Tải bản đầy đủ

ĐỀ và đáp án THI môn TIẾNG ANH LỚP 12 TRƯỜNG CHUYÊN

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
TỈNH PHÚ YÊN
ĐỀ CHÍNH THỨC
(Đề thi có 06 trang)

ĐỀ THI TUYỂN SINH THPT CHUYÊN LƯƠNG VĂN CHÁNH
NĂM HỌC 2013-2014
Môn: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài:120 phút, không kể thời gian phát đề

--------------

Điểm bằng số Điểm bằng chữ

Họ tên và
chữ ký GK1

Họ tên và
chữ ký GK2

Mã phách

(Do Chủ tịch HĐ
chấm thi ghi)

Lưu ý:

Thí sinh làm bài trên đề thi.
Thí sinh không được sử dụng tài liệu. Giám thị không giải thích gì thêm.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------LISTENING
I. You will hear a conversation about an art club. Listen and complete each question. You will
hear the conversation twice.
(1.5 points)
Museum Art Club
Day
Begins at
Next week they will make
One meeting costs
Place
Bring

:
:
:
:
:
:

(1)________
(2)________
(3)________
(4)________
(5)________ in the museum
(6)________

PHONETICS AND VOCABULARY
I. Choose a word in each line that has different stress pattern.
1. A. forecast
2. A. interview
3. A. dormitory
4. A. exist


B. grandmother
B. activity
B. dynamite
B. extensive

C. problem
C. addition
C. decorate
C. energy

(1 point)
D. report
D. imagine
D. disappear
D. environment

Your answer
1.

2.

3.

II. Give the correct form of the word in capitals
A NEW GENERATION OF MOBILE PHONES ?
Mobile phones have increased in popularity over the last few years, and
these days almost everyone has one. We (1)________ use them mainly
to make calls and to send text messages. Soon, however, information
such as exactly where you are, to the (2)________few metres, may be
available through a mobile. This could be extremely (3)________ if
you got lost, say when driving a car. There is now no (4)________
reason why your phone shouldn’t also be able to tell you that you are
entering an area of high (5)________ activity. Such technology has
been available to (6)________such as the police and pilots for a long
time, but now that the (7)________ costs of such equipment have come
down, mobile phone companies are looking at the suitability of

4.
(2 points)

1. CURRENT
2. NEAR
3. USE
4. SCIENCE
5. CRIME
6. SPECIAL
7. FINANCE
Page 1


offering these services to the public. In their (8)________, there will be 8. JUDGE
a great demand for such services. It remains to be seen, of course,
whether the public agrees.
Your answer
1.
5.

2.
6.

3.
7.

4.
8.

GRAMMAR
I. Give the correct tense of the verb in parentheses

(1.5 points)

1. When Michelle lived in Italy, she (always/have) dinner at 9 p.m.
2. I hate (wait) for buses. You (wait) for ages and then three (come) at the same time.
3. I feel a bit dizzy. I think I (faint).
4. John was exhausted because he (work) in the garden all day.
Your answer
1.

2.-

3.

4.

II. The text below has ten words that should not be there . Find them, underline and write them
down
(2 points )
NEW YORK
I traveled a lot as a child, which was lucky because I saw some great sights, but it wasn’t until
much later that I appreciated them. Some places were more interesting than I had imagined them.
Others didn’t really interest me so much. I liked buildings most of all. The New York station, for
example – who could to imagine a more impressive building ? It’s a fine example of architecture,
even although it’s just a railway station. Its real name is Grand Central, and I have stood in
Vanderbit Hall quite many times listening and watching the people running for trains. “Have you
read already the report I sent your office?” one man says to another, “Bye, honey, see you later.
Don’t forget to call me when you will get to work,” a husband says to his wife. To me, those
conversations and the energy of the station were wonderful. I remember visiting New York for the
first time . My memory of the city isn’t very good but my mum kept a diary and I must to find it.
Thinking about New York makes me want to go back. There’s so much yet I haven’t seen, like
Union Square and the Met. If I go enough of times, it’ll soon feel like home.
Your answer
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

READING
I. Read the passage and decide which answer best fits each space

(2.5 points)

IT’S COOL TO CAMP
For many of us, life is full of man-made sounds: traffic, machinery, television and other human
beings . It is not surprising (1)_________ that camping continues to (2)_________ in popularity, as
Page 2


it teaches us to take our focus off these distractions and (3)_________to enrich our lives.
According to a recent report, one holiday (4)_________eight in Europe is a camping holiday.
Despite that, some would still have you believe that camping should be considered an alternative
holiday that you are driven towards because money is (5)_________ . Nonsense. It is a lifestyle
choice to be embraced and enjoyed, for it (6)_________us the freedom to explore in our own time
and (7)_________our own speed.
The opportunities available for (8)_________ camping with some form of recreational activity are
as varied as Europe’s many thousands of miles of hiking trails, cycling routes, canals, rivers and
lakes. Whether your chosen form of activity is recreational or competitive, a sociable hobby or a
way of (9)_________ the crowds, there can be nothing more pleasurable than sitting outside your
tent after a day of activity with only the hum of dragonflies and the gas stove (10)_________ the
peace.
And just remember: whatever form of camping you choose, as long as you are out there enjoying
yourself and the surroundings, the rest of the world can wait.
1. A. therefore
B. nevertheless
C. so
D. though
2. A. enlarge
B. grow
C. raise
D. stretch
3. A. contributes
B. gives
C. supplies
D. helps
4. A. from
B. on
C. for
D. in
5. A. hard
B. rare
C. tight
D. slim
6. A. lets
B. opens
C. allows
D. enables
7. A. of
B. at
C. by
D. to
8. A. mixing
B. attaching
C. adding
D. uniting
9. A. escaping
B. separating
C. clearing
D. departing
10. A. stopping
B. annoying
C. disturbing
D. breaking
Your answer
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

II. Choose the most suitable heading from this list for each paragraph of the text. Write the
headings above the correct paragraphs and the paragraph numbers next to the appropriate
headings. An example is given. There is one extra heading
(1.75 points)
A. STAY CALM

B. BE ORGANIZED

C. VARY THE WAY YOU REVISE

D. DON’T WASTE ANY TIME

E. REMEMBERING THE DIFFICULT BITS

F. GET SOME SLEEP

G. WRITE DOWN THE MAIN POINT

H. REWARD YOURSELF

I. SET YOURSELF TARGETS
HOT TIPS FOR STAYING COOL AT EXAM TIME
0. I
It’s always good to know what you’re aiming for, so that you know if and when you get there. By
having an aim for each week, or even each day, it will help you check your progress and show you
if you need to change your plans.

