Tải bản đầy đủ

Đề thi THPT tiếng anh 2017 tổng hợp có đáp án chi tiết.

SỞ GD- ĐT QUẢNG NAM
TRƯỜNG THPT BẮC TRÀ MY

ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP
MÔN TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest
in each group.
1: A. character
B. challenge
C. chemistry
D. scholarship
2: A. watches
B. ages
C. houses
D. tables
3: A. tour
B. sure
C. pour
D. poor

Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each
group.
4 : A. economic
B. manufacture
C. investigate
D. sociology
5 : A. position
B. family
C. century
D. politics
Choose the best answer among A, B, C or D
6. John reminded me _____ his motorbike by 8 o’clock.
A. please return B. not forget to return
C. remember to return D. to return
7. You won’t pass the examination ____ you study more.
A. unless
B. as long as
C. if
D. whether
8 : You __clean the windows. The window-cleaner is coming tomorrow.
A. don't have
B. must
C. mustn't
D. needn't
9 : His house is _____ mine.
A. larger and more comfortable than
B. the most large and comfortable than
C. more large and comfortable than
D. the largest and more comfortable than
10: _______ he had enough money, he refused to buy a new car.
A. In spite
B. In spite of
C. Despite
D. Although
11 : "You are welcome to order the goods now"
"But payment should be made_______"
A. for advance
B. advancing
C. in advance
D. to advance

12 : - Helen : “ Congratulation ! You did great.” - Jane : “_______”
A. It’s my pleasure.
B. You’re welcome.
C. It’s nice of you to say so .Thanks.
D. That’s okay.
13 : Your last job was a bank manager, _____ it?
A. doesn’t
B. isn’t
C. wasn’t
D. didn’t
14 : Neither my gloves nor my hat _______ with this dress.
A. go
B. goes
C. are going
D. is going
15 : In water polo,________ are allowed to hold the ball with both hands.
A. attackers
B. players
C. goalies
D. captains
16 : We are going to ________.
A. have our house to be decorated
B. have our house be decorated
C. get our house being redecorated
D. have our house redecorated
17 : If I had enough money, I _____a good dictionary.
A. will buy
B. will have bought
C. would buy
D. would have bought
18 : The noise of the trains _____into the station was deafening.
A. that come
B. that coming
C. coming
D. which was come


19 : Peter has passed his final examination ,_______is good news .
A. that
B. which
C. what
D. why
20 : . I saw a terrible accident when I _______on the beach .
A. am walking
B. was walking
C. walked
D. walk
21 : He performed very well in the interview;_____, he didn’t get the job.
A. since
B. but
C. therefore
D. however
22 : I was very surprised______ that she didn't pass the exam"
A. hearing
B. to hearing
C. at hearing
D. to hear
23 : I hope that this winter won't be______ last.
A. as cold than
B. so cold as
C. as cold like
D. so cold like
24 : In my family, both parents _____ to give us a nice house and a happy home.
A. shake hand
B. shake hands
C. join hand
D. join hands
25 : He went to the cinema ______he had done his homework .
A. before
B. until
C. by the time
D. after
26 : ___ in 1636, Harvard is one of the most famous universities in the United States.
A. Founding
B. Founded
C. Being founded D. It was founded
27 : More and more people are taking part in the struggle ______illiteracy.
A. for
B. against
C. with
D. about
28 : Although she liked the dress very much, she decided ______ it
A. to buy
B. bought
C. not to buy
D. didn’t buy
29 : Stacey seems to be a bright student. She’s always the first _____ her work.
A. to finish
B. finishing
C. being finished D. to be finish
30 : We were shocked to hear the news of your _____.
A. having fired
B. having been fired
C. to have been fired
D. to be fired
Choose a word or phrase in each sentence that needs correcting
31 : When I was a little boy, I prefered playing volleyball to read books
A
B
C D
32 : The little girl refused to tell us why was she crying.
A
B
C
D
33 : I think she will be suitable for the work because she has been working like a
A
B
C
D
teacher for a long time.
34 : He has less friends in his class now than he had last year.
A
B
C
D
35 : She felt too tired after the game that she had to lie down on the ground.
A
B
C
D
Which sentence expresses the same idea as the given one?
36 : It is believed that the man escaped in a stolen car.
A. The man is believed to be escaped in a stolen car.
B. The man was believed to have escaped in a stolen car.
C. The man is believed to have escaped in a stolen car.
D. The man is believed to escape in a stolen car.
37 : I wish my English were good enough to go for the interview.
A. My English is too good to go for an interview
B. My English is good enough to go for an interview.


