Tải bản đầy đủ

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 trường THCS Kim Thư, Hà Nội năm học 2014 - 2015

VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

PHÒNG GIÁO DỤC – ĐÀO TẠO

ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 6

HUYỆN THANH OAI

NĂM HỌC 2014 – 2015

THCS KIM THƯ

Thời gian: 120 phút (không kể thời gian giao đề)

----------

Đề thi gồm 6 trang

ĐỀ CHÍNH THỨC
Thí sinh làm bài vào tờ đề này
LISTENING: (10x0,2=2,0pts)

* Listen: Match the names of the people with what they would like:
(1)

(2)

Nhan : ………

a)

b)

e)

f)

(3)

Tuan : …………

c)

g)

(4)

Huong : ……… Mai : …………

d)

h)

* Listen again and then answer the questions :
(5). What would Nhan like?

……………………………………………………

(6). What does Huong want?

………………………………................................


(7). Does Huong want orange juice? …………………………………………
(8). What would Mai like, meat or fish?

…………..................................................

(9). Does Mai want orange juice? …………………………………………………..
(10). Who wants vegetables?

…………………………………………………...


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

II. PHONETICS: (10x0,2=2,0pts)
a. Choose one word whose underlined part is pronounced differently in each word group
below (0,2 x 5=1.0pt)
1. A. intersection

B. history.

C. bookstore

D. eraser

2. A. boots

B. toothpaste

C. flood.

D. food

3. A. twice

B. swim

C. skip

D. picnic

4. A. brush

B. music

C. truck

D. bus

5. A. wear

B. year

C. hear

D. near

b. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or
D.(0,2 x2= 1pt)
1. A. listen

B. arrive

C. routine

D. hotel

2. A. movie

B. factory

C. stadium

D. erase

3. A. pagoda

B. temple

C. hospital

D. village

4. A. housework

B. museum

C. collection

D. vacation

5. A. toystore

B. garden

C. drugstore

D. police

VOCABULARY AND GRAMMAR: (30x0,2=6,0pts)
a. Circle the best option A,B/C or D to complete the following sentences (0,2 x10 = 2pts)
1. “7.45” is read ____________.
A. a quarter to eight

B. seven forty-five

C. seven past forty-five

D. A & B

2. Tam’s house is _______ a bookshop _______ a restaurant.
A. next to - and

B. between - and

C. next to – of

D. between - of

3. Do you go to school _______ bike or _________ foot?
A. by - by

B. on - on

C. on - by

D. by - on

4. Do you have any toothpaste? I’d like a large ________.
A. bar

B. tube

C. bag

D. loaf

5. _________ does your brother go jogging? – Everyday.
A. How

B. How often

C. How long

D. What time

6. - Would you like something to drink? - ____________.
A. Thank you. I’m full.

B. No, I don’t like.

C. No, thanks.

D. Yes, I like.

7. These are my notebooks, and those are _________.
A. they

B. their

C. there’s

D. theirs


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

8. The boy _________thin, but he is strong.
A. is looking

B. look

C. looks

D. looking

C. goes

D. plays

C. me to do

D.I do

9. My mother _________ housework everyday.
A. does

B. makes

10. What would you like ________ for you?
A. me doing

B. me do

b. Fill in the blanks with the correct prepositions. (5  0,2=1,0 pt)
1. It is hot ......................... the summer.
2. “How do you go to school?” - “ ......................... bike.”
3. She has breakfast ......................... bread and milk.
4. The beef is ......................... the table, .(5)..................... the chicken and the vegetables.
c. Give the correct form of the word in capital letters given to complete the sentences (0,2 x10
=2pts)
1. What is the __________ of Mount Everest.

(HIGH)

2. Is that your__________house?

(BEAUTY)

3. Nam and Mai are good ___

(FRIENDLY)

4. Mrs. Nga _________us English.

(TEACHER)

5. My mother usually goes _________ in the early morning.

(JOG)

6. In our ………, there is a post office and a supermarket

(NEIGHBOR)

7. Nam is the ………… student in our class

(GOOD)

8. Their ............... are in the bookstore

(CHILD)

9. I’m British. What’s your…... ?

(NATION)

10. Hoa is pretty. She has long black hair and white ……….

(TOOTH)

d. Supply the correct tense or form of the verb in brackets (2pts)
1. There (1. be) ………….... any flowers behind your house ?
2. Mr Hoang can (2. drive)………….... but he doesn’t have a car.
3. The boys (3. be) ………… in the school yard. They (4. play) …………soccer now.
4. Nam often (5. fly)……….. his kite in the afternoon.
5. My father always (6. come) ……….... home late. He (7. finish) ………... work at 5 o’clock.
6. I (8. not understand) ……………. this sentence. What this word (9. mean)………... ?
7. I’m thirsty. What about (10. have)……………….. a glass of orange juice ?