Page 3


1.
Rather than having to work through masses of notes every time you revise something , try noting
down things you want to remember on a piece of paper. It doesn’t seem as much to learn that way,
but it makes sure you don’t miss out anything important. Once you’ve learnt the main points,
rewrite them on another piece of paper without looking at your notes.
2.
“If you don’t know it by now, you’ll never learn it for tomorrow.” Everybody says it, but it’s
probably true. Don’t stay up all night studying. You’d be better going to bed at a reasonable time,
so that you can wake up fresh and alert on exam day.
3.
There’s nothing worse than being disorganized. If you have a plan and stick to it, you won’t end up
cramming all your revision into the last few hours! Make a list of your exams and what you need to
learn beforehand, and then draw up a timetable covering all the topics. You can then work out what
you need to do on a weekly basis and when you are going to do it.
4.
When you reach each of your targets, give yourself a treat – you deserve it! It could be a drink, a
short break to watch your favourite TV programme, a phone call to a friend – anything you enjoy.
Test yourself, from time to time, on a topic and if you do well, give yourself a special treat based
on how well you have done.
5.
By now you will probably have discovered the method of revision which suits you best. But every
now and then it might be helpful to try a different method. You could try working with a group of
friends , or using a different book which covers things from a new angle. Whatever it is, just try
something different occasionally.
6.
Some things are almost impossible to remember, so you may need to do something unusual to help
you remember. Try writing them down in large letters and bright colors and sticking them on the
fridge, on a mirror or on the bathroom door. Try recording them on to a cassette and keep play it
back to yourself – on a personal stereo if you’ve got one!
7.
Not too many people like exams and most of us get nervous. But if you’ve followed your plan and
put the effort into revising, then there is not need to worry or panic. Hopefully these tips will have
helped you. Give it your best shot – that’s all that anyone can expect of you.
Your answer
1.

2.

3.

4.

5.

III. Fill in the gap with ONE suitable word

6.

7.
(2.5 points )

THE RECYCLISTS
What do you do to help fight climate change? How do you get your friends and family to do their
bit to prevent global warming getting any worse? Two teenage boys from Scotland have just won
an award for their efforts. Niall Watson and Roarke Hughes call (1)________the Recyclists. They
pedal (2)________their neighbourhood on their bikes collecting rubbish to be recycled. In the area
(3)________ the boys live, the local council only collects a (4)________types of trash to be
recycled, so the boys help their community to recycle more, in (5)________ for a small fee.

Page 4


Their business venture started three years (6)________as a way of making some extra pocket
money. Now Niall and Roarke have expanded their business. They have invested (7)________
some chickens and now also sell their own organic eggs (8)________they cycle round the town.
The judges of the “Ethical Kids Award”, (9)________ the boys won, were very impressed by
them, saying: “The Recyclists captured our imaginations straightaway. Their idea was innovative
and green at the (10)________ time.” As the boys say, they’re going to be on the planet for at least
another fifty years, so why not try to make it to be a better place to live?
Your answer
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

WRITING
I. Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the
word given. Do not change the word given.
(2 points )
1. It isn’t really worth trying to fly the kite when there’s no wind.

hardly

It______________________________________________
2. Graham likes to spend time alone just before a race.

by

Graham likes to spend time_________________________
3. There aren’t any good restaurants in this village anymore, are there?

used

There__________________________________________
4. “I will make the dinner only if you do the shopping,” she told him.

not

“I will__________________________________________
5. Do you happen to know the time of the next train to London ?

could

I wonder________________________________________
6. The date for the Barcelona Conference is the 23rd of March.

place

The Barcelona Conference__________________________
7. It was necessary to send the letters special delivery.

be

The letters_______________________________________
8. What attracted you to this part of the country ?

find

What___________________________________________
II. Tom and Jonathan are having coffee together. Neither of them has a very well paid job, so
they have to be careful with their money . Fill in the parts of the dialogue, numbered (1) to
(7) , which have been left blank
(1.75points)
Tom

:

I’m thinking of buying a car.

Jonathan

:

Are you sure you need one?
How often (1)__________________________________________ ?

Tom

:

Well, I’d use it at weekends to do the shopping and it would mean I
could get out of the city into the country.
Page 5


Jonathan

:

Would you (2)__________________________________________ ?

Tom

:

Oh, no. I’d continue to cycle to work. I need the exercise.

Jonathan

:

I didn’t know you cycled to work.
How (3)_______________________________________________ ?

Tom

:

Since I changed my job and there was no bus.

Jonathan

:

And how (4)____________________________________________?

Tom

:

About eight miles, and that’s a long way! Another thing is I’d like to go
abroad on holiday.

Jonathan

:

That’ll be expensive.
Where (5)______________________________________________ ?

Tom

;

Somewhere sunny like Greece or Italy. That will cost about ₤300 and
that’s about what I need for a deposit on a new car.

Jonathan

:

In that case, why (6)______________________________________ ?

Tom

:

I don’t want an old car that’s always breaking down . Oh, I really don’t
know what to do . What (7)________________________________ ?

