Tải bản đầy đủ

Đề kiểm tra giữa học kì i môn tiếng anh lớp 10

ĐỀ

ĐỀ KIỂM TRA GIỮA HỌC KÌ I
MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 10
Thời gian: 45 Phút

A- MULTI-CHOICE: (3pts)
I- Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest. (0.5pt)
1. A. boss

B. job

C. box

D. sport

2. A. four

B. your

C. pour


D. hour

II- Choose the underlined part among A, B,C or D that needs correcting. (0.5pt)
3. How (A)many (B)students (C)there are in (D)your class?
4. (A)After (B)visited my grandmother, I (C)went (D)shopping.
III- Choose A, B, C, or D that best completes each unfinished sentence; best substitutes the underlined part; or
has the same meaning to the sentence above. (2pts)
5. She is going to the ……………to borrow some books.
A. school
B. library
C. shop
6. How many ……………do you study in your class?
A. subjects
B. items
C. weeks
7. Old people often ……………it difficult to go out without help.
A. find
B. finds
C. finding
8. ________ solve this problem?
A. How to
B. How I can
C. How do you
9. Are you satisfied ________ your present work?
A. at
B. with
C. about
10. ________ do you often go to school? - At 6.30 every morning.
A. How
B. What time
C. Who
11. Mrs. Loan is _________ about her daughter's lateness.
A. worried
B. regretted
C. thought
12. By the time Sheila got back, Chris ...............................
A. have gone
B. went
C. will go


D. market
D. students
D. to find
D. How you can
D. of
D. With whom
D. pleased
D. had gone

WRITING: (7pts)
IV. Fill each gap with a word from the box. There are more words than needed. (1.5pts)
ten

just

both

of

class

closed


Watching Thuy taking a (13) ______, one can see how time-consuming the work is. During a maths lesson,
she raised (14)_______ arms and opened up her fingers one by one until all (15) ______ stood up. She then (16)
______ the fingers one by one. She continued the demonstration until the children realised they had (17)______
learned how to add and subtract. The children have every reason to be proud (18)______ their efforts. They know a
new world is opening up for them.
V-Read the passage, then answer the questions: (2pts)
In Australia, schools for disabled children were begun in the late 1800s by charitable organisations. The
government began to provide special schools from the 1920s, but until the 1980s, a system for educating all children,
no matter what their disability, was taken on as a government responsibility. Newcastle and Macquarie Universities
were two universities which have promoted Early Childhood Intervention from the 1970s until today. Special
Education teachers are still trained at those universities. In 1996, a report by David McRae, found that the way
children with disabilities had changed very little over the years. He proposed government funding be tied to the
children rather than the setting in order to encourage more Special Education.
Questions:
19. When were schools for disabled children begun in Australia?
20. Did the government begin to provide special schools from the 1920s?
21. What did a report by David McRae find?
22. What did David McRae propose government funding be tied to the children rather than the setting for?
VI- Put the verb in the brackets into the correct form (V-ing or to-infinitive). (1.5pts)
23. Cheryl suggested (see) a movie after work.
24. Sandra decided (study) economics in London.
25. Do you mind (help) me translate this letter?
26. If he keeps (come) to work late, he's going to get fired!
27. You seem (be) a little distracted. Is everything alright?
28. They expected (arrive) much earlier, but their plane was delayed in Paris.
VII. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first. (2pts)
29. Why not go out for dinner?
 He suggested…………………………………………………..
30. Avoiding traveling during the rush hour is better.
 It is…………………………………………………..
31. Jim passed his driving test. This surprised everybody.
 Jim passed ………………………………………………………….
32. My father no longer goes swimming on Sundays.
 My father used to……………………………………………………………


ĐÁP ÁN
A- MULTI-CHOICE: (3pts) mỗi câu 0.25đ
1. D. sport
How do you

2. D. hour
9. B. with

3. (C)there are 4. (B)visited
5. B. library
10. Who 11. A. worried 12. D. had gone

6. A. subjects

7. A. find

8. C.

B- WRITING: (7pts)
IV 1.5đ, mỗi câu 0.25đ
(13) class

(14) both

(15) ten

(16) closed

(17) just

(18) of

V-2đ, mỗi câu 0.5đ
19. In Australia, schools for disabled children were begun in the late 1800s.
20. Yes, it did.
21. It found that the way children with disabilities had changed very little over the years.
22. He proposed government funding be tied to the children rather than the setting in order to encourage more
Special Education.
VI-1.5đ, mỗi động từ 0.25đ
23. seeing

24. to study

25. helping

26. coming

VII.2đ, mỗi câu 0.5đ
27. He suggested going out for dinner.
28. It is better to avoid traveling during the rush hour.
29. Jim passed his driving test, which surprised everybody.
30. My father used to go swimming on Sundays.

