Tải bản đầy đủ

ĐỀ CƯƠNG ÔN TẬP KIỂM TRA MÔN ANH VĂN CẤP ĐỘ B

ĐỀ CƯƠNG ÔN TẬP KIỂM TRA MÔN ANH VĂN CẤP ĐỘ B
A. GRAMMAR AND VOCABULARY:
1. Did he remember ....……… the raincoat with him?
A. took
B. to take
C. take
D. taking
2. Would you like ………..... lunch with us?
A. to have
B. had
C. have
D. having
3. She insisted on ......……… early.
A. left
B. leave
C. leaving
D. to leave
4. I managed ................ the book I was looking for.
A. finding
B. find
C. found

D. to find
5. ................Joe arrives, I will have finished this group project.
A. By the time
B. Until
C. Since
D. Now that
6. He tried ............ answering my question.
A. avoid
B. avoiding
C. avoided
D. to avoid
7. My mother's picture is over there, …………. the wall.
A. under
B. at
C. on
D. in
8. "How do you go to work?" "It depends ....……… the weather."
A. on
B. about
C. in
D. at
9. How ……………….. since we ……………. school?
A. have you been / have left
B. are you / left
C. have you been / left
D. were you / left
10. They went to work late because ………… the traffic jams.
A. of
B. at
C. on
D. for
11. "Which floor is your class?" "Try to find............."
A. one floor
B. first floor
C. floor one
D. floor first
12. "They're important women." "Which one's……….. ?"
A. the more important of all
B. most important woman
C. more important than all

D. the most important
13. The men ……..... tried to rob the bank, have been arrested.
A. whom
B. who
C. when
D. which
14. . Her………..daughter will go to school next fall.
A. five years' old
B. fives year old
C. five-year-old
D. five years old
Mark
is
motivated
to
study...............he
knows
that a good education can improve
15.
his life.
A. because
B. therefore
C. because of
D. so
16. The stadium was full of spectators ..……... were fans of Liverpool and Manchester.
A. whom
B. whose
C. which
D. who
17. I'm too tired ………. to her complaints.
A. to listen
B. listened
C. listening
D. listen
Don't
leave
your
books..................
on
the
table.
18.
A. lay
B. lying
C. laying
D. lie
19. She had to ask her son .....................
A. stop playing
B. stop to play
C. to stop playing
D. stopping to play
20. The girl …….... is sitting in front of me, is the most beautiful in my class.
B. who
C. which
D. whose
A. whom


21. . She refused ...…………. for such a bill.
A. paid
B. paying
C. pay
D. to pay
22. Do you know the man ...………….. over there?
A. standing
B. stood
C. stand
D. to stand
23. I dislike .......….. eggs and butter.
A. ate
B. eat
C. eating
D. to eat
24. She is ........................ a kind girl that all of us want to make friend with her.
A. so
B. such
C. very
D. too
25. The apples ......…… my mother bought yesterday are eaten by my brother.
A. where
B. that
C. when
D. who
26. The boy ....…….. father is my brother is coming to see me today.
A. who
B. which
C. whose
D. whom
27. She is interested .....….... chess but she is not very good ……..... it.
A. on / at
B. in / in
C. about / at
D. in / at
28. I used ……......... at this school from 1994 to 1998.
A. to learn
B. learned
C. learning
D. learn
29. . ...……….. the age ..........…. 18 David was sent to prison for theft.
A. At / of
B. At / in
C. In / of
D. From / of
30. Could you inform him ………….
A. when did she leave?
B. when she leaves?
C. when does she leave?
D. when she does leave?
31. She hates ......……..
A. dance
B. danced
C. to dance
D. dancing
32. It's my parent's wedding………….. next Sunday.
A. meeting
B. memory
C. anniversary
D. souvenir
33.Children often get presents ………..... Christmas.
B. on
C. at
D. into
A. in
34. I'm going to swim ……...... Sunday ...……..... Tom.
A. on / with
B. on / and
C. in / with
D. at / with
They
don't
allow
us
………...
here.
35.
A. walking
B. walked
C. walk
D. to walk
36. After ....…….. a week on the farm, they went on their trip.
A. spent
B. spending
C. to spend
D. spend
37. According ……....... Mary, you were in Hanoi last week.
A. with
B. to
C. in
D. for
38. The day ....…… we went fishing was Saturday.
A. on which
B. at which
C. in which
D. which
39. Dick was in prison for four months. He has just been……….
A. relieved
B. put out
C. released
D. set out
40. She is well-qualified ............... typing.
B. in
C. from
D. with
A. on
41. The car ....…….. I hired three days ago was made in Japan.
A. when
B. which
C. who
D. where
42. Person who rides motorbike is called ...........................
A. cyclist
B. rider
C. motor-cyclist
D. motorist
43. The new hospital .....……… is more well-equipped than the old one will be built
next month.


