Tải bản đầy đủ

Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 8 Phòng GD-ĐT Châu Thành, Bến Tre năm học 2012 - 2013

VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

ĐỀ KIỂM TRA HKII, NĂM HỌC 2012 - 2013

CHÂU THÀNH

MÔN: TIẾNG ANH - LỚP 8

---------------------------

Thời gian: 60 phút (không kể phát đề)

ĐỀ CHÍNH THỨC
Điểm bằng số

Điểm bằng chữ

Giám khảo 1


Số thứ tự

Giám khảo 2

Số phách

I. Choose the best option (from A, B, C or D) to complete each sentence: (6,0pts)
(Chọn ý đúng nhất từ A, B, C hoặc D để hoàn thành mỗi câu sau).
1. Tom: Do you mind if I ask you some questions? - Linda: __________________.
A. No, I don’t mind

B. Good idea

C. I agree

D. Don’t forget

C. exported-rice

D. exporting-rice

2. Vietnam is a ______________ country.
A. rice-exported

B. rice-exporting

3. Nga has lived in my neighborhood ______________ ten years.
A. from

B. for

C. in

D. since

4. The lane is ______________ Nguyen Trai Street and Tran Hung Dao Street.
A. between

B. among


C. near

D. opposite

5. She asked the guide ______________ Phong Nha Cave was the most beautiful cave in Vietnam.
A. where

B. which

C. whether

D. what

6. Ba: I will do it for you, I promise. Mom: ______________.
A. No, thank you

B. I’m sorry, I can’t

C. Yes, please D. I hope so

7. I always keep the window open ______________ let fresh air in.
A. to

B. so as to

C. in order to

D. all are correct

8. In our library, there are many books ______________ in English.
A. write

B. wrote

C. written

D. to write

9. Bao ______________ his homework and making his teacher angry.
A. has always forgotten

B. is always forgetting

10. The Statue of Liberty is situated in ______________.

C. always forget

D. always forgot


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

A. London

B. New York

C. Paris

D. Chicago

11. ______________ means not buying products which are overpackaged.
A. Use

B. Recycle

C. Reuse

12. Lan: Where did President Ho Chi Minh leave Vietnam in 1911?
A. Nha Rong Harbor

B. Xuan Huong Lake

D. Reduce
- Nam: ______________.

C. Sa Pa

D. Nha Trang

13. Tom will be ______________ to the picnic with my family next week.
A. invite

B. invites

C. inviting

D. invited

14. Mr. Lam ______________ lunch yet, so he is really hungry.
A. doesn’t have

B. didn’t have

C. hasn’t had

D. isn’t having

15. ______________ is a religious song that people sing at Christmas.
A. Carol

B. Christmas card

C. Patron Saint

D. Poem

16. It’s hard ______________ that mankind might live on the moon in the future.
A. that believing

B. believe

C. to believe

D. believing

17. In a ______________ case, you should give the patient a cup of tea when he / she revives.
A. fainting

B. shock

C. burns

D. bee sting

* Choose the words or phrases that are not correct: (Chọn từ hoặc cụm từ không đúng trong câu)
18. Will you came over to my place on the weekend.
A B

C

D

* Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.
19. A. started

B. climbed

C. happened

D. appeared

C. sitting

D. sat

C. have you done

D. do you do

C. to use

D. using

20. The girl ______________ next to Mai is Lan.
A. sit

B. to sit

21. What ______________ at 6 o’clock this morning?
A. did you do

B. were you doing

22. I don’t know how ______________ use the computer.
A. use

B. used

23. Alexander Graham Bell invented the telephone in 1876.
A. The telephone is invented by Alexander Graham Bell in 1876.
B. The telephone was invented by Alexander Graham Bell in 1876.
C. The telephone in 1876 were invented by Alexander Graham Bell.
D. The telephone will be invented by Alexander Graham Bell in 1876.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

24. We are interested in protecting environment. Our teacher is pleased.
A. Our teacher is pleased that we are interested in protecting environment.
B. We are interested in protecting environment that our teacher is pleased.
C. Our teacher is pleased to protect environment.
D. Our teacher is pleased to be interested in protecting environment.
II. Give the correct form of the verbs in brackets (1pt):
1. Nam ______________ the printer on. (already / turn)
2. I’m glad that I ______________ a chance to go to Disneyland last year. (have)
3. We decide ______________ hard for the next exam. (study)
4. Mrs. Smith ______________ Mrs. Quyen to have dinner while Mrs. Quyen was visiting the USA.
(invite)
III. Read the following passage, then answer the questions (2,0pts):
When people talk about Nha Trang, the biggest city in Khanh Hoa Province, they often think of a tropical
paradise. Nha Trang is a famous seaside resort. It has a long coastline with beautiful white sandy beaches.
In the morning and afternoon, tourists can take part in various fascinating outdoor activities such as mud
bathing, swimming, snorkeling (môn bơi lặn có ống thở) or scuba diving. Snorkeling or scuba diving are both
interesting sports, as swimmers may swim underwater and admire the lives at the bottom of the sea. Besides,
tourists can also take boat trips to the islands. One of the most enjoyable trips is the trip to Mieu Island, where Tri
Nguyen Aquarium was built in 1990. This aquarium is now home to different kinds of colorful fish and even a
few sharks.
* Answer the questions:
1. Where is Nha Trang?
 …………………………………………………………………………………………………………
2. Which sports are interesting that tourists can take part in?
 …………………………………………………………………………………………………………
3. When and where was Tri Nguyen Aquarium built?
 ..............................................................................................................................................................
* About you: 4. Have you ever been to Nha Trang?
 ………………………………………………………………………………………………………..
IV/ Rewrite the following sentences in such a way they have the same meaning as the given ones.
(1pt) (Viết lại các câu sau, sao cho cùng nghĩa với những câu đã cho.)


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

1. The milkmen in Britain collect empty milk bottles.
 Empty milk bottles _______________________________________________________________.
2. The principal said, “I am very pleased to award prizes to many good students.”
 The principal said ________________________________________________________________.
3. Can I take a photo of your study corner?
 Would you mind if _______________________________________________________________.
4. “Do you enjoy reading books?” Phong asked Nga.
 Phong asked Nga _________________________________________________________________.
-THE END-


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

ANSWER KEYS
I/ 6,0 đ - Mỗi lựa chọn đúng 0,25 đ (0,25đ x 24c = 6,0đ)
1. A

5. C

9. B

13. D

17. A

21. B

2. B

6. D

10. B

14. C

18. B

22. C

3. B

7. D

11. D

15. A

19. A

23. B

4. A

8. C

12. A

16. C

20. C

24. A

II/ 1,0 đ - Mỗi động từ chia đúng 0,25 đ (0,25 đ x 4c = 1,0 đ)
1. has already turned
2. had
3. to study
4. invited
III/ 2,0 đ. Mỗi câu trả lời đúng 0,5 đ (0, 5đ x 4c = 2,0đ)
1. Nha Trang is in Khanh Hoa Province.
2. They are snorkeling or scuba diving.
3. Tri Nguyen Aquarium was built in 1990 on Mieu Island.
4. (Students’ answers)
IV/ 1,0 đ - Mỗi câu viết đúng 0,25 đ (0,25 đ x 4c = 1,0 đ)
1. Empty milk bottles are collected by the milkmen in Britain.
2. The principal said he / she was very pleased to award prizes to many good students.
3. Would you mind if I took a photo of your study corner?
4. Phong asked Nga if she enjoyed reading books.
- THE END -



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×