Jonathan

:

If I were you I’d buy a second-hand car and take a cheap holiday in it!

III. Do you agree or disagree with the following statement? Children should be required to help
with household tasks as soon as they are able to do so. Write about 100 words
(1 point)
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………...
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
______THE END_______
Page 6


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
TỈNH PHÚ YÊN

ĐỀ THI TUYỂN SINH THPT CHUYÊN LƯƠNG VĂN CHÁNH
NĂM HỌC 2013-2014

ĐỀ CHÍNH THỨC
(Đề thi có 06 trang)

HƯỚNG DẪN CHẤM THI

Listening
I. 1.5 pts
1. Saturday
2. 10.30 am
3. posters
4. 3.50 pounds
5. library
6. an old shirt
Phonetics and Vocabulary
I. 1pts
1.D
2. A
3. D
4. C
II. 2 pts
1. currently
2.nearest
3. useful
4. scientific
5. criminal
6. specialists
7. financial
8. judgement
Grammar
I. 1.5pts
1. always had
2. waiting, wait, come
3. am going to faint
4. had been working/had worked
II. 2.5pts
NEW YORK
I traveled a lot as a child, which was lucky because I saw some great sights, but it wasn’t until
much later that I appreciated them. Some places were more interesting than I had imagined them.
Others didn’t really interest me so much. I liked buildings most of all. The New York station, for
example – who could to imagine a more impressive building ? It’s a fine example of architecture,
even although it’s just a railway station. Its real name is Grand Central, and I have stood in
Vanderbit Hall quite many times listening and watching the people running for trains. “Have you
read already the report I sent your office?” one man says to another, “Bye, honey, see you later.
Don’t forget to call me when you will get to work,” a husband says to his wife. To me, those
conversations and the energy of the station were wonderful. I remember visiting New York for the
first time . My memory of the city isn’t very good but my mum kept a diary and I must to find it.
Thinking about New York makes me want to go back. There’s so much yet I haven’t seen, like
Union Square and the Met. If I go enough of times, it’ll soon feel like home.
Reading
I. 2.5pts
1.A
2.B
3.D
4.D
5.C
6.C
7. B 8. A
II. 1.75pts
1. G 2. F 3. B 4. H 5. C 6. E 7. A
III. 2.5 pts
1. 1. themselves
2. around
3. where
4. few
6. ago
7. in
8. when
9. which
Writing
I. 2pts
1. It is hardly worth trying to fly the kite when there’s no wind.

9.A

10. C

5. return/exchange
10. same

2. Graham likes to spend time by himself just before a race.
3. There used to be good restaurants in this village , didn’t there?
Page 7


4. “I will not make the dinner unless you do the shopping” she told him.
5. I wonder if you could tell me the time of the next train to London
6. The Barcelona Conference takes place on the 23rd of March.
7. The letters had/needed to be sent special delivery.
8. What did you find attractive about this part of the country ?
II. 1.75 pts
1. How often would you use it ?
2. Would you drive to work ?
3. How long have you been doing that ?
4. And how far do you cycle?
5. Where do you want to go ?
6. In that case, why don’t you buy a second hand car ?
7. What would you do ?
III. 1pt
__ THE END__

Page 8


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
TỈNH PHÚ YÊN
ĐỀ CHÍNH THỨC
(Đề thi có 03 trang)

ĐỀ THI TUYỂN SINH THPT CHUYÊN LƯƠNG VĂN CHÁNH
NĂM HỌC 2013-2014
Môn: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài:90 phút, không kể thời gian phát đề

Điểm bằng số Điểm bằng chữ

-------------Họ tên và
chữ ký GK1

Họ tên và
chữ ký GK2

Mã phách
(Do Chủ tịch HĐ
chấm thi ghi)

Lưu ý:

Thí sinh làm bài trên đề thi.
Thí sinh không được sử dụng tài liệu. Giám thị không giải thích gì thêm.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest
(1 point)
1. A. health
B. speak
C. each
D. seat
2. A. rest
B. comment
C. entrance
D. forest
3. A. route
B. south
C. mountain
D. about
4. A. there
B. healthy
C. gather
D. northern
Your answer
1.

2.

3.

4.

II. Choose the word/phrase ( A,B,C or D ) that best fits the space in each sentence
(3 points)
1. She’s worried _________ the result of her final exam.
A. in
B. on
C. at
D. about
2. I think we should turn off the light when we go out. - _________
A. No, thanks
B. I’m sure
C. OK
D. Not at all
3. Hung is sick. _________, he can’t go to school.
A. Therefore
B. And
C. But
D. Because
4. He’s the boy_________ is wearing a blue shirt.
A. who
B. that
C. which
D. A & B
5. I lived in Hue, _________ is one of the most exciting cities of Vietnam.
A. who
B. which
C. whom
D. that
6. She asked him how he_________ English in the future.
A. will use
B. used
C. uses
D. would use
7. We have known each other_________ we were in a university.
A. since
B. for
C. while
D. when
8. _________ do you use the Internet for?
A. Why
B. How
C. What
D. Where
9. It rained heavily,_________ they had to cancel the picnic.
A. so
B. but
C. if
D. because
1


10. The students were divided_________ small groups.
A. for
B. from
C. in
11. I’m pleased_________ all of you have studied better.
A. that
B. when
C. if
12. He’ll be late for the meeting if he_________ hurry.
A. don’t
B. doesn’t
C. won’t
Your answer
1.
2.
7.
8.

3.
9.

4.
10.

D. into
D. how
D. isn’t

5.
11.

6.
12.

III. Choose the underlined word or phrase (A,B,C or D) that needs correcting
(1 point)
1. I suggested that you taking his advice to treat your cough.
A
B
C
D
2. Even though studying hard, he failed his exam last year.
A
B
C
D
3. The phone rung while I was washing the dishes.
A
B
C
D
4. I speak a little Vietnamese, but I want to learn to read and write them.
A
B
C
D
Your answer
1.

