Tải bản đầy đủ

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 trường THCS Bình Minh, Hà Nội năm học 2014 - 2015

VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

PHÒNG GD&ĐT THANH OAI

ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN

TRƯỜNG THCS BÌNH MINH

NĂM HỌC 2014 - 2015

-------------

MÔN THI: TIẾNG ANH - LỚP 6
Thời gian làm bài: 120 phút

PART ONE: LISTENING (0.2 X 10 = 2.0pts)
Listen and complete the gaps in the passage bellow:
I don’t __(1) __eat breakfast. I only have a cup of coffee. I don’t eat anything until about __(2) __
o’clock. Then I __(3) __ a biscuit and a __(4) __ of milk . For __(5)_ I usually have a salad. That’s at
about two __(6) __. I have dinner at half pass six in the ____(7)_. I’m a vegetarian, so I don’t eat meat
or __(8) __. I eat cheese and eggs and things like that. I have a glass of __(9) __ or fruit juice with my

meals.
At the weekends, I go to a __(10) __ in the evenings. You can get vegetarian meals in a lot of
restaurants now.
PART TWO: PHONETICS (0.2 X 10 = 2.0pts)
I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by
circling A, B, C or D (0.2 x 5 = 1.0 pt)
1. A. chemistry

B. chair

C. couch

D. children

2. A. student

B. bus

C. duty

D. unit

3. A. house

B. about

C. country

D. our

4. A. clothes

B. watches

C. benches

D. classes

5. A. clock


B. come

C. class

D. city

II. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D (0.2
x 5 = 1.0 pt)
1. A. visit

B. listen

C. travel

D. arrive

2. A. citadel

B. minibus

C. pagoda

D. finally

3. A. repeat

B. prepare

C. purpose

D. police

4. A. complain

B. luggage

C. improve

D. forgive

5. A. attend

B. option

C. percent

D. become

PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR (0.2 X 30 = 6.0pts)
I. Circle best option A, B,C or D to complete the following sentences. (0.2 x 10 = 2.0pts)


1. I don’t want to go to Da Lat. What_______going to Ha Long Bay?
A. for

B. about

C. on

D. to

C. Whose

D. Who’s

2. _______ book is this, yours or mine?
A. What

B. Which

3. Who _______ that horrible noise? - It’s Nam practicing the violin.
A. makes

B. made

C. is making

D. making

4. How_______ to work everyday?
A. is your father go

B. do your father go

C. ofen do your father go

D. does your father go

5. _______are you going to stay in Hue, Lan? - For a week.
A. How much

B. How many

C. How far

D. How long

6. How_______is it from your house to the stadium? - About 7 kilometers.
A. often

B. many

C. much

D. far

C. full

D. thin

C. jogging

D. swimming

C. What color

D. Where

7. I’d like some rice. I’m _______.
A. hungry

B. thirsty

8. We need a tent to go_______.
A. fishing

B. camping

9. _______are these? - They’re blue.
A. How long

B. How far

10. Are there _______students in the classroom? - No, there aren’t.
A. some

B. a

C. an

D. any

II. Use the words given in brackets to form a word that fits in the space. (0.2 x 10 = 2.0pts)
1. AIDS is a_______ disease.

DANGER

→..............................

2. There are a lot of _______ mountains in our country.

BEAUTY

→..............................

3. My neighborhood is _______ for good and cheap FAME
restaurants.

→..............................

4. I need two _______ for cooking the dinner.

KNIFE

→..............................

5. My parents are_______. They usually work in the field.

FARM

→..............................

6. The children like _______ weather

SUN

→..............................

7. Let him do it_______.

HE

→..............................

8. We don’t like going in his car as he is a________ driver.

CARE

→..............................

9. Mary likes attending the English _______ contests.

SPEAK

→..............................


10. What does your father do? - He is a _______.

POLICE

→..............................