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

READING: (25x0,2=5,0 ts)
a. Read and circle the best option A, B, C or D to complete the passage: (10x0,2=2,0pts).
I don’t usually eat breakfast. I only have (1) ________ of coffee. I don’t eat (2) ________
until about eleven o’clock. Then I have a biscuit and a glass of (3) ________. For lunch I usually
have a salad. That’s (4) ________ about two o’clock. I have (5) ________at half past six in the
afternoon. I’m a vegetarian, so I don’t eat (6) _________ or fish. I eat cheese and eggs and things
like that. I have a glass of water or fruit (7) _________ with my meal. At the weekend I go to a (8)
_________ in the evening. You can (9) _________ vegetarian meals in a (10) _________
restaurants now.
1.

A. a packet

B. a cup

C. a can

D. a bar

2.

A. any

B. some

C. anything

D. something

3.

A. peas

B. rice

C. chocolate

D. milk

4.

A. at

B. on

C. in

D. of

5.

A. breakfast

B. lunch

C. dinner

D. supper

6.

A. meat

B. rice

C. vegetables

D. noodles

7.

A. water

B. soda

C. juice

D. lemonade

8.

A. store

B. restaurant

C. shop

D. apartment

9.

A. get

B. getting

C. to get

D. gets

10.

A. many

B. much

C. dozen

D. lot of

b. Read the passage and fill the suitable word in the blank: (5x0,4=2,0pts)
Jame works in London, but he (1) ________ live there. (2) _________ morning he gets up at
6.00 and he goes to work (3) _________ train to London. The journey (4) _________ an hour and
he doesn’t (5) _________ home till 8.00 in the evening. Then he watches TV and goes to bed.
c. Read the passage carefully then write T for true statements and F for false statements. (0,2
x 5=1pt)
Minh and her friends are going to camp for four days in SAPA.Vui is going to bring a tent and
some food. Lan is going to bring a ball to play volleyball. Ly is going to bring her camera to take
some photos. Nga and Mai are going to bring some drinks. They take some orange juice. They don’t
take iced tea because it’s cold. They also take some food. Their favorite food is chicken, lettuces
and tomatoes. Vui’s mother helped them to arrange food and drink for their camping.They are
going to stay in a small hotel.They leave their house at 6 o’clock.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

Statements

True

False

1.Minh and her friends are going to camp for four days.
2.Lan is going to bring a basket to play volleyball.
3.Nga and Mai don’t take iced tea because it’s cool.
4.Vui’s mother helped them to arrange food and drink.
5.They go to SAPA at 6 o’clock.
V. WRITING: (5pts)
a. Sentence building . (5 x 0,2 = 1.0 pt)
1. sister/ need/ 10 kilos/ rice/ half / kilo/ pork.
-> ………..……………………………………………………………………….....
2. Nam/ friends/ volleyball/ three/ a week.
-> ………..………………………………………………………………………......
3. Milk/ apple juice/ my/ favorite drink
-> ………..……………………………………………………………………….....
4. There/ not / mangoes/ fridge.
-> ………..………………………………………………………………………......
5. Mr. Young/ play / volleyball/ now?
-> ………..……………………………………………………………………….
B. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with
the given words or phrases (2pts)
1. How much is the blue schoolbag?
What is ……………………………………………………...?
2. Mr Binh is going to France by plane
Mr Binh …………………………………………………………………..
3. Does Mai’s house have five rooms ?
Are there …………………………………………………………………... ?
4. My father rides his motorbike to work everyday.
My father travels …………………………………………………………….
5. She goes to work at seven fifteen.
She goes to work at …………………………………………………………
6. My room is smaller than your room.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