2.

3.

4.

IV. Choose the word/phrase (A,B,C or D) that best fits the space in the following
passage
(1 point)
running shoes

Running is now very popular both as sport and as a way of keeping fit. Even if you
only run a short (1)_________once or twice a week, you need to make sure you wear
good shoes. (2)_________is a lot of choice nowadays in running shoes. First of all,
decide how much you want to (3)_________ on your shoes. Then find a pair which fits
you well. Be prepared to (4)_________ different sizes in different types of shoes.
1. A. distance
B. path
C. line
D. length
2. A. It
B. There
C. This
D. That
3. A. spend
B. buy
C. charge
D. pay
4. A. look
B. ask
C. try
D. experiment
Your answer
1.

2.

3.

4.

2


V. Read the passage carefully and decide whether the following sentences are true (T)
or false (F)
(1 point)
Scientists have known a lot about the earth. They understand how mountains are
made and what a volcano is. The following example is about volcanic eruptions. Mt.
Vesuvius in Italy and Mt. St. Helens in the USA are both famous mountains. They are
both volcanoes. A volcano is a mountain that is open at the top. Smoke and hot air come
out of the hole. Sometimes very hot rock also comes out of the mountain. That can make
trouble for people nearby. This is what happened with Mt. Vesuvius and Mt. St. Helens.
Hot rock poured out of Mt. Vesuvius and covered the town of Pompeii in 79 AD.
Everyone in the town was killed. Mt. St. Helens volcano didn’t kill many people.
1. A volcano is a mountain that has a hole at the top.
2. Mt. Vesuvius and Mt. St. Helens are both famous volcanoes in Italy.
3. Smoke, hot rock and hot air can make trouble for all people in USA and Italy
4. The people were killed by the eruption of Mt. Helens less than those by the eruption of
Mt Vesuvius.
Your answer
1.

2.

3.

4.

VI. Give the correct form of the word in the brackets
(1.25 points)
1. We can see many ______________ on TV everyday .
(advertise)
2. Our team played ______________ . We lost.
(success)
3. They went to see most of the ______________places .
(interest)
4. Our school has a lot of ______________ teacher
(qualify)
5. She is so busy with ______________ activities that she has no time for entertainment.
(society)
VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means the same
as the sentence printed before
(1.75 points)
1. Unless you start working now, you won’t be able to pass your exam.
If you _________________________________________
2. I have been studying English for three years.
I started _______________________________________
3. “ Don’t keep silent if you don’t understand” said the teacher.
The teacher______________________________________
4. The government gave her a scholarship to the university.
A scholarship was________________________________
5. I haven’t seen my sister since 2000.
I last _________________________________________
6. “ It was nice of you to help me. Thank you very much ,” Tom said to me.
Tom thanked ___________________________________
7. Although he has a good job, he doesn’t feel happy about it
In spite of______________________________________
________THE END_______
3


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
TỈNH PHÚ YÊN

ĐỀ THI TUYỂN SINH THPT CHUYÊN LƯƠNG VĂN CHÁNH
NĂM HỌC 2013-2014
Môn: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài:90 phút, không kể thời gian phát đề

ĐỀ CHÍNH THỨC
(Đề thi có 03 trang)

-------------HƯỚNG DẪN CHẤM THI

I. 1 point
1. A
2. D
II. 3 points
1.D
2. C
7. A
8. C
III. 1 point
1. B
2. A
IV. 1 point
1. A
2. B
V. 1 point
1. T
2. F
VI. 1.25 points
1. advertisements
4. qualified
VII. 1.75 points

3. A

4. B

3. A
9. A

4. D
10. D

3. B

4. D

3. A

4. C

3. F

4. T

2. unsuccessfully
5. social

5. B
11. A

6. D
12. B

3. interesting

1. If you don’t start working now, you won’t be able to pass your exam.
2. I started studying/to study English three years ago.
3. The teacher asked me/us not to keep silent if I/we didn’t understand
4. A scholarship was given to her to the university by the government.
5. I last saw my sister in 2000.
6. Tom thanked me for helping him.
7. In spite of having a good job, he doesn’t feel happy about it.
Total mark : 10 points

4


Trường THPT Ngô Gia Tự
Tổ ngoại ngữ

ĐỀ THI HỌC KỲ I NĂM HỌC 2006-2007
Môn: tiếng Anh
Khối lớp: 10
Thời gian làm bài: 45 phút

Mã đề thi: 357a1
I. LISTENING: Listen to Mr. Vy's daily routines and then decide whether the following
statements are true (T) or false (F) (2m.)
T

F

1) Mr. Vy gets up at 5:30 a.m.
2) The first thing he does is to boil some water for his morning tea.
3) He leaves his house at 5:15 a.m.
4) He ploughs and harrows his plot of land.
5) He often has some fruits during his break.
6) It takes him about 15 minutes for his short rest.
7) He has lunch alone at 11 o'clock.
8) After lunch he usually takes an hour's rest.
II. PRONUNCIATION:
A. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (1m.)
9) A. medium
B. medicine
C. memory
D. metro
10)A. heard
B. teacher
C. water
D. other
11)A. boy
B. going
C. voice
D. enjoy
12)A. football
B. full
C. fruit
D. look
B. Choose the word whose stress pattern is different from the rest. (1m.)
13)A. exhibition
B. photography
C. demonstration
D. resolution
14)A. cartoon
B. media
C. programme
D. forecast
15)A. punishment
B. recommend
C. national
D. comedy
16)A. champion
B. romantic
C. condition
D. professor
III. VOCABULARY AND GRAMMAR: Choose the best answer. (2.5m.)
17) _______ presents information and entertainment orally.
A. Radio
B. The Internet
C. Newspaper
D. Television
18) I ________ the washing up before my mother came home.
A. had done
B. must have done C. was doing
D. did
19) Do you remember Mrs. Young, _______ taught us English composition last schoolyear?
A. who
B. which
C. whom
D. that
20) _________ the heavy rain, Paul went out without a raincoat.
A. Even
B. Although
C. In spite
D. In spite of
21) Life is all right if you have a job, but things are not so easy for _________.
A. the rich
B. rich
C. the unemployed D. unemployed