III. Complete the following sentences with the correct form of the verb in the brackets. (0.2 x 5 =
1.0pt)
1. Nam usually_______ (play) sports, but at the moment he________ (fly) his kites.
2. What he_______ (do)? - He is going to visit Hue.
3. Lan______ (brush) her teeth twice a day.
4. What you often ______ (do) in the morning?
5. Where is your mother? – She is in the kitchen. She ______(cook) the dinner.
IV. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition. (0.2 x 5 = 1.0pt)
1. I live (1) ………………… a small house (2) ………………… the countryside.
2. My house is (3) ………………… a bookstore and a toy store: the bookstore to the left and the toys
tore to the right.
3. Miss Mai wants a kilo ……………… (4) meat and a dozen (5) …………… eggs.
4. Nga goes (6) …………… school (7) ……………foot every morning and she goes home (8) ………
four thirty (9)…… the afternoon.
5. Who do you usually play badminton (10) …………………?
PART FOUR: READING (0.2 X 25 = 5.0pts)
I. Circle best option A, B, C or D to complete the following passage. (0.2 x 10 = 2.0pts)
It’s Sunday morning. The Browns are sitting in (1)……… living room. They are talking
(2)……….. the dinner this evening. David likes beef and Susan does, too. He says that beef
(3)………..good for children. Their father, Mr. Brown, prefers chicken to beef. He asks his wife to buy
(4)……….. for him . Helen, their youngest daughter doesn’t want any meat. She would (5)………..
cakes and sweets. Mrs. Brown doesn’t like beef. She doesn’t like chicken, either. She likes fish,
vegetables and fruit. She says that fish and vegetables (6) …………. good for old men and everybody
(7)……… .. to eat fruit. At last they decide to go out (8)………. dinner (9)……..…..Mrs. Brown says
that she can’t cook so (10) ………… food for everybody in the family.
1. A. the

B. a

C.an

D. to

2. A. with

B. for

C. about

D. to

3. A. are

B. has

C. does

D. is

4. A. little

B. some

C. any

D. none

5. A. like

B. likes

C. have

D. has


6. A. is

B. have

C. are

D. do

7. A. need

B. needs

C. are

D. have

8. A. to

B. of

C. with

D. for

9. A. because

B. but

C. so

D. and

10. A. many

B. little

C. much

D. lots of

II. Fill in each blank with ONE suitable word to complete the passage. (2.0pts) (0.2 or 0.4/each)
I _______(1) in a house near the sea. It is_______ (2) old house, about 100 _______(3) old and it's
very small. _______(4) are two bed rooms upstairs but no bathroom. The bathroom is down stairs,
next to the kitchen and there _______(5) a living room where there is a lovely old fire place. There is a
_______(6) in front of the house. The garden _______(7) down to the beach and in Spring and
Summer there are flowers every where. I like alone _______(8) my dog, Rack, but we have a lot of
visitors. My city friends often stay with me.
I love my house for many _______(9): the garden, the flowers in Summer, the fire in Winter, but
the best thing is the view _______ (10) my bedroom window.
III. Read the passage and answer the questions. (0.2 x 5 = 1.0 pt)/ or (True or False)
Salina lives in a village in Africa. Her day starts at 4 o’clock. She gets up, and she walks three
kilometers to the river. She collects some water, and carries it back to her house. The water is very
heavy. It isn’t clean but there isn’t any water in the village. Salina doesn’t go to school. She can’t read
or write. She helps her mother in the house.
Questions:
1. Where does Salina live?
=> ……………………………………………………………..
2. What does Salina do after she gets up?
=> …………………………………………………………….
3. Is the water clean?
=> …………………………………………………………
4. Can Salina read?
=> ……………………………………………………….
5. Where does Salina help her mother?
=> ………………………………………………………
PART FIVE: WRITING (5.0pts)


I. Mistake correction (0.2 x 5 = 1.0 pt)
1. She doesn't do his homework after going home.
A

B

C

D

…………………………………………………………………………………………….
2. Lan is my parents' daughter, so she is my brother
A

B

C

D

…………………………………………………………………………………………….
3. Everyday, Dan and Viet go aerobics with their friends in the gym.
A

B

C

D

…………………………………………………………………………………………….
4. Today we have math but we aren't have it on Saturday.
A

B

C

D

…………………………………………………………………………………………….
5. The store is between we house and the movie theater.
A