27. to be

28. to arrive


ĐỀ

ĐỀ KIỂM TRA GIỮA HỌC KÌ I
MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 10
Thời gian: 45 Phút

A- TRẮC NGHIỆM: (3điểm)
I. Phát âm: (0,5điểm)
1. A. look B. tooth C. school D. afternoon
2. A. walk B. call C. hall D. salad
II. Ngữ pháp và từ vựng: (2điểm)
3. It ………..me 15 minutes to get to school every morning.
A. takes B. took C. has taken D. had taken
4. How many………..do you study in your class?
A. subjects B. items C. weeks D. students
5. After the thieves………., they went into the dining room.
A. entered B. had entered C. has entered D. has been entering
6. Nam: ………...do you often go to school?
Lan: At 6.30 every morning.
A. How B. What time C. Who D. With whom
7. Will you be able to come to my party…………Tuesday 4th July?
A. at B. on C. in D. during
8. Do you know how…………the CD player?
A. to operate B. operate C. operating D. operates
9. The yard is so………..that two cars can’t park at the same time.
A. large B. big C. deep D. narrow
10. Miss Pats ………….for home when the phone rang.


A. leaves B. is leaving C. has left D. had left
III. Tìm lỗi sai: (0,5điểm)
11. Would you mind give me a hand with this bag?
A

B

C

D

12. She doesn’t allow me smoking in her bedroom.
A

B

C

D

B- TỰ LUẬN: (7 điểm)
I. Viết thể đúng của động từ trong ngoặc: Gerunds hoặc To-infinitive(1,5đ)
1. I finished (do)………….my homework.
2. Lan decided (go)…………camping with her friends.
3. We hope (see) …………our grandparents soon.
4. Peter practices(sing)…………all day for the singing contest.
5. He made me angry, so I avoided(meet)…………him
6. Sally promises(come)…………but she didn’t.
II. Điền từ cho sẵn vào chỗ trống trong đoạn văn: (1,5diểm)
from

returned

children

college

degree

hard

Lindsay Lewis is married with four(1)………….. . In 1979, he went to Cambridge University and took a (2)
…………..in Economics. (3)………. 1982 to 1989, he taught in Jordan, India and Japan. He (4)…………to England
to do research at Bristol University. He worked(5)…………in Fairfield and he is now principal of the technical(6)
…………in nearby Princeton.
III. Đọc đoạn văn dưới đây một cách cẩn thận và trả lời câu hỏi: (2diểm)
My name is John Brown. I am 15 years old. I am a student. There are four people in my family: my father and
mother, my younger sister and me. My father’s name is George. He is a doctor. He’s kind of quiet. He likes watching
sports programmes on TV. My mother’s name is Linda. She is a teacher of English at a high school in the city.
1. How old is John Brown?
2. How many people are there in his family?
3. Does his father like watching films on TV?
4. What does his mother do?


IV. Viết lại câu mang nghĩa tương đương với câu đã cho: (2diểm)
1. Why not go to see the doctor?
" Nga suggested………………………………………………….
2. Growing roses in such poor ground is impossible.
" It is……………………………………………………………...
3. John has passed his examination. This is good news.
" John…………………………………………………………….
4. My brother no longer drives car carelessly.
" My brother used……………………………………………….


ĐÁP ÁN
A- Trắc nghiệm: (3diểm)
1. A 2. D 3. A 4. A 5. B 6. B 7. B 8. A 9. D 10. D 11. A 12. C
B- Tự luận: (7diểm)
I. (1,5diểm)

1. doing

2. to go

3. to see

4. singing

5. to meet

6. to come

II.(1,5d)1. children 2. degree 3. From 4. returned

5. hard 6. college

III.(2diểm)
1. John Brown is 15 years old.
2. There are four people in his family.
3. No, he doesn’t.
4. His mother is a teacher of English at a high school in the city.
IV. (2điểm)
1. Nga suggested going to see the doctor.
2. It is impossible to grow roses in such poor ground..
3. John has passed his examination, which is good news.
4. My brother used to drive car carelessly.