22) There are a lot of black clouds in the sky. It _________ rain.
A. will
B. is going to
C. is going
D. is raining
23) Another man-made satellite _________ up into space.
A. has been send
B. have been sent
C. has been sent
D. have sent
24) The good news made her __________.
A. to be happy
B. happy
C. happiness
D. happily
25) Mr. Terry didn't _________ coffee for his breakfast.
A. used to
B. used to have
C. uses to have
D. use to have
26) The robbers _________ as they _________ the bank.
A. were caught / were leaving
B. caught / were leaving
C. caught / left
D. were caught / were left
IV. WRITING: Choose the sentence having the same meaning as the original one.(1.5m.)
27) Has someone decorated my bedroom?
A. Have your bedroom been decorated?
B. Has my bedroom been decorated?
C. Has your bedroom been decorated?
D. Has my bedroom was decorated?
28) Although William had a bad cold, he still went to school.
A. In spite of having a bad cold, William still went to school.
B. Because of having a bad cold, William still went to school.
C. Despite having a bad cold, William still goes to school.
D. A and C are correct.
29) Because the sea was rough, the ferry couldn’t sail.
A. Because of the rough sea was, the ferry couldn’t sail.
B. The ferry couldn’t sail because of the rough sea.
C. Despite the rough sea, the ferry sail.
D. All are correct.
30) I am cleaning the lamp. Magarette presented it to me last my birthday.
A. I am cleaning the lamp which Magarette presented to me last my birthday.
B. I am cleaning the lamp which Magarette presented me last my birthday.
C. I am cleaning the lamp, which Magarette presented to me last my birthday.
D. I am cleaning the lamp which Magarette presented it to me last my birthday.
31) Our car has broken down. This means we can’t go away tomorrow.
A. Our car has broken down which means we can’t go away tomorrow.
B. Our car has broken down, that means we can’t go away tomorrow.
C. Our car has broken down, which mean we can’t go away tomorrow.
D. Our car has broken down, which means we can’t go away tomorrow.
32) The girl is my new friend. She made the cake for my birthday party.
A. The girl is my new friend that she made the cake for my birthday party.
B. The girl is my new friend whom made the cake for my birthday party.
C. The girl is my new friend who she made the cake for my birthday party.
D. The girl who made the cake for my birthday party is my new friend.


V. READING: (2m.)
A. Complete the passage by choosing the best answer A, B, C or D. (1m.)
Like other teachers, Pham Thu Thuy enjoys (33)_______ teaching job. However, her class
is different from other classes. The twenty-five children in her class are (34)_______. Some are
deaf, some dumb and (35)_______ mentally retarded. Most of the children come from large and
poor families, which (36)_______ them from having proper schooling.
33)A. her
B. the
C. our
D. doing
34)A. disable
B. disabled
C. mute
D. the poor
35)A. other
B. some
C. others
D. are
36)A. prevents
B. prevent
C. opposes
D. be proud of
B. Read the passage, then decide which statements are true (T) or false (F). (1m.)
People are fascinated by robots. Science fiction books and movies feed people's
imagination, making them wonder about the possibilities of robots living and working with them.
Is it possible for robots to look like people, work like people, and think like people? In the future,
anything is possible. Already today, there are tens of thousands of robots doing work all over the
world.
37) People are fascinated by robots.
38) Science fiction books and movies feed people's imagination.
39) In the future, robots will look like people, work like people, and think like people.
40) There are ten thousands of robots doing work all over the world.

---- GOOD LUCK TO YOU ----


Trường THPT Ngô Gia Tự
Tổ ngoại ngữ

ĐỀ THI HỌC KỲ I NĂM HỌC 2006-2007
Môn: tiếng Anh
Khối lớp: 10
Thời gian làm bài: 45 phút

Mã đề thi: 246a2
I. LISTENING: Listen to Mr. Vy's daily routines and then decide whether the following
statements are true (T) or false (F) (2m.)
T

F

1) Mr. Vy gets up at 4:30 a.m.
2) After having a quick breakfast, he leads the buffalo to the field.
3) He arrives in the field at 5:15 a.m.
4) He takes a short rest at 7:45 a.m.
5) He usually drinks tea during his break.
6) He finishes his work at 10:30 in the morning.
7) He has lunch with his wife at 11:30 a.m.
8) He goes to the field after lunch.
II. PRONUNCIATION:
A. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (1m.)
9) A. boy
B. going
C. voice
D. enjoy
10)A. medicine
B. medium
C. memory
D. metro
11)A. talk
B. more
C. box
D. sport
12)A. heard
B. teacher
C. water
D. other
B. Choose the word whose stress pattern is different from the rest. (1m.)
13)A. punishment
B. national
C. recommend
D. comedy
14)A. photography
B. demonstration
C. exhibition
D. resolution
15)A. champion
B. professor
C. condition
D. romantic
16)A. media
B. cartoon
C. programme
D. forecast
III. VOCABULARY AND GRAMMAR: Choose the best answer. (2.5m.)
17) Life is all right if you have a job, but things are not so easy for _________.
A. rich
B. the rich
C. the unemployed D. unemployed
18) Do you remember Mrs. Young, _______ taught us English composition last schoolyear?
A. who
B. whom
C. which
D. A & B are correct
19) Mr. Terry didn't _________ coffee for his breakfast.
A. used to have
B. used to bring
C. uses to have
D. use to have
20) The robbers _________ as they _________ the bank.
A. caught / left
B. caught / were leaving
C. were caught / were leaving
D. were caught / were left