C. If only my English were good enough for me to go for the interview.
D. My English was good enough and I could go for the interview.
38 : Unlike my sister, I exercise every day.
A. My sister exercises every day but I don't
B. My sister and I exercise every day.
C. I exercise every day but my sister doesn't
D. I don’t like my sister to exercise
39 : I haven’t gone to the cinema for 10 years.
A. It’s ten years I haven’t gone to the cinema.
B. It was ten years ago I went to the cinema.
C. The last time I went to the cinema was 10 years.
D. I last went to the cinema 10 years ago.
40 : Could you please open the window ?
A. Would you mind open the window?
B. Would you mind opening the window?
C. Would you mind opens the window?
D. Would you mind to open the window?
Choose the best option A, B, C or D to answer the question :
How can scientist predict earthquakes? Earthquakes are not scattered anywhere
but happen in certain areas. They happen in places of the earth’s surface meet. This
pattern causes them to shake the same places many times. For example, earthquakes
often occur on the west - coast of North and South America, around the
Mediterranean Sea, and along the Pacific coast of Asia.
Another way to predict earthquakes is to look for changes in the earth’s surface
like a sudden drop of water level in the ground. Some people say animals can predict
earthquakes. Before earthquakes people have seen chickens sitting in trees, fish
jumping out of water, snakes leaving their holes and other animals acting strangely.
After an earthquake happens, people can die from lack of food, water and
medical supplies. The amount of destruction caused by an earthquake depends on
where it happens, and how strong it is. It also depends on types of buildings, soil
conditions and population. Of the 6000 earthquakes in the earth each year, only about
fifteen cause great damage and many deaths.
41. Earthquakes happen in certain areas where _____.
A. the population is large
B. pieces of the earth’s surface meet
C. the soil condition are stable
D. many buildings are built
42. Earthquakes often happen along _____.
A. the east - coast of North America
B. the east - coast of South America
C. the Pacific coast of Asia
D. the coast of Australia
43. Looking for _____ can help predict earthquakes.
A. changes in the earth’s surface
B. water beneath the earth’s surface
C. drops of water
D. water currents
44. After an earthquake, as a result of _____ people can die.
A. lack of food
B. lack of friendship
C. lack of information
D. lack of knowledge.
45. The passage mainly discuss ______.


A. the damage caused by earthquakes
B. how strong earthquakes are
C. strange animal behavior
D. how to predict earthquakes
Choose the best option (A, B, C or ) to complete the passage
Someone once said that there are three kinds of people who are (46) ___ in
sport: people who take part, people who watch at the stadium, and people who watch
on television. It’s not very exciting to stay at home to watch T.V, but on the other
hand, television enables us to enjoy all kinds of sports (47)____. We can watch a
racing car overtake another, see the cyclist cross the finishing line or enjoy the goals
of your favorite football (48) ___. The first time I watched a tennis match was on
television, and I found it (49) ___ interesting. It’s not always easy to travel long
distances to football (50) ___, and television is a good solution. We should all try to
keep fit and have other interests as good habits.
46. A. fond
B. keen
C. interested
D. succeed
47. A. even
B. advent
C. invent
D. events
48. A. group
B. class
C. team
D. band
49. A. valuable
B. imaginative
C. unexpectedly D. real
50. A. teams
B. fans
C. area
D. grounds
KEY:
1.
6.
11.
16.
21.
26.
31.
36.
41.
46.

B
D
C
D
D
B
D
C
B
C

2.
7.
12.
17.
22.
27.
32.
37.
42.
47.

D
A
C
C
D
B
D
C
C
D

SỞ GD&DT QUẢNG NAM
TRƯỜNG THPT CAO BÁ QUÁT

3. C
8. D
13. C
18. C
23. B
28. C
33. D
38. C
43. A
48. C

4.
9.
14.
19.
24.
29.
34.
39.
44.
49.

C
A
B
B
D
A
A
D
A
C

5.
10.
15.
20.
25.
30.
35.
40.
45.
50.

A
D
C
B
D
B
A
B
D
D

ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP
Năm học: 2010 -2011
Môn: Tiếng Anh

QUESTIONS 1-5: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate
the word which is stressed differently from the rest.


Q.1: A. biologist
B. obedient
C. curriculum
D.
kindergarten
Q.2: A. precede
B. oblige
C. wildlife
D. reform
Q.3: A. colony
B. opponent
C. outstanding
D. inflation
Q.4: A. education
B. accompany
C. optimistic
D.
renovation
Q.5: A. defend
B. title
C. struggle
D. cactus
QUESTIONS 6-30: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate
the correct answer to each of the following questions.
Q.6: The government initiated the programme of
reform in the 1980s.
A. economics
B. economic
C. economically
D. economy
Q.7: Mary has _________ many things to do that she has no time to go out.
A. so
B. too
C. such
D. very
Q.8: He is a great sports _______. He rarely misses any sport games although he was
busy.
A. enthusiast
B. player
C. energy
D.
programmer
Q.9: She ………French before she began studying English in 1990.
A. had studied
B. studied
C. studies
D. has studied
Q.10: This is the shortest way to the city center; _________ it is not the only way.
A. but
B. however
C. therefore
D. so
Q.11: Yesterday I met your brother, ______ had taken us to the Headquarters of the
United Nations in New York before.
A. whose
B. that
C. whom
D. who
Q.12: We _________ play chess with our father when we were children.
A. use to
B. were used to
C. have used to
D. used
to
Q.13:Thanks to the progress of science and technology, our lives have become
_______.
A. more and more good
B. better and better
C. the more and more good
D. gooder and gooder
Q.14: You can _________ the new words in the dictionary.
A. give up
B. put on
C. look up
D. go on
Q.15: She hurried ________ she wouldn’t be late for class.
A. since
B. as if
C. unless
D. so that
Q.16: -“More coffee? Anybody?”
- “______ ”.
A. I don’t agree, I’m afraid.
B. I’d love to
C. Yes, please
D.
It’s right, I think
Q.17: The cat was ____ to wait for the mouse to come out.
A. patiently enough
B. so patient
C.
enough
patient
D. patient enough
Q.18: The students ______ to be at school at 3 p.m.
A. were told
B. tell
C. have told
D. told
Q.19: He went to the seaside resort because he was _________ on windsurfing.
A. fond
B. keen
C. interested
D. enjoyed