ĐỀ

ĐỀ KIỂM TRA GIỮA HỌC KÌ I
MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 10
Thời gian: 45 Phút

I- Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest. (0.5p)
1. A. computer

B. accuracy

C. miraculous

D. turn

2. A. tooth

B. look

C. school

D. afternoon

II- Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence(2p)
3. English is an international……………in the world.
A. mean

B. form

C. language D. subject

4. I think you don't have to ……………about your test.
A. study

B. worry

C. win

D. become

5. - ________ do you often go to school? - At 6.30 every morning.
A. What time
6. It

B. How

C. Who

D. With whom

________ me 15 minutes to get to school every morning.
A. had taken

B. took

C. has taken

D. takes

7. What ________ to you yesterday morning?
A. happened

B. has happened

C. was happening

D. hadhappened

8. Mrs. Loan is _________ about her daughter's lateness.
A.regretted

B. worried

C. thought

D. pleased

9. Anyone who wants to apply for the job have to _________ this form.
A. take up

B. take in

C. fill in

D. come up

10. By the time Sheila got back, Chris ...............................
A. had gone

B. went

C. will go

D. has gone


III- Choose the underlined part among A, B,C or D that needs correcting (0.5p)
11. Would you mind give me a handwiththis bag?
A

B

C

D

12. How manystudentsthere are in your class?
A

B

C

D

IV. Give the correct form of the verb in brackets: (1.5p)
13. Do you wish (make)............... a complaint?
14. We don’t want anybody (know) .............that we are here.
15. He expects me (answer) ...........by return but I have no intentions of (reply)............. at all.
16. At first I enjoyed (listen) ............to him but after a while I got tired of (hear)........ the same story again and again.


V. Fill in each blank with one suitable word in the box: (1.5p)
raised

add

by

taking

until

work

Watching Thuy (17).............a class, one can see how time-consuming the (18).......... is. During a maths lesson,
she (19)................ both arms and opened up her fingers one (20).........one until all ten stood up. She then closed
the fingers one by one. She continued the demonstration (21)..........the children realised they had just learned how
to (22)........and subtract.
VI.Read the passage about Albert Einstein and then answer the questions below: (2p)
Albert Einstein was born on March 14th, 1879 in Ulm, Germany. His interest in science began when he was only five
years old. But in school, he was not a very good student. Albert dropped out of school at fifteen because he hated
strict discipline and rote learning.
When his family moved to Milan, Italy, Albert decided to study Physics at the Swiss Federal Institute of Technology
in Zurich, Switzerland. He failed the institute’s entrance exam, but after a year’s study at a school near Zurich, he
passed and entered in 1896. He graduated in 1900. Then he became a private physics and mathematics tutor for
two years.
In 1933, when Hitler came into power, Einstein moved to the USA. He became a professor at the Institute of
Advanced Study and remained there until his death on April 18th, 1955.
23. How did Albert Einstein work at school?
24. Why did he drop out of school?
25. Did he pass the institute’s entrance exam?
26. When and where did he die?
VII. Rewrite these sentences beginning with the given words: (2p)
27. Learing English is not difficult.
It is ................................................
28. Why not go out for dinner?
She suggested...............................
29. Tom usually comes to class late. This makes his form teacher angry. ( Use "which" to rewrite it)
Tom usually comes...............................
30. Mr Black no longer jogs in the morning.
Mr Black used.........................................

--------------HẾT----------------


ĐÁP ÁN
1D

2B

3C

4B

5A

6D

7A

8B

9C

13. to make (0.25đ/từ)
14. to know
15. to answer , replying
16. listening, hearing
17. taking
18. work
19. raised
20. by
21. until
22. add
23. He was not a very good student. (0.5p)
24. because he hated strict discipline and rote learning.
25. No, he didn't.
26. on April 18th, 1955 (0.25p) in the USA (0.25p)
27. It is not difficult to learn English. (0.5p)
28. She suggested going out for dinner.