21) There are a lot of black clouds in the sky. It _________ rain.
A. will
B. is going
C. is going to
22) Another man-made satellite _________ up into space.
A. has been send
B. have been sent
C. has been sent
23) _________ the heavy rain, Paul went out without a raincoat.
A. Even
B. Although
C. Despite
24) _______ presents information and entertainment orally.
A. Radio
B. Television
C. Newspaper
25) I ________ the washing up before my mother came home.
A. did
B. must have done C. was doing
26) The good news made her __________.
A. to be happy
B. happily
C. happiness

D. is raining
D. have sent
D. In spite
D. The Internet
D. had done
D. happy

IV. WRITING: Choose the sentence having the same meaning as the original one.(1.5m.)
27) Has someone decorated my bedroom?
A. Have your bedroom been decorated?
B. Has my bedroom was decorated?
C. Has your bedroom been decorated?
D. Has my bedroom been decorated?
28) I am cleaning the lamp. Magarette presented it to me last my birthday.
A. I am cleaning the lamp, which Magarette presented to me last my birthday.
B. I am cleaning the lamp which Magarette presented me last my birthday.
C. I am cleaning the lamp which Magarette presented to me last my birthday.
D. I am cleaning the lamp which Magarette presented it to me last my birthday.
29) Although William had a bad cold, he still went to school.
A. Because of having a bad cold, William still went to school.
B. In spite of having a bad cold, William still went to school.
C. Despite having a bad cold, William still goes to school.
D. B and C are correct.
30) Because the sea was rough, the ferry couldn’t sail.
A. Because of the rough sea was, the ferry couldn’t sail.
B. Despite the rough sea, the ferry sail.
C. The ferry couldn’t sail because of the rough sea.
D. All are correct.
31) The girl is my new friend. She made the cake for my birthday party.
A. The girl is my new friend who she made the cake for my birthday party.
B. The girl is my new friend that she made the cake for my birthday party.
C. The girl is my new friend whom made the cake for my birthday party.
D. The girl who made the cake for my birthday party is my new friend.
32) Our car has broken down. This means we can’t go away tomorrow.
A. Our car has broken down, which means we can’t go away tomorrow.
B. Our car has broken down, that means we can’t go away tomorrow.
C. Our car has broken down, which mean we can’t go away tomorrow.
D. Our car has broken down which means we can’t go away tomorrow.


V. READING: (2m.)
A. Complete the passage by choosing the best answer A, B, C or D. (1m.)
Like other teachers, Pham Thu Thuy enjoys (33)_______ teaching job. However, her class
is different from other classes. The twenty-five children in her class are (34)_______. Some are
deaf, some dumb and (35)_______ mentally retarded. Most of the children come from large and
poor families, which (36)_______ them from having proper schooling.
33)A. the
B. her
C. our
D. doing
34)A. mute
B. the poor
C. disable
D. disabled
35)A. others
B. some
C. other
D. are
36)A. prevent
B. opposes
C. prevents
D. be proud of
B. Read the passage carefully, then decide which statements are true (T) or false (F). (1m.)
People are fascinated by robots. Science fiction books and movies feed people's
imagination, making them wonder about the possibilities of robots living and working with them.
Is it possible for robots to look like people, work like people, and think like people? In the future,
anything is possible. Already today, there are tens of thousands of robots doing work all over the
world.
37) People are fascinated by robots.
38) Science fiction books and movies make people wonder about the possibilities of robots
living and working with them.
39) In the future, robots will look like people, work like people, and think like people.
40) There are ten of thousand of robots doing many work all over the world.

---- GOOD LUCK TO YOU ----


Trường THPT Ngô Gia Tự
Tổ ngoại ngữ

ĐỀ THI HỌC KỲ I NĂM HỌC 2006-2007
Môn: tiếng Anh
Khối lớp: 10
Thời gian làm bài: 45 phút

Mã đề thi: 123b1
I. LISTENING: Listen to Mr. Vy's daily routines and then decide whether the following
statements are true (T) or false (F) (2m.)
T

F

1) Mr. Vy gets up at 5:30 a.m.
2) The first thing he does is to boil some water for his morning tea.
3) He leaves his house at 5:15 a.m.
4) He ploughs and harrows his plot of land.
5) He often has some fruits during his break.
6) It takes him about 15 minutes for his short rest.
7) He has lunch alone at 11 o'clock.
8) After lunch he usually takes an hour's rest.
II. PRONUNCIATION:
A. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (1m.)
9) A. medium
B. metro
C. memory
D. medicine
10)A. teacher
B. water
C. heard
D. other
11)A. enjoy
B. boy
C. voice
D. going
12)A. fruit
B. full
C. football
D. look
B. Choose the word whose stress pattern is different from the rest. (1m.)
13)A. photography
B. resolution
C. demonstration
D. exhibition
14)A. cartoon
B. forecast
C. programme
D. media
15)A. punishment
B. national
C. recommend
D. comedy
16)A. romantic
B. champion
C. condition
D. professor
III. VOCABULARY AND GRAMMAR: Choose the best answer. (2.5m.)
17) Life is all right if you have a job, but things are not so easy for _________.
A. rich
B. the rich
C. the unemployed D. unemployed
18) _______ presents information and entertainment orally.
A. Newspaper
B. The Internet
C. Radio
D. Television
19) Do you remember Mrs. Young, _______ taught us English composition last schoolyear?
A. who
B. which
C. whom
D. that
20) _________ the heavy rain, Paul went out without a raincoat.
A. In spite of
B. Although
C. In spite
D. Even
21) There are a lot of black clouds in the sky. It _________ rain.
A. is going to
B. will
C. is going
D. is raining