A. which
B. who
C. when
D. where
44. Could you ...……… me the time?
A. telling
B. to tell
C. told
D. tell
45. My father retired ………..... 60 and went to live ………….. the country.
A. in / in
B. at / in
C. about / in
D. at / on
46. It was the room ...………... we booked.
A. that
B. where
C. what
D. when
47. He felt ashamed …………... having done so little work.
A. about
B. in
C. with
D. of
48. Mary wants to post a parcel .....……. her friend ……..Italy.
A. from / in
B. for / in
C. to / in
D. to / on
49. Do you think physical………….is important?
A. role
B. building
C. fitness
D. consolidation
50. He was ……........ prison ................ 1994 to 1998.
A. in / from
B. in / in
C. in / on
D. on / in
51. The .................. of Vietnam is about eighty million.
A. people
B. population
C. citizenship
D. nation
52. When you are enjoying yourselves, time ……… by very quickly.
A. runs
B. moves
C. does
D. goes
53. "Did you enjoy the party?" "Yes, I………..well by the hosts."
A. was treating
B. treating
C. treated
D. was treated
54. Betty decided to………..up with Jack when she met Richard.
A. hang
B. break
C. make
D. reach
55. ………….. about the traffic jam, they had to return back home.
A. Warn
B. To warn
C. Warning
D. Warned
56. She loves touring the country .............. train.
A. by
B. with
C. in
D. on
"Hamlet"
is
written
.....…
Shakespeare,
and
you'll
find
more
....
his
play ..... that
57.
shelf.
A. by / of / in
B. by / about / on
C. by / of / on
D. with / of / on
58. She didn't take the job ............. the salary was good.
A. as
B. if
C. because
D. though
59. "Why is your son going to the doctor." "He's going to have his eyes………."
A. tested
B. tests
C. to test
D. testing
60. The ………..... pictures haven't been found yet.
A. to steal
B. stolen
C. steal
D. stealing
61. The police accused him ..………… selling secret information ………….enemy.
A. about / for
B. of / to
C. of / for
D. about / to
62. I don't want to speak ......... him.
A. of
B. for
C. to
D. with
63. It looks like she's going to succeed..............her present difficulties.
A. even though
B. yet
C. because of
D. despite
64. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the
others.
A. enjoyed
B. crowded
C. exported
D. existed
th
65. She was born.………… June 26 , 1995.
A. in
B. on
C. at
D. of


66. The water is..…………. You can drink it.
A. pollution
B. polluting
C. polluted
D. pollutant
67. Please let John ..………… with you.
A. goes
B. going
C. to go
D. go
68. The weather was ..………… that we didn’t go out.
A. very bad
B. such bad
C. so bad
D. too bad
69. Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
He not went camping with his friends last Sunday.
A

B

C

D

70. The child ....………. asleep when he was watching TV.
A. falls
B. fell
C. has fallen
D. was falling
71. It takes Tom three hour ....………. his bike.
A. repaired
B. repairing
C. to repair
D. repairs
72. Would you mind ....………., please?
A. to answer the telephone
B. answer the phone
C. answering the telephone
D. to the telephone answering
73. Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
My father gets used to read newspapers during the breakfast.
A
B
C
D
74. Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
The children were frightening by the thunder and lightning.
A
B
C
D
75. Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
He is looking forward to see his grandparents again soon.
A
B
C
D
B. READING COMPREHENSION
TEXT 1:
All early television was broadcast in (1) ....………. and white. Color television was
possible, but it was too (2) ....………. and of very poor quality (3) ....………. the middle
of the 1950s. Color television broadcasts began in the United States in 1954, in Japan in
1960, and in Europe in 1967.
The first (4) ....………. on the moon was broadcast (5) ....………. on television in
1969, and now television programs are (6) ....………. all over the world immediately
through the (7) ....………. of satellites that transmit the (8) from, the earth, through space,
and back to the earth.
More people now (9) ....………. their news and information through television than
through newspapers and radio. The development of television is one of the most rapid and
exciting (10) ....……….of our century.
1. A. red
B. black
C. green
D. brown
2. A. bulky
B. complicated
C. expensive
D. valuable
3. A. until
B. from
C. through
D. on
4. A. arriving
B. flying
C. landing
D. moving
5. A. live
B. active
C. current
D. quick
6. A. grown
B. developed
C. practiced
D. transmitted
7. A. way
B. use
C. work
D. system