10A

11A

12C (0.25đ/câu)


29. Tom usually comes to class late, which makes his form teacher angry.
30. Mr Black used to jog in the morning.


ĐỀ

ĐỀ KIỂM TRA GIỮA HỌC KÌ I
MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 10
Thời gian: 90 Phút

Choose one word whose underlined part is pronounced differently.
1. A. heat
B. ready
C. repeat
D. meat
2. A. study
B. love
C. university
D. wonderful
3. A. farther
B. gather
C. man
D. bad
4. A. rare
B. romantic
C. tragic
D. add
Choose the best answer to complete each of the following sentence.
5. The ______ are those who are unable to use a part of the body in the normal way.
A. mentally retarded
B. disabled
C. unemployed
D. injured
6. Linh always has a busy timetable for the whole week.
A. life
B. holiday
C. routine
D. schedule
7. She studied hard and got a degree with ______ colors.
A. scarlet
B. red
C. flower
D. flying
8. A ______ cannot hear anything.
A. dumb
B. mute
C. deaf
D. blind
9. If two people speak the same ______ , they usually have similar attitudes and
opinions.
A. language
B. subject
C. topic
D. word
10. Because he was unfamiliar with the living ______ in Africa, he came back to his
hometown.
A. conditions
B. work
C. life
D. cost
11. He ______ at six in the morning.
A. get up usually B. usually gets up C. gets up usually D. usually get up
12 ______ children do they have? – Two boys.
A. What
B. How many
C. How long
D. Which
13. He lived in Paris when he ______ young
A. is
B. was
C. were
D. will be
14. I ______ the washing up before my mother came home.
A. was doing
B. did
C. had done
D. would do
15. He enjoys ______near the window on board
A. sit
B. to sit
C. siting
D. sitting
16. The thief used a knife ______ the door.
A. to open
B. opening
C. open
D. opened


Find one mistake in each sentence.
17. It was a nice day so we decided going for a walk
A. for a walk
B. going
C. was
D. a nice
18. After he cooked dinner, he went to his parents’ house.
A. dinner
B. cooked
C. parents’ house. D. went
19. When do you live? – I live in Nam Dinh.
A. When
B. in
C. live
D. do you


20. Peter always is the best student in my class.
A. the best
B. always is
C. in

D. student

Give the correct form of the verb in brackets.
21. They (get) married three years ago.
22. Mary expected (see) you at the party.
23. He (write) a letter to his father before he went to Paris.
24. By the time Minh (come), we (already go).
25. Laura finíhed (play) chess one hour ago.
Use the suggestion to rewrite the sentence without changing its meaning
26. Nga left me a note. Then she went out.
Before Nga………………..
27. John was reading a book. He stopped and watched TV.
John stopped …………………..
28. It took me three hours to do exercises yesterday.
I spent…………………..
Read the passage and answer the questions.
Charlie Chaplin was born in a very poor part of London. His father was a comedian
and his mother worked as a dancer and singer. Neither of them was successful and the
family had very little money. The first time he himself earned some money by dancing
and singing when he was only five years old. He did many kinds of jobs, but what he
loved best was working in the theatre. When he was about fifteen he joined a traveling
theatre company and went on trips to America. He went to Hollywood, where he
eventually became both a famous actor and film director. He died in 1977, at the age
of eighty-eight.
29. What did Chaplin’s father do?
30. How did Chaplin earn some money the first time?
31. Which job did Chaplin like best?
32. How old was Chaplin when he joined a traveling theatre company?

---------------- THE END-----------------


SỞ GD-ĐT NAM ĐỊNH
KÌ THI KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG GIỮA HỌC KỲ I
TRƯỜNG THPT TRỰC NINH B
NĂM HỌC : 2010 - 2011
MÃ ĐỀ 117

MÔN THI: TIẾNG ANH 10
(Thời gian làm bài: 45 phút không kể thời gian giao đề)
--------------------------------------------

Find one mistake in each sentence.
1. When do you live? – I live in Nam Dinh.
A. in
B. When
C. live
2. It was a nice day so we decided going for a walk
A. was
B. going
C. for a walk
3. Peter always is the best student in my class.
A. student
B. the best
C. in
4. After he cooked dinner, he went to his parents’ house.
A. cooked
B. went
C. parents’ house.

