Tải bản đầy đủ

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 7 huyện Thái Thụy, Thái Bình năm học 2015 - 2016

VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

PHÒNG GD&ĐT THÁI THỤY

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I

-----------------

NĂM HỌC 2015-2016
MÔN: TIẾNG ANH - LỚP 7
Thời gian làm bài: 45 phút

I. NGHE
Nghe đoạn hội thoại sau và điền vào mỗi chỗ trống được đánh số bằng một từ thích hợp
cho sẵn dưới đây.
difficult

English

boring


History

Physical Education

Math

9 a.m.

interesting

Geography

Physics

challenging

a. The girl is studying (1) ...............................
b. The girl likes (2) ...............................
c. The girl finds Math (3) ............................... and (4) ............................... but the boy finds it
(5) ............................... and (6) ...............................
d. (7) ............................... is the boy’s favorite subject because it helps him study the past and
changes of the world.
e. The boy and the girl both like (8) ...............................
f. Tomorrow they have Math, English, (9) ............................... and Music.
g. They have Math at (10) ............................... tomorrow.
II. TỪ VỰNG, NGỮ PHÁP
Chọn một đáp án đúng nhất trong ngoặc để hoàn thành câu.
11. Her full name is Tran Thi Thu. Her ............................... is Thi.
A. middle name

B. full name

C. family name

D. last name

12. This is Mrs. Lan. She ............................... at Le Hong Phong high school.
A. listens

B. teach


C. teaches

D. teachs

13. How / milk / you /want / ?
A. How many milk do you want ?

B. How much milk does you want ?

C. How much milk do you want ?

D. How many milks do you want ?

14. How ............................... is it from Dak Lak to Ho Chi Minh city ? – It’s about 350km.
A. many

B. long

C. far

D. distance

15. ............................... a lovely home !
A. Who

B. What

C. When

D. Which

16. A ............................... takes care of sick people.
A. worker

B. journalist

17. They ............................... badminton next Sunday.

C. doctor

D. farmer


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

A. play

B. will play

C. playing

D. going to play

18. Her date of birth is ............................... November 4th.
A. at

B. on

C. in

D. of

19. Children should ............................... to bed early.
A. go

B. to go

C. going

D. goes

C. to play

D. playing

C. using

D. uses

C. from

D. with

20. Tam enjoys ............................... soccer.
A. play

B. plays

21. Mai learns how ............................... a computer.
A. use

B. to use

22. My brother is bad ............................... English.
A. at

B. in

23. Does Nam often play marbles ............................... recess?
A. on

B. at

C. in

D. of

24. Talking is ............................... common way of relaxing.
A. more

B. most

C. the most

D. the more

25. Mr. Tuan has ............................... days off than Mr. John.
A. more

B. the most

C. fewer

D. less

26. Lien’s last lesson is ............................... She does some experiments.
A. Geography

B. English

C. History

D. Chemistry

27. Isn’t it difficult to learn English well? - ...............................
A. No, it is.

B. No. it doesn’t.

C. Yes, it is.

D. Yes, it does.

28. It often takes her 2 hours ...............................her homework every night.
A. do

B. to do

C. doing

D. to doing

29. Her ............................... hurts. She should go to see the dentist.
A. tooth

B. teeths

C. teeth

D. tooths

III. ĐỌC HIỂU, VIẾT
Bài 1: Đọc kỹ đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi.
My uncle, Mr. Tien, is a teacher of English at a secondary school in Hanoi. He goes to
work every working day. He has two days off a week: Saturday and Sunday. He goes to work
on foot. He never goes to work by motorbike because his house is next to his school. The
school starts at 7 a.m and finishes at 5 p.m. After work, he usually plays table tennis. He
comes back home at 6.30 p.m, and has dinner with his family. After dinner he prepares his
lectures and helps his children do homework. He sometimes watches TV. He often reads book
until midnight. He is busy but he feels happy with his job.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

30. What does Mr. Tien do?
31. How many days a week does he go to work?
32. How does he go to work?
33. What does he do after work ?
Bài 2: Tìm một lỗi sai trong số A, B, C hoặc D ở mỗi câu sau.
34. The stamps for your letter costs 6,000 dong and the envelope costs 3,000 dong.
A

B

C

D

35. This oranges are not fresh. You should not eat them.
A

B

C

D

36. Ba is in the music room now. He learns to play the guitar.
AB

C

D

Bài 3: Viết lại câu bằng từ cho sẵn sao cho giữ nguyên nghĩa với câu đầu.
37. Mai drinks more milk than her brother.
Mai’s brother drinks ..............................................................
38. How much is this box of chocolates?
What ............................................................................................ ?
39. Let’s celebrate our anniversary at home.
Why don’t .....................................................................................
40. The orange magazine is bigger than the blue one.
The blue magazine isn’t ...............................................................
- The end Họ và tên thí sinh: ………………………………………. Số báo danh: ……………


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HỌC KỲ I MÔN TIẾNG ANH LỚP 7
I. NGHE
1. Physics

2. English

3. difficult

4. boring

5. challengin

6. interesting

7. History

8. Geography

9. Physical Education

10. 9 a.m.

II. TỪ VỰNG, NGỮ PHÁP
11. A

12. C

13. C

14. C

15. B

16. C

17. B

18. B

19. A

20. D

21. B

22. A

23. B

24. C

25. C

26. D

27. C

28. B

29. A

III. ĐỌC HIỂU, VIẾT
30. He/ Mr.Tien is a teacher of English.
31. He goes to work five days a week.
32. He goes to work on foot.
33. After work, he usually plays table tennis.
34. B

35. A

36. C

37. Mai’s brother drinks less milk than her.
38. What is the price of this box of chocolates?
39. Why don’t we celebrate our anniversary at home?
40. The blue magazine isn’t so/as big than the orange one.
PHẦN II: HƯỚNG DẪN CHẤM VÀ LÀM TRÒN ĐIỂM
- Điểm toàn bài 10 điểm tương đương 40 câu.
- Mỗi câu học sinh chọn đúng/ làm đúng đạt 0,25 điểm.
- Làm tròn điểm lẻ
- Ví dụ:
+ 5,75 làm tròn thành 6,0
+ 5,5 giữ nguyên
+ 5,25 làm tròn thành 5,5
-The end-



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×