Your room ……………………………………………………………….
7. Let’s go camping.
What ……………………………………………………………….?
8. This box has twelve packets of tea.
There ………………………………………………………….
9. No house on the street is older than this house.
This house ………………………………………………………….
10. Mr and Mrs Hung has a son, Kien.
Mr and Mrs Hung are ……………………………………………………
c. Write a passage in about 80 - 100 words to decribe the house you like (2,0pts)


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

ANSWER KEYS
I. LISTENING : (10  0,2=2,0pts) (Tape transcript of Unit 10 – B5 Textbook 6)
* Listen and match:
1. c, f

2. a , d 3. e, g

4. b, h

* Listen and answer:
5. Nhan would like some chicken and some rice.
6. Huong wants some fruit and some milk.
7. No, she doesn’t.
8. Mai would like some fish.
9. Yes , she does.
10. Tuan ( wants vegetables )
II. PHONETICS: (10  0,2=2,0pts)
a. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by
circling A, B, C, or D: (5  0,2=1,0 pt)
1.

D. eraser

2.
3.

c.flood
A. twice

4.
5.

B. music
A.wear

b. Choose the word whose stress pattern is different from the others: (5  0,2=1,0 pt)
1.

A.listen

2.

D.eraser

3.

A. pagoda

4.

A.housework

5.

D.police

III. VOCABULARY AND GRAMMAR: (30  0,2=6,0pts)
a. Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: (10  0,2=2,0pts)
1 –D

2 –B.

3 –D.

4 –B.

5 –B

6 –C

7 -D

8 –C

9–A

10 –C

b. Fill in the blanks with the correct prepositions: (5  0,2=1,0pt)


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

1. in

2. by

3. with

4. on

5. between

c. Write the correct form of the words given in capital letters to complete the following
sentences: (10  0,2=2,0pts)
1. height
6.neighborhood

2.beautiful

3.friends

4.teaches

5.jogging

7.best

8.children

9.nationality

10.teeth

d. Supply the correct form of the verbs in the brackets: (5  0,2=1,0 pt)
1. Are there

2. drive

3.are

4.are playing

5.flies

6.comes

7.finishes

8.do not understand

9.does…mean

10.having

IV. READING: (25  0,2=5,0pts)
a. Read and circle the best option A, B, C or D to complete the passage: (10  0,2=2,0pts)
1 - B. a cup

2 – C. anything

3 – D. milk

4 - A. at

5 – C. dinner

6 - A. meat

7 – C. juice

8–B. restaurant

9 – A. get

10 – lot of

b. Read the passage and fill the suitable word in the blank: (10  0,2=2,0 pts)
1. does not live

2.Every

3.by

4. lasts

5.come

c. Read the passage and then tick true or false (5  0,2 = 1.0 pt)
1.T

2.F

3F

4.T

5.F

V. WRITING: (5,0pts)
a. Sentence building . (5  0,2 = 1.0 pt)
1. My sister needs 10 kilos of rice and half a kilo of pork.
2. Nam and his friends play volleyball three times a week.
3. Milk and apple juice are my favorite drink.
4. There are not any mangoes in the fridge.
5. Is Mr. Young playing volleyball now?
b. Complete the second sentence, using the word given in brackets so that it has a similar
meaning to the first sentence. Do not change the word given in any way. (10  0,2=2,0 pts)


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

1. How much is the blue schoolbag?
What is the price of the blue schoolbag?
2. Mr Binh is going to France by plane
Mr Binh is flying to Paris.
3. Does Mai’s house have five rooms ?
Are there five rooms in Mai’s house ?
4. My father rides his motorbike to work everyday.
My father travels to work by (his) motorbike everyday
5. She goes to work at seven fifteen.
She goes to work at a quarter past seven.
6. My room is smaller than your room.
Your room is bigger than my room.
7. How much does a box of chocolates cost ?
What is the price of a box of chocolate?
8. This box has twelve packets of tea.
There are twelve packets of tea in this box.
9. No house on the street is older than this house.
This house is the oldest on the street.
10. Mr and Mrs Hung has a son, Kien.
Mr and Mrs Hung are Kien’s parents.
c. Write a passage in about 80-100 words to describe the house you like(2,0pts)
-

Content: 0,8pts

-

Length: 0,4pts

-

Grammar and vocabulary: 0,8pts

*Tape transcript of Unit 10 – B5 Textbook 6
Nhan would like some chicken and some rice.
Tuan would like some meat and some vegetables.
Huong would like some fruit and some milk.
Mai would like some fish and an orange juice.



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×