Q.20: If Mary doesn’t study harder, she …………her final examination.
A. won’t pass B. wouldn’t pass C. hadn’t passed
D. doesn’t pass
Q.21: ___________ he was sick, he still turned up for his guitar lesson.
A. Because
B. Since
C. Although

D. As soon as

Q.22: The last person ________ the room must turn off the lights.
A. leaves
B. leave
C. leaving
D. to leave
Q.23: _ “Let’s go to Vung Tau on the weekend.” _ “_____________”
A. That’s a fine day
B. That’s a good trip
C. Yes, please
D. Yes,
let’s
Q.24: He………his job last month and since then he ………out of work.
A. lost / was
B. was lost / has been
C. has lost / was D. lost / has
been
Q.25: The trouble with Frank is that he never turns_________ on time for the
meeting.
A. up
B. on
C. off
D. down
Q.26: The boy waved his hands to his mother, who was standing at the school gate, to
_______ her attention.
A. attract
B. pull
C. follow
D.
tempt
Q.27: I do not mind at all. You _______ apologize.
A. shouldn't
B. needn't
C. mustn't
D. oughtn't to
Q.28: She decided _________ her new life.
A. to start
B. start
C. starting
D. started
Q.29: “You look nice today. I like your new hairstyle.” -“………………..”
A. It’s nice of you to say so
B. Shall I, Thanks
C. Oh, well done
D. I feel interesting to hear that
Q.30: Deserts are often composed _________ sand and rocky surfaces.
A. on
B. of
C. with
D. at
QUESTIONS 31-35: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate
the sentence which has the same meaning as the original one.
Q.31: Mary didn’t come to the party, and Jim didn’t either.
A. The party wasn’t for Jim and Mary
B. Neither Jim nor Mary went to
the party
C. Mary needed to meet Jim at the party
D. Jim couldn’t help Mary
prepare for the party
Q.32: They are building a lot of new houses in Wellington.
A. Wellington has to built a lot of new houses
B. A lot of new houses are being built in Wellington
C. They have a lot of new houses to build in Welington
D. Wellington has to be built a lot of new houses
Q.33: "It is a surprising gift. Thank you very much, Mary," said Mr. Pike.
A. Mr. Pike promised to give Mary a surprising gift.
B. Mr. Pike thanked Mary although she did not really like gift.


C. Mr. Pike thanked Mary for the surprising gift.
D. Mr. Pike congratulated Mary on the surprising gift.
Q.34: He was very tired but he kept on working.
A. Despite he was very tired, he kept on working.
C. Though his tiredness, he
kept on working.
B. In spite of he was very tired, he kept on working. D. Although he was very
tired, he kept on working.
Q.35: Lan doesn’t have enough time to do it well.
A. If Lan had more time, she will do it well.
B. If Lan had more time, she would do it well.
C. If Lan had more time, she would have done it well.
D. If Lan had more time, she did it well.
QUESTIONS 36-40: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show
the underlined part that needs correction.
Q.36: The most you practise your English, the faster you will learn.
A
B
C
D
Q. 37: He said that he couldn't remember where had he left his car.
A
B
C
D
Q.38: Drug addition has resulted of many destroyed careers and expulsions from
school or college.
A
B
C
D
Q.39: I will make some sandwiches before I will leave for work.
A
B
C
D
Q.40: The rain came sudden and everybody got wet because nobody had an umbrella.
A
B
C
D
QUESTIONS 41-45: Read the passage carefully and mark the letter A, B, C, or D on your
answer sheet to indicate the correct word to each of the blanks from 41 to 45

Water polo is a sport in which two teams in a pool try to score by throwing or
pushing a hollow rubber ball into the opponent’s goal. A player (41)_________ does
so scores one point for his or her team.
A team (42)________ of a goalie and six field players. The goalie can handle
the ball with both hands, but the field players may use only one hand at a time.
Players move the ball by passing it or swimming (43)_________ it. Each time a team
gets the ball, it has thirty five (44)__________ to try to score. If it does not shoot the
ball at the goal with that time, the other team gets the ball.
Men’s games are 28 minutes (45)__________ and are divided into 7-minute
quarters. Women’s matches last 24 minutes and are divided into 6-minute quarters.
Water polo originated in England in the 1870s.
Q.41: A. who
B. whom
C. whose
D. which
Q.42: A. includes B. has
C. consists
D. receives
Q.43: A. with
B. at
C. of
D. in
Q.44: A. hours
B. minutes
C. seconds
D. quarters
Q.45. A. longer B. lengthen
C. length
D. long


