving the gift and wants to
show his or her appreciation to you immediately. Even if the host doesn’t like it, he or
she will tell a “white lie” and say how much they like the gift to prevent the guest from
feeling bad.
If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive exactly on
time or earlier than the expected time, because this is considered to be potentially
inconvenient and therefore rude, as the host may not be ready.
Question 17: The polite host will open the __________ in front of the gift-giver.
A. bunch of flowers B. bottle of wine
C. wrapped gift D. all are correct
Question 18: The host always make the guests __________.
A. feel pleasant
B. feel bad
C. tell a lie
D. show anger
Question 19: What will the hosts do if they don’t like the present?
A. give it back
B. open it in front of the giver
C. receive it without smiling
D. receive it with a lie
Question 20: Which of the following is the closest meaning with the word “rude”
_________
A. sad
B. impolite
C. angry
D. helpful
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet
to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 21 to 24.
More and more young people are doing voluntary work abroad. The wild variety of
jobs and destinations available is making it an increasingly attractive option for those
who have just left school and have a year free before university. Many choose to spend


these twelve months working in poor countries. There they will earn little
(21)………………no money. But they will be doing something useful – and enjoying
the experience.
The work may (22)………..of helping the local communities, for example by helping
to build new road or provide water supplies to isolated rural villages. Other projects
may concentrate more on conservation or environmental protection (23)…………..kind
of job it is, it is certain to be (24)……..and worthwhile, and an experience that will
never be forgotten.
Question 21: A. with
B. but
Question 22: A. consist B. include
Question 23: A. Any
B. What
Question 24: A. challengingB. dangerous

C. or
C. contain
C. However
C. difficult

D. and
D. involve
D. Whatever
D. attracted

PART B: WRITING (2 MARKS)

Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the
rewritten one is closest in meaning to the original one.
Question 25: “You would not be sorry now if you had met him yesterday,” Peter said
to me
 Peter told me
Question 26: They let their students study hard yesterday (were)

Question 27: Because the government did not take better care of the farmers, their life
was not good. (had)

Question 28: “You have passed the final exams. Congratulations!” Jim said to his son .
(on)

Question 29: They enjoy taking the children to the zoo at weekends. (using passive
ifinitive or passive gerund)

Put the words in the correct order to make sentence
Question 30: invited/ would like/ to/ the president's/ to/ be / We/ reception.

Ghi chú:

- Thí sinh không được sử dụng tài liệu
- Giám thị không giải thích gì thêm
.…….THE END……...


Answer key
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I
Năm học 2014-2015
Môn thi: TIẾNG ANH- Lớp 11

Đề ôn tập

Thời gian: 45 phút (không kể thời gian phát đề)

(Đề gồm có 04 trang)
Họ và tên giáo viên soạn: Võ Thị Khen
Đơn vị: THCS và THPT Hòa Bình

PART A: MULTIPLE CHOICE (6 MARKS)
I. Listening
A. Listen and choose the best option.
Question 1: Ms. William is in ____________
A. the lab
B. the classroom C. the library
Question 2: She is a ____________ woman.
A. tall
B. short
C. medium
Question 3: Her hair is _____________
A. yellow
B. dark brown
C. black
Question 4: She is wearing _______________
A. a black dress shirt B. a white skirt C. a white hat

D. the guest house
D. small
D. light brown
D. a white dress shirt

II. Phonetics
Choose the word whose primary stress is PRONOUNCED differently from that of the
others.

Question 5: A. population

B. annual

C. influence

D. mutual

Question 6: A. hopeful

B. honest

C. happen

D. happy

Choose the word that has a different STRESS PATTERN from that of the others.

Question 7: A. relation

B. together

C. successful

D. celebrate

Question 8: A. sometime

B. between

C. apple

D. color

III. Grammar and vocabulary
Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or
phrases.
Question 9: - “Would you like some more chicken?”
- “_________. I’m full.”
A. Yes, please
B. No, I wouldn’t
C. Yes, I would D. No, thanks
Question 10: Agrarian people depend on the lunar calendar to prepare for their crops
A. Farmers
B. Gardeners
C. Planters
D. Highlanders
Question 11: I’m pleased to _______ the winner of the final competition. It’s group B.