B

C

D

…………………………………………………………………………………………….
II. Finish the second sentence in such a way that is similar to the original one. (0.2 x 10 = 2.0 pts)
1. Huong’s school bag is new.
=> Huong has ……………………………………………………………………….…..
2. Does Phong’s school have forty classrooms?
=> Are………………………………………………………………………………..…?
3. How many apples does she want?
=> How many apples would…………………………………………………………....?
4. Mr. Hung drives very carefully.
=> Mr. Hung is …………………………………………………………………..…..….
5. Does your father cycle to work?
=> Does your father get …………………………………………..……………….…...?
6. How much does a box of chocolates cost?
=> What …………………………………………………………………………..……?
7. Nam likes tea.
=> Nam’s favorite …………………………………………………………………….
8. My house is behind the hotel.
=> The hotel..................................................................................................................


9. What about going to Dam Sen park ?
=> Why don't we ...........................................................................................................?
10. He goes to school on foot.
=> He .............................................................................................................................
III. In about 80 words write about your family. (2.0pts)
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................


ANSWER KEYS
PART ONE: LISTENING (0.2 X 10 = 2.0pts)
Listen and complete the gaps in the passage bellow:
1. usually

6. o’clock

2. eleven

7. afternoon

3. have

8. fish

4. glass

9. water

5. lunch

10. restaurant

PART TWO: PHONETICS (0.2 X 10 = 2.0pts)
I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by
circling A, B, C or D (0.2 x 5 = 1.0pt)
1. A

2. B

3. C

4. A

5. D

II. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D (0.2
x 5 = 1.0pt)
1. D

2. C

3. C

4. B

5. B

PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR (0.2 X 30 = 6.0pts)
I. Circle best option A, B,C or D to complete the following sentences. (0.2 x 10 = 2.0pts)
1. B

4. D

7. A

2. C

5. D

8. B

3. C

6. D

9. C

10. D
II. Use the words given in brackets to form a word that fits in the space. (0.2 x 10 = 2.0pts)
1. dangerous

6. sunny

2. beautiful

7. himself

3. famous

8. careless/ uncareful

4. knives

9. speaking

5. farmers

10. policeman


III. Complete the following sentences with the correct form of the verb in the brackets. (0.2 x 5 =
1.0 pt)
1. plays….. is flying….
2. …is he …doing….?
3. brushes
4. … do you often do….?
5. ….is cooking
IV. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition. (0.2 x 5 = 1.0 pt)
1.in

2.in

3.from

4.of

5. back

6. to

7.on

8.at

9.in

10.with

PART FOUR: READING (0.2 X 25 = 5.0pts)
I. Circle best option A, B, C or D to complete the following passage. (0.2 x 10 = 2.0 pt)
1 - A. the

2 - C. about

3 - D. is

4 - B. some

5 - A. like

6 - C. are

7 - B. needs

8 - D. for

9 - A. because

10 - C. much

II. Fill in each blank with ONE suitable word to complete the passage. (2.0pts) (0.2 or 0.4/each)
1. live

2. an

6. garden

7. goes

3. years
8. with

4. There

9. reasons

5. is

10. from

III. Read the passage and answer the questions. (0.2 x 5 = 1.0 pt)/ or (True or False)
1.

Salina lives in a village in Africa.

2.

She walks to the river, collects some water and carries it back to her house.

3.

No, it isn’t.

4.

No, she can’t.

5.

She helps her mother in the house.

PART FIVE: WRITING (5.0pts)
I. Mistake correction (0.2 x 5 = 1.0 pt)
1. B - her

2. D - my sister

3. A - do

4. C – don’t

5. C – our house.

II. Finish the second sentence in such a way that it is similar to the original one. (0.2 x 10 = 2.0pts)


1.

Huong has a new schoolbag.

2.

Are there forty classrooms in Phong’s school.

3.

How many apples would she like?

4.

Mr. Hung is a careful driver.

5.

Does your father get to work by bike?

6.

What is the price of a box of chocolates?

7.

Nam’s favorite drink is tea.

8.

The hotel is in front of my house.

9.

Why don’t we go to Dam Sen park?

10.

He walks to school.



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×