QUESTIONS 46-50: Read the passage carefully and mark the letter A, B, C, or D
on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from
46 to 50
UNESCO is a specialized agency of the United Nations. Its full name United
Nations Educational, Scientific and Cultural Organization. Almost all countries in the
world - and nearly all UN members - belong to UNESCO. Nations belong to
UNESCO provide most of the agency’s funds. UNESCO was founded in 1964 and
has headquarters in Paris.
UNESCO seeks to increase respect for justice, law, human rights, and
fundamental freedoms for all people. The agency carries out programmes to promote
these aims only at the request of its members. Many of the agency’s decisions can be
carried out in a particular country only if the government of the nation agrees.
UNESCO stresses the development and quality of education, the sharing of
cultures, and the increase and peaceful use of scientific knowledge. The organization
encourages artists, scientists, students, and teachers to travel, study, and work in other
countries. It focuses on the use of the social sciences to help solve problems as
discrimination and violence. UNESCO stimulates scientific research on such issues
as energy use and environmental protection. It works with other UN agencies to help
developing countries.
Q.46: The letters UN in the acronym UNESCO stand for _________
A. United Nations
B. Union Nations C. United Nation D. Union
Nation
Q.47: Most of the UNESCO’s finance come from_________.
A. the UN members
B. the contribution of its member
countries
C. the Cultural Organizations. D. other UN agencies
Q.48: Which of the following sentences is NOT true according to the passage?
A. Fundamental freedoms for all people are promoted by UNESCO.
B. UNESCO encourages the sharing of cultures among nations.
C. UNESCO’s programmes are carried out in every country in the world.
D. UNESCO encourages scientists to do research on conservation.
Q.49: UNESCO promotes the use of scientific knowledge__________.
A. to serve peaceful purposes B. to help solve the problem of discrimination
C. to solve violence
D. instead of sharing cultures
Q.50: UNESCO focuses on the fields of _________.
A. education, science and children care
B. education, science and culture
C. economy, science and culture
D. education, society and culture
...................THE END..............
TRƯỜNG : THPT CHU VĂN AN
ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP (20102011)
Môn : Tiếng Anh
1/ Endangered species are plant and animal species which are
______danger of extinction.
a on
b about
c in
d
of


2/ _____ is the natural environment in which a plant or animal lives.
a Habitat
b Biodiversity
c Conservation
d
Extinction
3/ Choose the word whose main stress is placed differently from
the others:
a rainfall
b habitat
c desert
d
digest
4/ My friend's handwriting is very bad , so he had me ______ his paper for
him last night.
a to type
b to have typed
c typed
d
type
5/ My mother and I are really looking forward _____ you again
a to see
b to seeing
c seeing
d
to
see
6/ Choose the most suitable word or phrase to complete the
sentence:.
He studied hard , ______ he passed the exam easily
a though
b but
c so
d
however
7/ The professor told me that I was doing well, ______ my final grade was
awful.
a therefore
b in spite of
c yet
d
so
8/ Would you mind ______ me a hand with these bags?
a to giving
b giving
c to give
d
gave
9/ The song ______ is very famous.
a to that we are listening
b to which we are
listening
c which we are listening
d that we are listening
10/ If you want to learn how to knit or work with wood, you should buy a ___
book
a craft
b comic
c fiction
d
novel
11/ _______ is one of my favorite leisure activities.
a The reading books
b To reading books c To read books
d
Reading books
12/ Choose the underlined part among A,B,C or D that needs
correcting:
The cafe was crowded, so we found a table
A
B C
D
13/ I _______ find my own way there. You _______wait for me.
a can/ needn't
b should/ can't
c have to/ must
d might/mustn't
14/ This book is so interesting that I can't ________.


a put down
b be put down
c put down it
d
put it down
15/ Choose the underlined part among A,B,C or D that needs
correcting:
If had I gone to the party, I would have met Mary
A
B
C
D
16/ I haven't seen him since he ______ to London.
a moves
b had moved
c moved
d
moving
17/ I'll wait for him until he _____ back.
a will come
b coming
c comes
d
would
come
18/ If she had applied for that job last year, she _______ very rich now.
a would be
b would have been c will be
d
is
19/ You should study hard to ______ your classmates.
a keep pace with
b make fun of
c catch sight of
d
pay attention to
20/ He stretched himself _______ on the sofa and fell asleep.
a of
b away
c out
d
forward
21/ The package _______ carefully before it_______
a must be wrapped/ is posted
b needs wrapping/ will
be posted
c should wrap/ is going to be posted
d will be wrapping/ needs
posting
22/ Choose the word whose main stress is placed differently from
the others:
a advantage
b conservation
c personality d
information
23/ My friend and I were tired , _____ we went home early.
a nevertheless
b so
c however
d
but
Fill in each gap with one suitable word or phrase:
Many species of animals, birds and even insects are in _(24)___ of
disappearing from the earth. Every day, construction in the rainforests
_(25)___ the habitats of these creatures. They cannot survive in other habits .
Each time a habitat is destroyed, the animals _(26)___for a new place.
Luckily, __(27)__some people who are doing something about this situation.
Animals protection societies are helping the world to learn more about
endangered species. When people know more, they can fight to __(28)___
and save the animals.
24/ a endanger
b endangered
c danger
d
dangerous
25/ a destroyed
b destroying
c destroy
d
destroys
26/ a could search b might search
c must search
d
must have searched