22) The robbers _________ as they _________ the bank.
A. were caught / were leaving
B. caught / left
C. caught / were leaving
D. were caught / were left
23) Another man-made satellite _________ up into space.
A. has been sent
B. have been sent
C. has been send
D. have sent
24) The good news made her __________.
A. to be happy
B. happily
C. happiness
D. happy
25) I ________ the washing up before my mother came home.
A. was doing
B. must have done C. had done
D. did
26) Mr. Terry didn't _________ coffee for his breakfast.
A. used to have
B. used to
C. uses to have
D. use to have
IV. WRITING: Choose the sentence having the same meaning as the original one.(1.5m.)
27) Because the sea was rough, the ferry couldn’t sail.
A. Because of the rough sea was, the ferry couldn’t sail.
B. The ferry couldn’t sail because of the rough sea.
C. Despite the rough sea, the ferry sail.
D. All are correct.
28) Although William had a bad cold, he still went to school.
A. Because of having a bad cold, William still went to school.
B. In spite of having a bad cold, William still went to school.
C. Despite having a bad cold, William still goes to school.
D. B and C are correct.
29) Has someone decorated my bedroom?
A. Have your bedroom been decorated?
B. Has my bedroom been decorated?
C. Has your bedroom been decorated?
D. Has my bedroom was decorated?
30) The girl is my new friend. She made the cake for my birthday party.
A. The girl is my new friend that she made the cake for my birthday party.
B. The girl is my new friend whom made the cake for my birthday party.
C. The girl is my new friend who she made the cake for my birthday party.
D. The girl who made the cake for my birthday party is my new friend.
31) I am cleaning the lamp. Magarette presented it to me last my birthday.
A. I am cleaning the lamp, which Magarette presented to me last my birthday.
B. I am cleaning the lamp which Magarette presented it to me last my birthday.
C. I am cleaning the lamp which Magarette presented to me last my birthday.
D. I am cleaning the lamp which Magarette presented me last my birthday.
32) Our car has broken down. This means we can’t go away tomorrow.
A. Our car has broken down which means we can’t go away tomorrow.
B. Our car has broken down, that means we can’t go away tomorrow.
C. Our car has broken down, which mean we can’t go away tomorrow.
D. Our car has broken down, which means we can’t go away tomorrow.


V. READING: (2m.)
A. Complete the passage by choosing the best answer A, B, C or D. (1m.)
Like other teachers, Pham Thu Thuy enjoys (33)_______ teaching job. However, her class
is different from other classes. The twenty-five children in her class are (34)_______. Some are
deaf, some dumb and (35)_______ mentally retarded. Most of the children come from large and
poor families, which (36)_______ them from having proper schooling.
33)A. her
B. doing
C. our
D. the
34)A. disabled
B. disable
C. mute
D. the poor
35)A. others
B. some
C. other
D. are
36)A. prevents
B. prevent
C. opposes
D. be proud of
B. Read the passage, then decide which statements are true (T) or false (F). (1m.)
People are fascinated by robots. Science fiction books and movies feed people's
imagination, making them wonder about the possibilities of robots living and working with them.
Is it possible for robots to look like people, work like people, and think like people? In the future,
anything is possible. Already today, there are tens of thousands of robots doing work all over the
world.
37) People are fascinated by robots.
38) Science fiction books and movies feed people's imagination.
39) In the future, robots will look like people, work like people, and think like people.
40) There are ten thousands of robots doing work all over the world.

---- GOOD LUCK TO YOU ----


Trường THPT Ngô Gia Tự
Tổ ngoại ngữ

ĐỀ THI HỌC KỲ I NĂM HỌC 2006-2007
Môn: tiếng Anh
Khối lớp: 10
Thời gian làm bài: 45 phút

Mã đề thi: 456b2
I. LISTENING: Listen to Mr. Vy's daily routines and then decide whether the following
statements are true (T) or false (F) (2m.)
T

F

1) Mr. Vy gets up at 4:30 a.m.
2) After having a quick breakfast, he leads the buffalo to the field.
3) He arrives in the field at 5:15 a.m.
4) He takes a short rest at 7:45 a.m.
5) He usually drinks tea during his break.
6) He finishes his work at 10:30 in the morning.
7) He has lunch with his wife at 11:30 a.m.
8) He goes to the field after lunch.
II. PRONUNCIATION:
A. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (1m.)
9) A. voice
B. going
C. boy
D. enjoy
10)A. memory
B. medium
C. medicine
D. metro
11)A. box
B. more
C. sport
D. talk
12)A. heard
B. other
C. water
D. teacher
B. Choose the word whose stress pattern is different from the rest. (1m.)
13)A. comedy
B. national
C. recommend
D. punishment
14)A. photography
B. resolution
C. exhibition
D. demonstration
15)A. champion
B. professor
C. condition
D. romantic
16)A. media
B. forecast
C. programme
D. cartoon
III. VOCABULARY AND GRAMMAR: Choose the best answer. (2.5m.)
17) The robbers _________ as they _________ the bank.
A. caught / left
B. caught / were leaving
C. were caught / were leaving
D. were caught / were left
18) Life is all right if you have a job, but things are not so easy for _________.
A. rich
B. the rich
C. the unemployed D. unemployed
19) I ________ the washing up before my mother came home.
A. did
B. must have done C. was doing
D. had done
20) The good news made her __________.
A. happy
B. happily
C. happiness
D. to be happy