A. recite
B. announce
C. explain
D. appoint
Question 12: The children agreed ________ the candy equally.
A. to divide B. to be divided
C. dividing
D. being divided
Choose the underlined word or phrase that needs correcting.

Question 13: Tung said he is going to work in Ho Chi Minh city the following month.
A. said
B. is going
C. in
D. the following month
Question 14: Each nation have many people who voluntarily take care of others
A. have
B. Each
C. voluntarily take D. others
Choose ONE sentence that is closest in meaning with the original one.
Question 15: It’s a long time since I saw a movie.
A. I spent a long time looking for a movie to see.
B. I have seen some movies so far.
C. I haven’t seen movies for a long time.
D. I saw a movie that took very long time.
Question 16: He knew London very well because he had spent his childhood there.
A. Having spent his childhood in London, he knew it very well.
B. Knowing London very well because he had spent his childhood there.
C. Spending his childhood in London, so he knew it very well.
D. His child knew London very well where he spent his childhood.
IV. Reading comprehension
Read the passage and choose the best word for each question.
If you are invited to someone’s house in America for dinner, you should bring a gift,
such as a bunch of flowers or a box of chocolates. If you give your host a wrapped gift,
he or she may open it in front of you. Opening a present in front of the gift-giver is
considered polite. It shows that the host is excited about receiving the gift and wants to
show his or her appreciation to you immediately. Even if the host doesn’t like it, he or
she will tell a “white lie” and say how much they like the gift to prevent the guest from
feeling bad.
If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive exactly on
time or earlier than the expected time, because this is considered to be potentially
inconvenient and therefore rude, as the host may not be ready.
Question 17: The polite host will open the __________ in front of the gift-giver.
A. bunch of flowers B. bottle of wine
C. wrapped gift D. all are correct
Question 18: The host always make the guests __________.
A. feel pleasant
B. feel bad
C. tell a lie
D. show anger
Question 19: What will the hosts do if they don’t like the present?
A. give it back
B. open it in front of the giver
C. receive it without smiling
D. receive it with a lie
Question 20: Which of the following is the closest meaning with the word “rude”
_________
A. sad
B. impolite
C. angry
D. helpful
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet


to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 21 to 24.
More and more young people are doing voluntary work abroad. The wild variety of
jobs and destinations available is making it an increasingly attractive option for those
who have just left school and have a year free before university. Many choose to spend
these twelve months working in poor countries. There they will earn little
(21)………………no money. But they will be doing something useful – and enjoying
the experience.
The work may (22)………..of helping the local communities, for example by helping
to build new road or provide water supplies to isolated rural villages. Other projects
may concentrate more on conservation or environmental protection (23)…………..kind
of job it is, it is certain to be (24)……..and worthwhile, and an experience that will
never be forgotten.
Question 21: A. with
B. but
Question 22: A. consist B. include
Question 23: A. Any
B. What
Question 24: A. challengingB. dangerous

C. or
C. contain
C. However
C. difficult

D. and
D. involve
D. Whatever
D. attracted

PART B: WRITING (2 MARKS)

Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the
rewritten one is closest in meaning to the original one.
Question 25: “You would not be sorry now if you had met him yesterday,” Peter said
to me
→ Peter told me (that) I would be surprised if I had met him the day before, I would
not be sorry then
 Peter told me
Question 26: They let their students study hard yesterday (were)
→ Their students were let to study hard yesterday

Question 27: Because the government did not take better care of the farmers, their life
was not good. (had)

→ if the government had taken better care of the farmers,(0,25) their life would hve
been good (0,25 )
Question 28: “You have passed the final exams. Congratulations!” Jim said to his son .
(on)
→ Jim congratulated me (0,25) on passing the final exams. (0,25)

Question 29: They enjoy taking the children to the zoo at weekends. (using passive
ifinitive or passive gerund)
→The children enjoy being taken to the zoo at weekends.


Put the words in the correct order to make sentence
Question 30: invited/ would like/ to/ the president's/ to/ be / We/ reception.

→we would like to be invited to the president's reception
Ghi chú:

- Thí sinh không được sử dụng tài liệu
- Giám thị không giải thích gì thêm
.…….THE END……...



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×