27/ a they are
b there are
c there is
d
it
is
28/ a hunt
b protect
c kill
d
survive
29/ Peter has been working for ten hours. He _______be very tired now.
a has to
b must
c needn't
d
should
30/ "It was a mistake of you to lose your passport". It means
____________
a Your passport must be lost
b There must be a mistake
in your passport
c You shouldn't have lost your passport
d You needn't
have brought your passport
31/ The Sahara Desert is in northern _______.
a Africa
b Asia
c America
d Europe
32/ He goes to the post office ____ he can buy some stamps
a because
b however
c so
d so that
Choose the word whose underlined part is pronounced differently
from the others:
a gorilla
b wildlife
c survival
d
China
34/ a tooth
b school
c afternoon
d
cook
35/ a general
b goal
c dangerous
d
digest
36/ Books in the home are a wonderful ______ of knowledge and pleasure
a sum
b resource
c source
d list
37/ I understand your point of view. ______ I don't agree with it.
a However
b Although
c Therefore
d So
38/ Would you please give me a hand ?
a Would you remember giving me a hand? b Would you consider
handing something to me?
c Would you mind helping me?
d Would you expect to give
me a hand ?
39/ It is ________ for me to master English.
a difficult
b difficultly
c difficulty
d difficulties
40/ It takes me 30 minutes ________to school.
a got
b get
c getting
d
to get
41/ Error Identification:


The larger the room is, more people can sit in it.
A
B C
D
42/ The teacher asked him________ the test.
a why he didn't finish
b why didn't he finish
c why hasn't he finish
d why he won't finish
43/ My neighbour has two children, _____ are very lovely.
a both of whom
b all of whom
c who both of
d
both of that
44/ John doesn't work ______.
a as hard as
b more hardly than
c as hardly as d.
hardlier than
45/ The last time I saw Rose was 3 years ago.
a I haven't seen Rose 3 years ago
b I haven't seen Rose
for 3 years
c I haven't seen Rose since 3 years
d I have seen Rose since3
years
46/ Error Identification:
The bomb which went out this morning caused a lot of damage
A
B
C
D
47/ Oil lamps_______ before electricity_______.
a was used / had been discovered
b have been used / was
discovered
c had been used / was discovered
d had used / discovered
48/ I'd better post the parcel today, _______ it won't get there in time
a furthermore
b if
c so
d
otherwise
49/ Peter doesn't like scuba-diving. __________
a Either does his brother
b So does his brother
c His brother does too
d Neither does his brother
50/ Turn ______the music! It's too loud.
a off
b down
c back
d
on


¤ Đáp án của đề thi4
1[ 1]c... 2[ 1]a... 3[ 1]d... 4[ 1]d...
1]b...
9[ 1]b... 10[ 1]a... 11[ 1]d... 12[ 1]*...
16[ 1]c...
17[ 1]c... 18[ 1]a...
19[ 1]a...
23[ 1]b...
24[ 1]c...
25[ 1]d... 26[ 1]c... 27[ 1]b... 28[ 1]b...
32[ 1]d...
33[ 1]a... 34[ 1]d... 35[ 1]b... 36[ 1]c...
40[ 1]d...
:

5[ 1]b...

6[ 1]c...

7[ 1]c...

13[ 1]a... 14[ 1]d... 15[ 1]*...
20[ 1]c... 21[ 1]a... 22[ 1]a...
29[ 1]b... 30[ 1]c... 31[ 1]a...
37[ 1]a... 38[ 1]*... 39[ 1]a...