21) Mr. Terry didn't _________ coffee for his breakfast.
A. used to have
B. used to bring
C. uses to have
D. use to have
22) There are a lot of black clouds in the sky. It _________ rain.
A. will
B. is going
C. is going to
D. is raining
23) Do you remember Mrs. Young, _______ taught us English composition last schoolyear?
A. whom
B. who
C. which
D. A & B are correct
24) Another man-made satellite _________ up into space.
A. have been send B. has been send
C. has been sent
D. have sent
25) _________ the heavy rain, Paul went out without a raincoat.
A. Even
B. Despite
C. Although
D. In spite
26) _______ presents information and entertainment orally.
A. Television
B. Radio
C. Newspaper
D. The Internet
IV. WRITING: Choose the sentence having the same meaning as the original one.(1.5m.)
27) Has someone decorated my bedroom?
A. Have your bedroom been decorated?
B. Has my bedroom was decorated?
C. Has your bedroom been decorated?
D. Has my bedroom been decorated?
28) Because the sea was rough, the ferry couldn’t sail.
A. Because of the rough sea was, the ferry couldn’t sail.
B. Despite the rough sea, the ferry sail.
C. The ferry couldn’t sail because of the rough sea.
D. All are correct.
29) Although William had a bad cold, he still went to school.
A. Despite having a bad cold, William still goes to school.
B. In spite of having a bad cold, William still went to school.
C. Because of having a bad cold, William still went to school.
D. A and B are correct.
30) The girl is my new friend. She made the cake for my birthday party.
A. The girl is my new friend who she made the cake for my birthday party.
B. The girl who made the cake for my birthday party is my new friend.
C. The girl is my new friend whom made the cake for my birthday party.
D. The girl is my new friend that she made the cake for my birthday party.
31) I am cleaning the lamp. Magarette presented it to me last my birthday.
A. I am cleaning the lamp, which Magarette presented to me last my birthday.
B. I am cleaning the lamp which Magarette presented to me last my birthday.
C. I am cleaning the lamp which Magarette presented me last my birthday.
D. I am cleaning the lamp which Magarette presented it to me last my birthday.
32) Our car has broken down. This means we can’t go away tomorrow.
A. Our car has broken down, which mean we can’t go away tomorrow.
B. Our car has broken down, that means we can’t go away tomorrow.
C. Our car has broken down, which means we can’t go away tomorrow.
D. Our car has broken down which means we can’t go away tomorrow.


V. READING: (2m.)
A. Complete the passage by choosing the best answer A, B, C or D. (1m.)
Like other teachers, Pham Thu Thuy enjoys (33)_______ teaching job. However, her class
is different from other classes. The twenty-five children in her class are (34)_______. Some are
deaf, some dumb and (35)_______ mentally retarded. Most of the children come from large and
poor families, which (36)_______ them from having proper schooling.
33)A. the
B. our
C. her
D. doing
34)A. mute
B. the poor
C. disabled
D. disable
35)A. other
B. others
C. some
D. are
36)A. prevent
B. opposes
C. be proud of
D. prevents
B. Read the passage carefully, then decide which statements are true (T) or false (F). (1m.)
People are fascinated by robots. Science fiction books and movies feed people's
imagination, making them wonder about the possibilities of robots living and working with them.
Is it possible for robots to look like people, work like people, and think like people? In the future,
anything is possible. Already today, there are tens of thousands of robots doing work all over the
world.
37) People are fascinated by robots.
38) Science fiction books and movies make people wonder about the possibilities of robots
living and working with them.
39) In the future, robots will look like people, work like people, and think like people.
40) There are ten of thousand of robots doing many work all over the world.

---- GOOD LUCK TO YOU ----


ANSWER SHEET
Mã đề 357a1
I/ 1.F
2.T
II/ 9.A
10.A
III/17.A
18.A
IV/27.B
28.A
V/33.A
34.B
Mã đề 246a2
I/ 1.T
2.T
II/ 9.B
10.B
III/17.C
18.A
IV/27.D
28.C
V/33.B
34.D
Mã đề 123b1
I/ 1.F
2.T
II/ 9.A
10.C
III/17.C
18.C
IV/27.B
28.B
V/33.A
34.A
Mã đề 456b2
I/ 1.T
2.T
II/ 9.B
10.B
III/17.C
18.C
IV/27.D
28.C
V/33.C
34.C

3.T
11.B
19.A
29.B
35.C

4.T
12.C
20.D
30.A
36.A

5.F
13.B
21.C
31.D
37.T

6.F
14.A
22.B
32.D
38.T

7.F
15.B
23.C

8.T
16.A
24.B

39.T

40.F

3.F
11.C
19.D
29.B
35.A

4.T
12.A
20.C
30.C
36.C

5.T
13.C
21.C
31.D
37.T

6.T
14.A
22.C
32.A
38.T

7.F
15.A
23.C

8.F
16.B
24.A

39.T

40.F

3.T
11.D
19.A
29.B
35.A

4.T
12.A
20.A
30.D
36.A

5.F
13.A
21.A
31.C
37.T

6.F
14.A
22.A
32.D
38.T

7.F
15.C
23.A

8.T
16.B
24.D

39.T

40.F

3.F
11.A
19.D
29.B
35.B

4.T
12.A
20.A
30.B
36.D

5.T
13.C
21.D
31.B
37.T

6.T
14.A
22.C
32.C
38.T

7.F
15.A
23.B

8.F
16.D
24.C

39.T

40.F

MA TRẬN ĐỀ THI (Mã đề 357a1)
* 4 điểm nhận biết thuộc các câu:
I/ 1, 2, 8
II/ A. 10, 11, 12
III/ 17, 24
V/ A. 33, 34, 35, 36
* 3 điểm thông hiểu thuộc các câu:
I/ 3, 4, 5, 6, 7
II/ A. 9
III/ 20, 21
V/ B. 38, 40
* 3 điểm vận dụng thuộc các câu:
III/ 18, 19, 22, 23, 25, 26
IV/ 27, 28, 29, 30, 31, 32

B. 13, 14
B. 37, 39

B. 15, 16

25.D

26.A

25.D

26.D

25.C

26.D

25.B

26.B


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×