Tải bản đầy đủ

đề kiểm tra TA 7 (chương trình thí điểm)

PHÒNG GD - ĐT
THÁI THỤY

ĐỀ KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG KÌ 1 NĂM HỌC 2014 - 2015
MÔN: TIẾNG ANH 7 Sách Thí Điểm
(Thời gian làm bài 45 phút)
Họ và tên học sinh: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Số
. . phách
SBD: . . . . . . . . . . . . .
Lớp: . . . . . . . . Trường THCS: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Số phách

I. Find the word with the different underlined sound (1,25 marks).
1. A. hurricane
B. scarf
C. city
D. cracker
1……….
2. A. fear
B. earn
C. hear

D. clear
2……….
B. television
C. sugar
D. decision
3……….
3. A. occasion
4. A. chemistry
B. mechanic
C. school
D. machine
4……….
5. A. aunt
B. sauce
C. daughter D. laundry
5……….
II. Choose the correct option A, B, C, D to complete the sentences (5 marks).
1. Mary ………… eating junk food because it’s not good for her health.
A. likes
B. loves
C. hates
D. enjoys
2 . If you want to live long, you ……………. eat much red meat.
A. should
B. needn’t
C. have to
D. shouldn’t
3. Don’t watch TV so long, …………. you’ll harm your eyes.
A. or
B. and
C. but
D. so
4. Tim wants to lose weight, ……………. . he began jogging last Saturday.
A. or
B. and
C. but
D. so
5. Last summer I …………. three volunteer activities.
A. have participated in
B. participated in

C. participated in D. participating in
6. Hoa” family …………. in Ha Noi for 10 years.
A. has lived
B. is living
C. lives
D. lived
7. My friend has decided to use …. . . . . . . . . . electricity by using more solar energy instead.
A. more
B. less
C. much
D. fewer
8. You will become healthier if you consume ……………fruit and vegetables.
A. more
B. less
C. much
D. fewer
9. Her son wants to become a well-known ………… but he has no talent at all.
A. act
B. actor
C. actress
D. action
10. I was sitting in the back row of the theatre so I could hardly see the…………. .
A. painter
B. musician
C. composer
D. writer
11. I haven’t got ……………. . bread left for breakfast.
A. a
B. an
C. any
D. some
12. There …. . . . . . . . . . . . . bottles of mineral water in the fridge.
A. aren’t some
B. are any
C. are some
D. is some
13. She’s got ………. nice photo of her class.
A. an
B. a
C. some
D. any
14. Would you like …. . . . . . . . . . yoghurt and cold water?
A. any
B. a
C. an
D. some
15. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . fresh vegetables in the supermarket?
A. Were there any B. Was there any
C. Were there some
D. Was there some
16. . . . . . . . . . . . . . . . . sandwiches are there in your bag?
A. How much
B. How often
C. How many
D. How far
17. . . . . . . . . . . . . . . . . . pepper does she want?
A. How much
B. How often
C. How many
D. How long
18. Turn the TV off, the show is …………. .


A. exciting
B. fantastic
C. tiring
D. boring
19. I think in the future people …………. outdoor activities.
A. would like to prefer
B. will prefer
C. prefer
D. prefered
20. They ………. . to that famous art gallery three times.
A. been
B. have been
C. were
D. are
1…. . 2…. . 3….. 4…. . 5…. 6…. . 7…. . 8…. . 9…. 10…. .
11… 12…. 13…. .
14…. .
15…. 16…. 17…. 18…. 19……20……
III. Read the passage and answer the question (1mark).
People in my city love good food and they often eat three meals a day- breakfast, lunch and
dinner. At about 7. 00 in the morning, they usually have a light breakfast with a bowl of Pho or
eel soup with some slices of toast. Sometimes they have a bowl of instant noodles or a plate of
xoi(sticky rice) before going to work. Lunch often starts at about 11. 30, and most of them have
lunch at home. They often have rice, fish, meat, and vegetables for lunch. Dinner often started at
about 8. 00 in the evening. It is the main meal of the day. People in my city often have rice with
lots of fresh vegetables and a lot of seafood or various kinds of meat. Then, they often have
some fruit and a glass of green tea. I think food in my city is wonderful,healthy and very tasty.
1. How many meals do people in Ba’s city have a day?
2. Do people in Ba’s city have Pho for breakfast?
3. When do people in Ba’s city have lunch and dinner?
4. What does Ba think about food in his city?
IV. Writing
a) Rearrange the words to make meaningful sentences (0,75 marks).
1. love/My son/I /and/ so /go swimming/together/every summer/ water/ we
...................................................................................................................................
2. will/think/you/take up/ jogging/ it/helps / you/I / because/ keep fit
...................................................................................................................................
3. together/ Beat /eggs /with /flour, / and milk/ the/ sugar
...................................................................................................................................
b) Rewite the sentences,so that their meaning stays the same (0,75 marks).
1. Her book is not the same as mine
=> Her book ..........................................................................................................
2. Khanh is a better painter than Giang
=> Giang can’t ......................................................................................................
3. Charles Dickens’novels attract a lot of children
=> A lot of children ..............................................................................................
V. Listening (1,25 marks)
Listen to a man talking about his meal in a restaurant and tick (√) the adjectives you hear:
1. great

2. nice

3. fresh

4. delicious

5. sweet

6. sour

7. fine

8. good

The end


PHÒNG GD - ĐT
THÁI THỤY

HƯỚNG DẪN CHẤM BÀI KIỂM TRA
HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2014 - 2015
MÔN: TIẾNG ANH 7 (Sách Thí Điểm)

Toàn bài tổng 40 câu. Mỗi câu đúng 0,25 điểm.
I. Find the word with the different underlined sound (1,25 marks)
1. C 2. B 3. C 4. D 5. A
II. Choose the correct option A,B,C,D to complete the sentences (5 marks).
1. C 2. D 3. A 4. D 5. B 6. A 7. B 8. A 9. B 10. B
11. C 12. C 13. B 14. D 15. A 16. C 17. A 18. D 19. B 20. B
III. Read the passage and answer the question (1 mark).
1. They often eat three meals a day.
2. Yes,they do.
3. They have lunch at about 11. 30 and have dinner at 8. 00 o’ clock.
4. He thinks food in his city is wonderful, healthy and very tasty.
IV. Write
a)Rearrange the words to make meaningful sentences (0,75 marks)
1. My son and I love water so we go swimming together every summer.
2. I think you will take up jogging because it helps you keep fit.
3. Beat the eggs together with sugar, flour, and milk.
b)Rewite the sentences,so that their meaning stays the same(0,75 marks).
1. Her book is different from mine.
2. Giang can’t paint as well as Khanh
3. A lot of children are attracted by Charles Dickens’novels
V. Listening (1,25 marks)
Học sinh nghe đúng 5 từ được 1,25 điểm, mỗi từ 0,25 điểm.
√1. great
√5. sweet

2. nice
6. sour

√3. fresh
7. fine
The end

√4. delicious
√8. good



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×