D. do you
D. a nice
D. always is
D. dinner

Give the correct form of the verb in brackets.
5. He (write) a letter to his father before he went to Paris.
6. Mary expected (see) you at the party.
7. By the time Minh (come), we (already go).
8. Laura finíhed (play) chess one hour ago.
9. They (get) married three years ago.
Use the suggestion to rewrite the sentence without changing its meaning
10. John was reading a book. He stopped and watched TV.
John stopped …………………..
11. Nga left me a note. Then she went out.
Before Nga………………..
12. It took me three hours to do exercises yesterday.
I spent…………………..
Read the passage and answer the questions.
Charlie Chaplin was born in a very poor part of London. His father was a comedian
and his mother worked as a dancer and singer. Neither of them was successful and the
family had very little money. The first time he himself earned some money by dancing
and singing when he was only five years old. He did many kinds of jobs, but what he
loved best was working in the theatre. When he was about fifteen he joined a traveling
theatre company and went on trips to America. He went to Hollywood, where he
eventually became both a famous actor and film director. He died in 1977, at the age
of eighty-eight.
13. Which job did Chaplin like best?
14. What did Chaplin’s father do?
15. How old was Chaplin when he joined a traveling theatre company?
16. How did Chaplin earn some money the first time?
Choose one word whose underlined part is pronounced differently.
17. A. romantic
B. add
C. tragic
D. rare
18. A. repeat
B. ready
C. heat
D. meat


19. A. bad
20. A. university

B. gather
B. love

C. farther
C. study

D. man
D. wonderful

Choose the best answer to complete each of the following sentence.
21. If two people speak the same ______ , they usually have similar attitudes and
opinions.
A. subject
B. word
C. topic
D. language
22. The ______ are those who are unable to use a part of the body in the normal way.
A. injured
B. disabled
C. unemployed
D. mentally retarded
23. Linh always has a busy timetable for the whole week.
A. routine
B. holiday
C. life
D. schedule
24. I ______ the washing up before my mother came home.
A. would do
B. was doing
C. had done
D. did
25. He enjoys ______near the window on board
A. sit
B. to sit
C. siting
D. sitting
26. The thief used a knife ______ the door.
A. open
B. to open
C. opening
D. opened
27. She studied hard and got a degree with ______ colors.
A. scarlet
B. red
C. flying
D. flower
28. A ______ cannot hear anything.
A. deaf
B. mute
C. dumb
D. blind
29. Because he was unfamiliar with the living ______ in Africa, he came back to his
hometown.
A. life
B. work
C. conditions
D. cost
30. He ______ at six in the morning.
A. usually gets up B. get up usually C. gets up usually D. usually get up
31 ______ children do they have? – Two boys.
A. What
B. Which
C. How long
D. How many
32. He lived in Paris when he ______ young
A. were
B. will be
C. is
D. was

---------------- THE END-----------------


SỞ GD-ĐT NAM ĐỊNH
KÌ THI KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG GIỮA HỌC KỲ I
TRƯỜNG THPT TRỰC NINH B
NĂM HỌC : 2010 - 2011
MÃ ĐỀ 453

MÔN THI: TIẾNG ANH 10
(Thời gian làm bài: 45 phút không kể thời gian giao đề)
--------------------------------------------

Give the correct form of the verb in brackets.
1. By the time Minh (come), we (already go).
2. Laura finíhed (play) chess one hour ago.
3. They (get) married three years ago.
4. He (write) a letter to his father before he went to Paris.
5. Mary expected (see) you at the party.
Use the suggestion to rewrite the sentence without changing its meaning
6. It took me three hours to do exercises yesterday.
I spent…………………..
7. Nga left me a note. Then she went out.
Before Nga………………..
8. John was reading a book. He stopped and watched TV.
John stopped …………………..
Choose the best answer to complete each of the following sentence.
9. I ______ the washing up before my mother came home.
A. would do
B. had done
C. was doing
D. did
10. He enjoys ______near the window on board
A. sit
B. sitting
C. siting
D. to sit
11. If two people speak the same ______ , they usually have similar attitudes and
opinions.
A. subject
B. word
C. topic
D. language
12. Because he was unfamiliar with the living ______ in Africa, he came back to his
hometown.
A. life
B. work
C. conditions
D. cost
13. He ______ at six in the morning.
A. usually gets up B. get up usually
C. gets up usually D. usually get up
14 ______ children do they have? – Two boys.
A. What
B. Which
C. How long
D. How many
15. He lived in Paris when he ______ young
A. were
B. will be
C. is
D. was
16. The ______ are those who are unable to use a part of the body in the normal way.
A. injured
B. disabled
C. unemployed
D. mentally retarded
17. Linh always has a busy timetable for the whole week.
A. routine
B. holiday
C. life
D. schedule
18. The thief used a knife ______ the door.
A. open
B. to open
C. opening
D. opened
19. She studied hard and got a degree with ______ colors.
A. scarlet
B. red
C. flying
D. flower