8. A. sounds
9. A. have
10. A. problems

B. pictures
C. programs
D. signals
B. get
C. take
D. bring
B. facts
C. events
D. issues
For many young people, sport is a (1) ....………. part of school life and being in
one of the school teams and playing in matches is very important. If (2) ....………. is in a
team, it means a lot of extra (3) ....………. and often spending a Saturday or Sunday away
from home (4) ....………. many matches are played then. It (5) ....………. also involve
traveling to other towns to play (6) ....………. other school teams and then staying on after
the match for a meal or a drink. Sometimes, parents, friends or (7) ....………. students will
travel with the team to support their own side.
When a school team (8) ....………. another one, it is the whole school that (9) ....
……….proud, not only the players. It can also mean that a school (10) ....………. wellknown for being good at certain sports.
1.
A. famous
B. popular
C. well-known
D. smart
2.
A. anyone
B. everyone
C. someone
D. no one
3.
A. training
B. study
C. matching
D. game
4.
A. as
B. so
C. so that
D. although
5.
A. ought
B. should
C. could
D. must
6.
A. with
B. against
C. for
D. versus
7.
A. other
B. another
C. others
D. the other
8.
A. victories
B. wins
C. beats
D. loses
9.
A. feels
B. comes
C. turns
D. gets
10. A. turns
B. makes
C. comes
D. becomes
TEXT 2:
Hoi An Ancient Town
Hoi An Ancient Town is situated 30km south of Da Nang and known as a Faifoo to
early Western traders. Hoi An was one of the major trading centers in Southeast Asia in the
16th-17th centuries. Hoi An was also an important port of call for Dutch, Portuguese,
Italian, Chinese, Japanese, Indonesia and other merchant vessels in the Far East. In the
town, there are one or two streets whose original structures remain almost intact. All the
houses were made of rare wood and were decorated with horizontal lacquered board and
vertical parallel panels engraved with Chinese characters. Hoi An is highly attractive for
historical, geographic, artistic, architectural … aspects.
In recent years, Hoi An has become a popular tourist destination in Vietnam. In 1999,
it was certified by UNESCO as a World Cultural Heritage Site.
1. Hoi An Ancient Town ....……….
A. is situated in Da nang
B. was formerly a major trading center.
C. was famous to Western traders.
D. was the most important trading center in Southeast Asia.
2. Many merchant vessels in the Far East ....……….
A. docked at the port of Hoi An
B. might have a call in Hoi An
C. used to visit Hoi An
D. engaged trade with Hoi An


3. Some streets in Hoi An ....……….
A. are harmed
B. are being changed their original structures
C. are still well-preserved
D. are in bed conditions
4. The old houses in Hoi An ....……….
A. were full of Chinese characters
B. were made of boards and panels
C. were engraved on rare wood
D. were made of wood and carved with ornamental designs
5. Hoi An ....……….
A. is attractive for its historical aspect B. is a destination of a lot of tourists.
C. is a World Cultural Heritage Site
D. all are correct
TEXT 3:
INTERNET
It is estimated that about 200 million people who use the Internet computer network
around the world. The Internet allows people to work at home instead of traveling to work.
The Internet allows businesses to communicate with customers and workers in any part of
the world for the cost of a local telephone call. Email allows users to send documents,
pictures and other data from one part of the world to another in at least 5 minutes. People
can use the Internet to do shopping. This saves a lot of time. It is possible to use the
Internet for education – students may connect with their teachers from home to send or
receive email or talk their problems through ’on-line’ rather than attend a class.

1.
2.