8[





SỞ GD & ĐT QUẢNG NAM
NGHIỆP THPT 2011
TRƯỜNG THPT HOÀNG DIỆU

ĐỀ THI THAM KHAO TỐT
Môn thi:TIẾNG ANH

1-3. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the
rest in each group.
1. A. honour
B. house
C. holiday
D. helpful
2.A. phoned
B. jumped
C. composed
D. loved
3. A. know
B. how
C. cow
D. brown
4-5. Choose the word whose main stressed syllable is different from the rest.
4. A. professor
B. umbrella
C. tobacco
D. manager
5.A. secure
B. confide
C. determine
D. sacrifice
6-30. Choose the best option A, B, C or D to complete the sentence.
6. In my family, both parents ……………..to give us a nice house and a happy home.
A. join hands
B. shake hands C. give hands
D. hold hands
7. The conical leaf hat is made………….a special kind ………..bamboo and young
and soft palm leaves.
A. in/for
B. in/of
C. on/for
D. from/of
8. When we come to their house, they …………..chess.
A. played
B. were playing C. are playing
D. have played
9. To Americans, it is impolite to ask someone about age, ……..and salary.
A. marry
B. married
C. marriage
D. marrying
10. State schools are schools ……….all children can attend without paying tuition
fees.
A. which
B. in where
C. from which
D. in which
11. Applicants should try to make good …………. on interviewers.
A.. impression
B. look
C. view
D. face
12. In some countries many ……………… parents like to live in a nursing home.
A. old-age
B. age-old
C. old-aged
D. aged-old
13. A: “What a beautiful hat you are wearing!”
B: “…………….”
A. Yes, I do, too B. I’m glad you like it C. Sorry, I don’t think so.D. What that !
14. Mary said she …………..in London the next July.
A. is going to work
B. was going to work
C. worked
D.
works
15. We can communicate not only through words……..through body language.
A. and
B. to
C. but also
D. also but
16. Thank you for your letter,………… arrived yesterday.
A. who
B. what
C. that
D. which
17. Schooling is ……………… for all English children from the age of 5 to 6.
A. compulsory
B. easy
C. difficult
D. common
18. The world’s first computer ……………… by the University of Pennsylvania in
1946.


A. build
B. was built
C. built
D. is built
19. Don’t forget to ………..to the interviewer before leaving the office.
A. say goodbye
B. say hello
C. say good night
D. say nothing
20. If you had told me earlier, I ………… it to you now.
A. had given
B. will give
C. would give
D. would have given
21. ………. he has a very important job, he is not well paid.
A. But
B. Because
C. Although
D. However
22. The National Curriculum …………….by the government.
A. is held
B. is done
C. is made
D. is set
23. We need……………. local guides to accompany foreign visitors on trips.
A. speak-English B. English-speak C. speaking-English
D.
Englishspeaking
24. ………….leaves last should turn off the lights.
A. whoever
B. who
C. whom
D. that
st
25. By the end of the 21 century, we ………….the first car running on sea water.
A. will have
B. will has
C. will have had D. have
26. Luckily, you are …………..time for the meeting.
A. with
B. in
C. at
D. for
27. I need ……….time to think about ……………..offer you gave me.
A. a/a
B. the/the
C. X/the
D. the/X
28. Pandas, tigers and elephants are ………….species.
A. endangered
B. dangerous
C. danger
D. endangering
29. We’ve got plenty of time. We …………….hurry.
A. mustn’t
B. needn’t
C. must
D. need
30. ………….the weather, ………………I feel.
A. Warmer/better B. Warm/well
C. The warmer/ the better
D.
The warmest /the best
31-35. Read the passage and choose the best option A, B, C or D to complete the
passage.

For many young people sport is a popular part of school life and being in one
of the school teams and playing in matches is very important. If someone is in a team
it means a lot of extra practice and often ___ (31) a Saturday or Sunday away from
home, as many matches are played then.
It can also __________(32) traveling to other towns to play against other
school teams and then staying on after the match for a meal or drink. Sometimes
parents, friends or other students will travel with the team to support their ___ (33)
side.
When a school team wins a match it is the __ (34) school which feels proud,
not only the players. It can also mean that the school becomes well- known for being
good at certain sports, and students from that school may end up playing for national
and international teams so that the school has some really famous names associated
______________(35) it!
31. a. spend
b. spending
c. to spend
d. spent
32. a. involve
b. make
c. cause
d. force
33. a. personal
b. individual
c. private
d. own


34.
35.

a. quite
a. to

b. all
b. with

c. whole
c. for

d. most
d. by

36-40. Read the passage and chose the best option A, B, C or D to answer the
questions.

World Health Organization (WHO), a specialized agency of the United Nations
with its headquarter in Geneva, was established in 1948. According to its
construction, it is “the directing and coordinating authority on international health
work” and is responsible for helping all peoples to attain “the highest possible levels
of health.” In 1987 the organization had 166 member countries.
The services of agency may be either advisory or technical. Advisory services
include aid in training medical personnel and in disseminating knowledge of diseases
such as influenza, malaria, smallpox, tuberculosis and AIDS; maternal and child
health; nutrition; population planning; and environmental sanitation. The agency
maintains health - demonstration areas for sustained application of modern
techniques to improve general health conditions and to combat specific diseases
interfering with agricultural productivity and overall economic development. The
technical services include biological standardization and unification of
pharmacopoeias, collection and dissemination of epidemiological information,
special international research projects on parasitic and viral diseases, and publication
of series of technical and scientific works.
36. World Health Organization‘s headquarters are situated______________.
a. in the United Nations.
b. New York, the United States.
c. in Geneva, Switzerland.
d. in many different countries.
37. Which of the following is true of WHO?
a. It was founded in the late 1900s. b. It was established by 166 countries.
c. It is a national organization. d. its purpose is to help improve health conditions
around the world.
38. According to the passage, WHO ___.
a. provides advisory services only.
b. provides technical services instead of advisory services.
c. provides both advisory and technical services.
d. doesn’t take economic development into consideration.
39. Which of the following is NOT an area of advisory services?
A. collecting and disseminating epidemiological information B.
population
planning
c. disseminating knowledge of some infectious diseases
D. maternal and child
health
40. It can be inferred from the text that___.
a. WHO is also concerned about the living environment.
b. maternal and child health is the main focus of WHO.
c. WHO specializes in publishing scientific works.
d. WHO emphasizes agricultural development.
41-45. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting.