20. A ______ cannot hear anything.


A. deaf

B. mute

C. dumb

D. blind

Read the passage and answer the questions.
Charlie Chaplin was born in a very poor part of London. His father was a comedian
and his mother worked as a dancer and singer. Neither of them was successful and the
family had very little money. The first time he himself earned some money by dancing
and singing when he was only five years old. He did many kinds of jobs, but what he
loved best was working in the theatre. When he was about fifteen he joined a traveling
theatre company and went on trips to America. He went to Hollywood, where he
eventually became both a famous actor and film director. He died in 1977, at the age
of eighty-eight.
21. How old was Chaplin when he joined a traveling theatre company?
22. Which job did Chaplin like best?
23. What did Chaplin’s father do?
24. How did Chaplin earn some money the first time?
Choose one word whose underlined part is pronounced differently.
25. A. study
B. love
C. university
D. wonderful
26. A. romantic
B. rare
C. tragic
D. add
27. A. repeat
B. meat
C. heat
D. ready
28. A. bad
B. farther
C. gather
D. man
Find one mistake in each sentence.
29. It was a nice day so we decided going for a walk
A. going
B. was
C. for a walk
30. When do you live? – I live in Nam Dinh.
A. in
B. When
C. live
31. Peter always is the best student in my class.
A. student
B. always is
C. the best
32. After he cooked dinner, he went to his parents’ house.
A. dinner
B. went
C. cooked

D. a nice
D. do you
D. in
D. parents’ house

---------------- THE END-----------------


SỞ GD-ĐT NAM ĐỊNH
KÌ THI KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG GIỮA HỌC KỲ I
TRƯỜNG THPT TRỰC NINH B
NĂM HỌC : 2010 - 2011
MÃ ĐỀ 721

MÔN THI: TIẾNG ANH 10
(Thời gian làm bài: 45 phút không kể thời gian giao đề)
--------------------------------------------

Read the passage and answer the questions.
Charlie Chaplin was born in a very poor part of London. His father was a comedian
and his mother worked as a dancer and singer. Neither of them was successful and the
family had very little money. The first time he himself earned some money by dancing
and singing when he was only five years old. He did many kinds of jobs, but what he
loved best was working in the theatre. When he was about fifteen he joined a traveling
theatre company and went on trips to America. He went to Hollywood, where he
eventually became both a famous actor and film director. He died in 1977, at the age
of eighty-eight.
1. How did Chaplin earn some money the first time?
2. How old was Chaplin when he joined a traveling theatre company?
3. Which job did Chaplin like best?
4. What did Chaplin’s father do?
Give the correct form of the verb in brackets.
5. They (get) married three years ago.
6. He (write) a letter to his father before he went to Paris.
7. By the time Minh (come), we (already go).
8. Laura finíhed (play) chess one hour ago.
9. Mary expected (see) you at the party.
Use the suggestion to rewrite the sentence without changing its meaning
10. John was reading a book. He stopped and watched TV.
John stopped …………………..
11. It took me three hours to do exercises yesterday.
I spent…………………..
12. Nga left me a note. Then she went out.
Before Nga………………..
Choose the best answer to complete each of the following sentence.
13. If two people speak the same ______ , they usually have similar attitudes and
opinions.
A. subject
B. language
C. topic
D. word
14. Because he was unfamiliar with the living ______ in Africa, he came back to his
hometown.
A. life
B. work
C. conditions
D. cost
15. He ______ at six in the morning.
A. usually get up B. get up usually C. gets up usually D. usually gets up
16 ______ children do they have? – Two boys.
A. What
B. Which
C. How long
D. How many
17. He lived in Paris when he ______ young