1. The Internet allows people …………………………………………………………...
A. to stay at home and rest
B. not to work
C. to travel to work
D. to work at home
2. To a business, the Internet is ……………………to communicate with customers.
A. a cheap way
B. a very expensive way
C. an inconvenient way
D. a difficult way
3. Email can be used to send …………………………………………………………...
A. documents
B. information
C. data
D. all are correct
4. It takes …………….. to do the shopping on the Internet.
A. a lot of time
B. a little time
C. less time
D. more time
5. To use the Internet for education is ………………………………………………….
A. impossible
B. possible
C. inconvenient
D. difficult
C. WRITING
I. Rewrite each sentence beginning as shown so that the meaning stays the same:
“Don’t walk on the grass” he said to us.
He told ……………………………………………………………..
I began playing the piano ten years ago.
I have ……………………………………………………………..


3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

II.

The top of bookshelf is so high that she can’t reach it.
The top of bookshelf is too ……………………………………………………………..
Nam can’t visit you because he doesn’t have time.
If Nam ……………………………………………………………..
Why don’t you put a better lock on the door, Barry?” said John
John suggested ……………………………………………………………..
May I borrow your guidebook?
Would you mind……………………………………………………………..?
I often went to Vung Tau at weekends.
I used to……………………………………………………………..
I fell asleep because the film was so boring.
The film was so ……………………………………………………………..
Sally finally managed to get a job.
Sally finally succeeded ……………………………………………………………..
10. I haven’t seen that man here before.
It is …………………………………………………………………………………...
11. I can’t buy the tickets. They are too expensive.
The tickets ………………………………………………………………………………
12. Peter spent three hours repainting his house.
It took.....................................................................................................................
13. The storm destroyed the town completely.
The town.....................................................................................................................
14. They have just sold that old house.
That old house....................................................................................................................
15. Linh is a better cook than Hoa.
Hoa can’t.....................................................................................................................
Complete the sentences by filling in each gap with the correct form of the word in
brackets:
1. Mary ........................with us at the moment. (Stay)
2. He ........................ to his pen pal for three years. (Write).
3. The Internet is a very useful means of........................ (Communicate).
4. Farm workers have to work very ........................during the harvest (hard).
5. If I ........................you, I wouldn’t do that. (Be)
6. There is no ........................ for his fault. ( explain)
7. My sister is a ........................ business woman. ( success)
8. If he has any special ........................, please let me know. (require)
9. She makes an ........................ to see him at 5p.m. (arrange)
10. Foreigners are really impressed by the........................ of Vietnamese. (friend)
11. Telephone is a wonderful......................... (invent)
12. The weather is too ........................for them to go camping. (wind)
13. I can’t do these ........................ exercises without my teacher. (difficulty)
14. He shouldn’t make ........................ when teacher is teaching. (noisy)
15. My father is very ........................ in watching football. ( interest)


I.

Write a short passage (about 100 to 120 words) to express your thoughts about topic one
or topic two.
Topic 1: What is your plan for the future?
Topic 2: Why do many people want to study abroad? What do we have to prepare to
study abroad?
Topic 3: Advantages and disadvantages of using mobile phone.
Topic 4: What do you need to get a good job?
Topic 5: Who is the person you love most? Tell about her (him).

KEY B:
A. GRAMMAR AND VOCABULARY:
1. B 2.A 3.C 4.D 5.B 6.D 7.C 8.A 9.C 10.A 11.B 12.D
13. B
14.C 15.A 16.D 17.A 18.D 19.C 20.B 21.D 22.A 23.C 24.B
25.B
26.C 27.D 28.A 29.A 30.B 31.D 32.C 33.C 34.A 35.D 36.B
37.B
38.A 39.C 40.D 41.B 42.C 43.A 44.D 45.B 46.A 47.D 48.C
49.C
50.A 51.B 52.D 53.D 54.B 55.C 56.A 57.C 58.D 59.A 60.B
61.C
62.C 63.D 64.A 65.B 66.C 67.D 68.D 69.A 70.B 71.C 72.C
73.C
74.B 75.B
B. READING COMPREHENSION:
TEXT 1:
2.C 3.A 4.C 5.A 6.D 7.B 8.D 9.B 10.C
1. B
TEXT 2:
B
2.A 3.C 4.D 5.D
1.
TEXT 3:
2.A 3.D 4.C 5.B
1. D
C. WRITING
I. Rewrite each sentence beginning as shown so that the meaning stays the
same:
1. He told us not to walk on the grass.
2. I have played the piano for ten years.
3. The top of bookshelf is too high for her to reach.
4. If Nam had time, he could visit you
5. John suggested Barry to put a better lock on the door.
6. Would you mind if I borrowed your guidebook?
7. I used to go to VT at weekends.
8. The film was so boring that I fell asleep.
9. Sally finally succeeded in getting a job.
10. It is the first time I have seen that man.
11. The tickets are too expensive for me to buy.
12. It took Peter three hours to repaint his house.
13. The town was destroyed completely by the storm.