41. All the students in the class are enough good to pass the final exam.
A
B
C
D


42. The film is about a boy which lost all money in the fire.
A
B
C
D
43. During the school year, I’m not allowed to watch television when I’ve finished my
homework.
A
B
C
D
44. Our form teacher told us not talk when the teachers were explaining lesson.
A
B
C
D
45. She has disappeared three days ago, and they are still looking for her now.
A
B
C
D
46-50. Choose the closest meaning A, B, C or D to the original.
46. “You should have finished the report by now.” The boss said to his secretary.
A. The boss reminded his secretary to finish the report on time.
B. The boss advised his secretary of finishing the report on time
C. The boss scolded his secretary for not finishing the report on time
D. The boss suggested his secretary should have finished the report on time

47. Mark ate lots of ice-cream and now he has a stomachache.
A. If Mark didn’t eat much ice-cream, he wouldn’t have a stomachache.
B. If Mark hadn’t eaten much ice-cream, he wouldn’t have a stomachache.
C. If Mark hadn’t eaten much ice-cream, he wouldn’t have had a stomachache.
D. If Mark didn’t eat much ice-cream, he wouldn’t have had a stomachache.
48. You can try as hard as you like but you won’t succeed.
A. However hard you tried, you won’t succeed.
B. You can try your best if you won’t succeed.
C. You won’t succeed because you can’t try as hard.
D. Although you won’t succeed, you can’t try as hard as you like.
49. Jack lost his job_____________
A. Because he never showed up for work on time.
B. Therefore he spent his time working hard.
C. although he was not hard-working
D. as long as he had worked regularly.
50. The students did not take to their new lecturer.
A. The students didn’t understand what the new lecturer said.
B. The new lecturer didn’t take care of his students.
C. The new lecturer was unpopular with his students.
D. The students didn’t follow the new lecturer.
1. A
11.A
21.C
31.B
41.C

2. B
12.C
22.D
32.A
42.B

3. A
13.B
23.D
33.D
43.C

4. D
14.B
24.A
34.C
44.C

5. D
15.C
25.C
35.B
45.A

6. A
16.D
26.B
36.C
46.C

7. D
17.A
27.C
37.D
47.B

8. B
18.B
28.A
38.C
48.A

9. C
19.A
29.B
39.A
49.A

10. D
20.C
30.C
40.A
50.C


PHIẾU TRẢ LỜI


Cl
A B C D
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

51.d
61.c
71.d
81.b
91.c

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

52.a
62.c
72.c
82.c
92.a

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

A B C D
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

53.b
63.d
73.c
83.c
93.c

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

54.c
64.c
74.b
84.a
94.b

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

55.d
65.b
75.b
85.d
95.b

A B C D
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

56.c
66.a
76.c
86.c
96.b

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

57.d
67.a
77.c
87.a
97.d

A B C D
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

58.a
68.d
78.a
88.d
98.c

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

59.a
69.d
79.c
89.a
99.a

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

A B C D
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

60.d
70.c
80.c
90.b
100. a

Read the passage and then decide which answer A, B, C or D best fits each space.
Around the age of sixteen, you must make one of the biggest decisions of your life.
Do I stay on at school and hopefully go on to university (1)……? Do I leave and start work
or begin a training course ? The decision is yours, but it may be (2)…….……remembering
two things: there’s more unemployment (3) ……..people who haven’t been to university,
and people who have the right skills will have a big advantage in the competition for jobs.
If you decide to go straight into a job, there are many opportunities for training.
Getting qualifications will (4)……..you to get on more quickly in many careers, and
evening classes allow you to learn (5)…………you earn. Starting working and taking a
break to study when you’re older is another possibility. This way, you can save up money
for your student days, as well as getting practical work experience.
1.a. after
2.a. worth
3.a. between
4.a. make
5.a. where