A. were

B. will be

C. is

D. was


18. I ______ the washing up before my mother came home.
A. would do
B. had done
C. was doing
D. did
19. He enjoys ______near the window on board
A. sit
B. sitting
C. siting
D. to sit
20. The ______ are those who are unable to use a part of the body in the normal way.
A. injured
B. disabled
C. unemployed
D. mentally retarded
21. Linh always has a busy timetable for the whole week.
A. schedule
B. holiday
C. life
D. routine
22. The thief used a knife ______ the door.
A. open
B. to open
C. opening
D. opened
23. She studied hard and got a degree with ______ colors.
A. scarlet
B. flying
C. red
D. flower
24. A ______ cannot hear anything.
A. deaf
B. mute
C. dumb
D. blind
Find one mistake in each sentence.
25. It was a nice day so we decided going for a walk
A. was
B. going
C. for a walk
D. a nice
26. When do you live? – I live in Nam Dinh.
A. in
B. live
C. When
D. do you
27. Peter always is the best student in my class.
A. student
B. the best
C. always is
D. in
28. After he cooked dinner, he went to his parents’ house.
A. cooked
B. went
C. dinner
D. parents’ house
Choose one word whose underlined part is pronounced differently.
29. A. romantic
B. rare
C. tragic
D. add
30. A. repeat
B. ready
C. heat
D. meat
31. A. study
B. love
C. university
D. wonderful
32. A. bad
B. farther
C. gather
D. man

---------------- THE END----------------


ĐỀ KIỂM TRA GIỮA HỌC KÌ I
ĐỀ

MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 10
Thời gian: 45 Phút

I- Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest. (0.5p)
1. A. put

B. fun

C. full

D. could

2. A. sport

B. job

C. box

D. boss

II- Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence (2p)
3. How many ……………do you study in your class?
A. weeks

B. items

C. subjects

D. students

4. They have been stuck in the ……………in Bangkok for nearly three hours.
A. traffic

B. train

C. meeting

D. crowd

5. When Tom arrived at the cinema, the film …………….
A. had started

B. starting

C. has started

D. starts

6. I arrived at the party after Tom …………….
A. leaves

B. left

C. had left

D. has left

C. How long

D. How many months

C. How you can

D. How do you

7. "________ do you see your parents?"
"Once a month."
A. How

B. How often

8. ________ solve this problem?
A. How to

B. How I can

9. My dog ________ twice a day.
A. eats

B. has eaten

C. eat

D. have eaten

10. Will you be able to come to my party ………….Tuesday 4th July?
A. at

B. in

C. on

D. during


III- Choose the underlined part among A, B,C or D that needs correcting (0.5p)
11. He beganto studying English three yearsago.
A

B

C

D

12. After she had had lunch, she had takena nap.
A

B

C

D

IV. Give the correct form of the verb in brackets: (1.5p)
13. Does your sister mind (cook) ………… everyday?
14. Have you ever considered (go) …………to live in another country?
15. He tried to avoid (answer) ………… my questions
16. Would you like (come) ………… to dinner on Friday?
17. It was a nice day, so we decided (go) ………… for a picnic.
18. Susan wants (go) ………… to Hanoi next week.

V. Fill in each blank with one suitable word in the box: (1.5p)
degree

went

and

research

in

with

Lindsay Lewis is married (19)............. four children. In 1979, he (20)...........to Cambridge
University and took a (21)........... in Economics. From 1982 to 1989, he taught in Jordan, India
(22)..........Japan. He returned to England to do (23)...........at Bristol University. He worked hard in
Fairfield and he is now principal of the technical college in nearby Princeton. He was the chairman of
Fairfield Education Commitee (24)........1996.
VI. Read the passage about Albert Einstein and then answer the questions below: (2p)
Albert Einstein was born on March 14th, 1879 in Ulm, Germany. His interest in science began when he
was only five years old. But in school, he was not a very good student. Albert dropped out of school at
fifteen because he hated strict discipline and rote learning.
When his family moved to Milan, Italy, Albert decided to study Physics at the Swiss Federal Institute
of Technology in Zurich, Switzerland. He failed the institute’s entrance exam, but after a year’s study
at a school near Zurich, he passed and entered in 1896. He graduated in 1900. Then he became a
private physics and mathematics tutor for two years.
25. When and where was Albert Einstein born?
26. Was he a very good student?


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×