14. That old house has just been sold.
15. Hoa can’t cook so well as Linh.
II.

Complete the sentences by filling in each gap with the correct form of the word in
brackets:
1. Is staying
2. Has written
3. Communication 4. Hard
5. Were
6. Explanation 7. Successful
8. Requirement
9. Arrangement
10. Friendliness 11. Invention
12. Windy
13. Difficult
14. Noise
15. Interested
BÀI VIẾT ANH VĂN B

The plan for the future
During our school life we begin to think about our future life, our job. There over 2000 professions in the
world, so it is quite difficult to choose and to make a decision. Some follow their own choice and some
follow their relations, teachers, parents advice, because they can guide them and help to make a decision
concerning future plans. I have never had a question, what I am going to do when I graduate from my
school. I have known from childhood that I want to be a linguist. I have chosen this profession, because a
knowledge of foreign languages and foreign cultures is growing in importance nowadays. Foreign
languages are needed as the main and the most efficient mean of information exchange between the people
of our planet. Although there are 3000 languages, English is the most universal. It is the language of
progressive science and technology, trade and cultural relations, and business. It is the universal language
of international aviation, shipping, sports, medicine. English is the official language in nearly forty
countries. It is spoken by more than 350 millions people and also spoken as a second language in many
parts of India and Africa. Besides, millions of people study English as a foreign language . In our country
English is very popular. It is studied at schools, colleges and universities

Why do many people want to study abroad ? What do we have to prepare to
study abroad?
Nowsaday, there are more and more people want to study abroad.
Firstly, studying abroad will help us to get good job whenwe return to our
country.
Secondly, we have many changer to work for most companies because most
companies do now cooperate with multinational corporations.
So I think I have to prepare to study abroad by improving my English,
learning how to be indeperdento.
Advantages and dis advantages of using mobile phone.
First, I will say about advantages of using mobile phone.
We use mobile phone to keep in touch with our friends and families.
We use mobile phone to listen to music, take photos and play games.
However, there are some disadvantages using mobile phone
Using mobile phone can be harmful for uor brains.
What do you need in order to get a good job?
To get a good job, we must meet all working criteria that the
employers require. Technically, we must have enough ability to
do the job effectively. We should have working experience and know
how to tackle all situations generating during the process of working.
Communicatively, we should have good communicative skills. We
should know what our employers need and know how to please
them. Also, we should be popular and friendly to our colleagues.


Sentimentally, we should show the employers our love for the job.
We should make them understand that we apply for the job because
we love it and really want to do it. It is this love that enables us work
effectively and attach with them for a long time. In short, to get a
good job, we must have good professional knowledge, good communicative skills, and the love for it.

Who is the person you love most ? Tell about her (him )
I think every body at least has a person they love most in their life.And so do i.A
person who I love the most is my mother.She is 65 year old but she looks younger
than her age.She is very kind and friendly, she always helps people and is kind of
children.She always makes me happy, whenever I meet troubles she often give me
good advice and help me solve the problems. I am very proud of my mother.
TẬP NÓI ANH VĂN B
Phần 1: Giới thiệu bản thân
Good morning teacher. I am HOA. I am 28 years old. I am a worker. I am living in Danang city.
There are 3 people in my family. They are my mother, my father and me. My father is a
doctor........................................................
I like watching TV. I like reading book.
Phần 2: Nói chuyện về các chủ đề sau
1.Family
2.Job
3.Hobbies
4.Time and date
5.Daily life
6.Weather
7.Café and movies (entertainments)
8.Street directions
9.Shopping



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×