b. later
b. necessary
b. among
b. help
b. while

c. then
c. important
c. with
c. let
c. when

d. past
d. useful
d. through
d. give
d. what

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

o
o
o
o
o
o
o
o
o
o


Read the passage and then choose the best answer A, B, C or D for each question or
gap.
The Olympic Games originated in 776 B.C. in Olympia, a small town in Greece.
Participants in the first Olympiad are said to have run 200-yard race, but as the Games were
held every four years, they expended in scope. Only Greek amateurs were allowed to
participate in this festival in honor of the God Zeus. The event became a religious, patriotic
and athletic occasion where winners were honored with wreaths and special privileges.
There was a profound change in the nature of the Games under the Roman emperors. After
they became professional circuses and carnivals, they were banned in 394 A.D. by Emperor
Theodosius.
The modern Olympic Games began in Athens in 1896 as a result of the initiative of
Baron Pierre de Coubertin, a French educator whose desire was to promote international
understanding through athletics. Nine nations participated in the first Games; over 100
nations currently compete.
The taint of politics and racial controversy, however, has impinged upon the Olympic
Games in our epoch. In 1936 Hitler, whose country hosted the Games, affronted Jesse
Owens, a black American runner, by refusing to congratulate Owens for the feat of having
won four gold medals. In the 1972 Munich Games, the world was appalled by the
deplorable murder of eleven Israeli athletes by Arab terrorists. The next Olympic Games in
Montreal were boycotted by African nations; in addition, Taiwan withdrew.
1. The first Olympic Games were held………..
a. for political reasons
b. as an international competition
c. as a religious festival
d. as a professional athletes’ competition
2. Why were the Games discontinued?
a. They had ceased to be sports events.
b. The Romans did not enjoy them.
c. The emperors hated athletes
d. Winners were getting special privileges
3. Olympic Games were held…………
a. every decade
b. biannually c. every four years d. perennially
4. The Greek Olympic Games were……………….in nature.
a. religious
b. national
c. athletic
d. all of the
above
5. You can infer that Hitler’s refusal to congratulate Jesse Owens indicated………..
a. national pride
b. jealousy
c. personal preference
d.
racial
discrimination
Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits each space in the following
passage.
31. C 32. D 33 C 34. B 35. A 36. B 37. A 38. D 39. C 40.B

SỞ GD- ĐT TỈNH QUẢNG NAM
2011)
TRƯỜNG THPT HIỆP ĐỨC
(Đề gồm 5 trang)

ĐỀ THI THAM KHẢO TN THPT(2010MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian: 60 phút


I. Choose the word whose underlined part is pronounced different ly from the
rest.
01.A. photographs
speaks

B. halves

C. dates

D.

02.A. knocked
missed
03.A. country
sound

B. jumped

C. started

D.

B. found

C. house

D.

II. Choose the word that has stress pattern different from the other words.
4. A. difficult
B. interesting
C. informal
D.
serious
5. A. delicate
B. promotion
C. volcanic
D.
resources
III. Choose the best answer to complete each sentence.
06. If my candidates had won the election , I ______happy now.
A. would have been
B. would be
C. will be
D.
should be
07. It was ______that everyone answered it correctly.
A. so simple question
B. such a simple question
C. too simple question
D. a more simple question
8. We managed ______over the wall without _______
A. to climb; being seen
B. climbing; being seen
C. to climb; seeing
D. to be climbed; seeing
9. Neither Mary nor her two brothers ______ superstitious.
A. is
B. was
C. are
D.
have
10. I ______ very well with my father now , we never have any arguments.
A. go on
B. carry on
C. put on
D. get
on
11.Last night when I _______ my homework , the lights _______ out.
A. was doing / went
B. did / went
C. did / was going
D. was
doing / go
12. I wanted to know _________________ .
A. where did he live B. where does he live C. where he live D.where he
lived
13. In America there are two_____________ live in a home. They are parents and
children..
A. persons
B. children.
C. generations
D.
generation
14. The conical leaf hat can protect people _________________ sun or rain.
A. to
B. from
C. in
D.for
15. My friend was very worried about the exam. I advised him __________


A.not to worry
not worry

B. no worry

C.

not worry

D. to

16. Within _______ few years, _______ private space travel has gone from
concept to reality.
A .Ø / an

B. the / the

C. the / a

D.

a/Ø
17. We used to climb up the crest of the hill to get a good view of the
surroundings.
A. top

B. foot

C. middle

D.

face
18. He is only sixteen, and ________, he is not eligible to drive a car.
A. nevertheless
however

B. but

C. therefore

D.

19. A / an ______ species is a population of an organism which is at risk of
becoming extinct.
A. dangerous
endangerment

B. endanger

C. endangered

D.

20. I must have a bath. I__________all the afternoon.
A. was gardening

B. have gardened

C. have been gardening
D. had been gardening
21. Let’s go to the library, __________?
A. shall we
B. will we
C. would we
D.
should we
22. I have to announce that the manager cannot attend our party today,
__________ is a pity.
A. that
B. who
C. which
D.
what
23__________the rise in unemployment, people still seem to be spending more
A. While
B. Despite
C. Meanwhile
D.
Although
24. “ We can’t go now. Let’s wait __________ the rain stops.”
A. until
B. when
C. after
D.
as
25. This library card will give you free access __________ the Internet 8 hours a
day
A. from
B. on
C. in
D.
to
26 -“ You look nice today. I like your new hairstyle.”
- “………………………………...”
A. It’s nice of you to say so
B. Shall I ? Thanks


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×